Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zastanawiam sie.

do ludzi niewierzących

Polecane posty

Gość zastanawiam sie.

skoro nie wierzycie w Boga to jak wytlumaczycie opętania, egzorcyzmy itp. ?

Gość zastanawiam sie.
ok ale jak wytłumaczyć to, że po egzorcyzmach człowiek funkcjonuje normalnie. niektórzy ludzie nie biorą a są opętani

Gość SamaJa2
Udają

Gość matka polka?
no włwśnie, a podobno Bóg wszystko może-i pozwala aby szatan robił dzieciom bożym coś takiego?to choroba psychiczna.

Gość córka mafi
to wolna wola

Gość zastanawiam sie.
człowiek ma wolna wole wybiera miedzy dobrem a złem . gdy wybierze złą drogę(sekty, wróżby, zniewolenie, używki, odejście od Boga) i to są powody opętania. Bóg nie narzuca swojej woli pozwala nam podejmować decyzje wyboru

Gość zastanawiam sie.
ale jak wytłumaczyć to, że po egzorcyzmach człowiek funkcjonuje normalnie.

Gość hhjhjgghgh
efekt placebo?

Gość zastanawiam sie.
tak myślałam ze osoby niewierzące nie będą potrafiły wyjaśnić sensownie czym naprawde są egzorcyzmy. czyli Bóg istnieje:)

Gość matka polka?
egzorcyzmy są taka samą terapią jak każda inna tyle że adekwatną do schorzenia,dlatego działają.a boga niestety nie ma.

Gość ssssssssssssss
To, że Twoim zdaniem egzorcyzmów nie da się tłuamaczyć chorobą psychiczną, nie oznacza, że Bóg istnieje. Nie na tym polega wiara - chodzi o to , że wierzysz, chociaż brak Ci konkretnych, podanych ta tacy dowodów

Gość zastanawiam sie.
nadal nikt mnie nie przekonał

Gość matka polka?
hehehe,ale do czego?

Gość córka mafi
BO PONOC NIE DA SIE NIKOGO PRZEKONAC, dopóki sam nie doswiadczy, złych mocy. nie kiedy mozna przezyc całe zycie i nie doswiadczyc. róznie z tym bywa.

Gość blablbalablbalblbalbalablablab
A właśnie, że opętania dotyczą w większosc ludzi bardzo wierzących a nie głupoty opowiadasz, że od sekt. :O

Gość córka mafi
to prawda ze wierzacych, ogladałam film polski jakis i tam było powiedziane ze dla tego ich to spotyka bo sa blizej boga, i ze che ich odciagnac

Oglądałam kiedyś program o opętaniach mówili o kilku kobietach i wszystkie były bardzo wierzące.

Gość hhjhjgghgh
to jasne ze Bóg jest.Kto nie wierzy znaczy ze nic nie osiągnał i zwala to na brak pomocy od Boga wiec Go musi nie byc...

córka mafi Dokładnie tak.

Gość córka mafi
Pewien mężczyzna wszedł do zakładu fryzjerskiego, by podciąć sobie włosy i przystrzyc brodę. Gdy fryzjer zaczął go strzyc, rozpoczęli pogawędkę. Rozmawiali o różnych sprawach i poruszali najróżniejsze tematy. Dotknęli też kwestii Boga. - Ja nie wierzę, że Bóg istnieje - stwierdził fryzjer. - Dlaczego pan tak mówi?- zapytał klient. - Wystarczy wyjść na ulicę, żeby uzmysłowić sobie, że Boga nie ma. Niech pan powie, czy gdyby Bóg istniał, byłoby tylu chorych ludzi? Tyle porzuconych dzieci? Jeśli Bóg jest, dlaczego wokół tyle cierpienia i bólu? Nie mogę jakoś wyobrazić sobie kochającego Boga, który pozwala na to wszystko. Klient zamyślił się. Nic nie odpowiedział, bo nie chciał się sprzeczać. Fryzjer skończył strzyżenie i klient wyszedł. Tuż za drzwiami, zobaczył na ulicy faceta długimi, polepionymi, brudnymi włosami i zaniedbaną brodą. Był brudny i rozczochrany. Klient zawrócił i znowu wszedł do fryzjera. - Wie pan co? Fryzjerzy nie istnieją! - Bzdury pan opowiada. Jestem fryzjerem i istnieję. Dopiero co pana ostrzygłem... - Nie! Fryzjerów nie ma! Gdyby byli, nie byłoby facetów z długimi włosami i nieprzyciętymi brodami, jak ten na ulicy. - Ależ skąd, fryzjerzy istnieją, a tak się zdarza, gdy ludzie do nich nie przychodzą. - I właśnie o to chodzi - przytaknął klient i wyszedł z zakładu...

