Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tak se mysle

mussli kaloryczniejsze od płatków nesquik?

Polecane posty

Gość tak se mysle

tak se mysle, niby mussli to takie jesr dietetyczne, ale w sklepie sobie dzisiaj oblukałem kilka firm i we wszystkich 100g ma 350-450kcal. takie z owocami nie, takie bez to cos kolo 300. dla porownania nesquik ma w 100g 420kcal. cheerios 399kcal. wiec cos sie nie zgadza chyba... albo ryz, tez ponoc w diecie zalecany a jedna torebka ma jakies 400kcal. czyli 2 torebki na cały dzien w diecie czy cos kolo tego zalezy jaka. to jak to jest?

Gość hatifnaty
Bo musli wcale nie jest dietetyczne, ale w porównaniu z Nesquikiem jest o niebo zdrowsze.

Gość vvvvvvvvvvvvvvvvv
zgadzam sie powyzej

Gość płatki owsiane
Zdrowe,oczyszczają jelita.

tak se mysle musli dietetyczne?:) a to dobre... musli ma tyle cukru że szok w 30g srednio jest 1 lub 2 łyżki cukru a nawet i więcej :) musli jest bardzo dietetyczne :) Moja dietetyczka mi kazała samemu Sobie zrobic musli, jest pycha a bez cukru i innych kaloryczności:)

Gość tak se mysle
ta nie zrobie bo z czego? rodzynki w sklepie tez w uj cukru maja, płatki kukurydziane po 400kcalów na 100g. lol xd

tak se mysle mi kazała zrobic tak: zmieszać np płatki owsiane, otręby owsiane, otręby żytnie, płatki orkiszowe:) zalać to czym tam lubisz (mleko, jogurt, kefir ) i np dodac kawałek świeżego pomarańcza, grejpfruta albo np wkroic jednego suszonego daktyla, morele , dodac pestki dyni albo słonecznika :) chodzi o to aby nie było tyle cukru i td:)

Gość tak se mysle
okej tak zrobie dziex :D