Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aloaz opola

czy to nie za dużo mleka?

Polecane posty

Gość aloaz opola

mam synka zaraz zacznie 9 mc, rano dostaje kaszkę ala musli z owocem około 130g (na mm) . i wieczorem czysta kaszka na 150 mm. dostaje tez narmlany obiadek i jakis przecierek owocowy w ciagu dnia.A taka karmie go jeszcze pierią i w nocy itd. czy nie za duzo tego mm? bo normalnie kaszki na wodzie nie chce nie smakuje mu

Gość Adela850
W sprawie kaszek na wodzie: ja mojemu robie wywar warzywny (czasami miesny) i rozdrabniam widelcem marchewke/selera i na tym robie kaszke (manne, kukurydziana, orkiszowa, itp). Do tego troszke maselak i wsuwa jak szalony. A juz ma ponad 2 lata i dalej rano sie tego domaga (nigdy nie pil z butelki, normalnie mu lyzeczka zawsze podawalam). Oczywiscie teraz jak jest juz duzy, to mu tak strasznie nie rozdrabniam :-)

Gość coś z tym muszę zrobic
no ale na sniadanie wywar warzywny lub miesny? na kolację? dziwne

Warzywa na śniadanie są dziwne? :D Ja swojego karmiłam do roku i przez ten czas nie dostawał wcale modyfikowanego mleka więc odpowiadając na Twoje pytanie wg mnie to za dużo. :)

Gość Adela850
No wlasnie wiem, ze dla wielu osob moze sie taki sposob zywienia wydac dziwny. Ale dla mnie wlasnie mleko z samego rana jest dziwne i nigdy bym dziecku nie podala. No ale nie wazne, tak jemy :-) bo ja tez wsuwam te jego kaszki :-)

Gość aloaz z opola
hmmm... warzywka i mięsko, rybki ma na obiad zawsze. po co to samo ma dostawac na sniadanie? dlaczego mleka na sniadanie nie? przeciez ludzie jedzą jogurty itd, płatki z mlekiem... dziwmy okres teraz bo nie je jeszcze chlebka i innych sniadaniowych rzeczy, potem bedzie inaczej

Gość a co ja mam powiedzieć????????
moje dziecko zjada duużo mm, ma rok czasu. zje obiad, śniadanie, kolację i zawsze popije 120ml mm.