Gość aaaihooo
to jasne ze Bóg jest.Kto nie wierzy znaczy ze nic nie osiągnał i zwala to na brak pomocy od Boga wiec Go musi nie byc... najgłupszy argument jaki w życiu słyszałam :O Znam mnóstwo dobrych osób, ateistów, którzy własną, ciężką i uczciwą pracą doszli do tego, co mają, bez żadnych modłów ani godzinnego siedzenia w kościele modląc się i oczekując, zamiast samemu zapracować 🖐️

Gość sushiii
twoim zdanieem tylko niewiernych dotyka oopetanie . a co z ojecem Pio ? tepa idiotko

Gość matka polka?
co chciałam to osiągnęłam,heh,postarałam się o to sama,i nigdy nie liczyłam na żadne moce nadprzyrodzone-to nie wiara tylko lenistwo.

Gość córka mafi
ojciec Pio, był dotkniety złym duchem, z dopustu bożego.

Gość wymyls kosiola
bog nie istnieje i juz tak po prostu a co do opetan - nie wierze w nie to sa wymysly kosciola

Gość zew ryczacej gesi
co za głupoty piszesz miał stygmaty a żaden opętany nie będzie maiał stygmatów i sie modlił bo szatan nie znosi co się wiążę z kk Antony Flew „Bóg istnieje Książka nosi tytuł BÓG ISTNIEJE. Dlaczego najsłynniejszy ateista zmienił swój światopogląd?. Jej autorem jest prof. Antony Flew, brytyjski filozof uważany przez dziesięciolecia za czołowego ateistę i głównego krytyka wiary w Boga W wydanej trzy lata później książce Bóg istnieje Antony Flew postanowił szerzej wyjaśnić, co skłoniło go do zmiany zdania. Nie chodziło, jak tłumaczy, o jakieś nadprzyrodzone objawienie, czy strach przed śmiercią. Flew wyjaśnia, że całe swoje filozoficzne życie kierował się zasadą, by „podążać za argumentami dokądkolwiek prowadzą. Chociaż wyszedł od ateizmu, to wierność tej zasadzie doprowadziła go logicznie do uznania istnienia Boga. W książce przedstawia argumenty obu stron sporu i wyjaśnia, że w obliczu współczesnej wiedzy naukowej nie da się dalej obronić ateizmu w racjonalny sposób. Jego „nawrócenie było zatem konsekwencją, nie zaprzeczeniem, całej drogi życiowej tego starannie wykształconego zawodowego filozofa.

Gość wymyls kosiola
nie istnieje i juz a przynajmniej nie powinien

Gość córka mafi
miał stygmaty, bo bóg go wybrał, a bóg doswiadcza np hiob. troche znajomosci w temacie. jest kilka powodów do opetania, jednym z nich jest dopust bozy, ale to tylko dla wybranych. św faustyna bita przez diabła, odwiedziła czysciec itp ludzie sa tacy nie oczytani w tych czasach

Gość córka mafi
a opętanie Anna Michel , na koniec matka boska do niej przyszła, polecam ksiazke o tym, film nie zawiera wszystkiego

Gość aasses3443
nie ma czegos takiego jak opętanie .. Opetanie to choroba psychiczna . Jestem niewierzacy nie wierze w opetanie i egzorcyzmy . To sa zwykle chotoby psychiczne .