Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość takumnie

Jak długo korzysta się z gondoli?

Polecane posty

Gość takumnie

Mam termin na koniec marca i zastanawiam nad wyborem wózka. Musi być lekki - 4 piętro bez windy... Jak długo dziecko zmieści się w gondoli, czy już może w wakacje trzeba będzie wsiąść w spacerówkę? Może kupić taki 2 w 1 ale nie wiem czy dam radę go wnosić i znosić? Proszę o pomoc i radę.

średnio pół roku, ale to zalezy od wielkości gondoli

Gość max do 5m
,,

Gość zonaKraka
Ja korzystałam pół roku, potem mały siedział i był w spacerówce. Siostra też półroczną dała do spacerówki, ale rozłożonej na płasko- bo dziecko spokojniejsze jak więcej widzi, a na płasko bo jeszcze mała nie siada. Co do wnoszenia i znoszenia- mi czasem było łatwiej gondolę przenieść w jednej ręce (miałam z rączką na budce)i stelaż w drugiej, jeśli już musiałam. No i mogłam też wpiąć fotelik. Spacerówka nie była wcale lżejsza od głębokiego. Dopiero później się na parasolkę przestawiłam i było lżej.

OK pół roku. Wybierz sobie model z odpinaną gondolą z uchwytem będziesz wózek znosić na dwa razy albo gondola w jednej ręce a stelaż w drugiej. Zwróć tez uwagę czy spacerówka rozkłada się na płasko- wtedy można włożyć maluszka zanim siedzi.

Gość jsnaj
Ja urodziłam w czerwcu i woziłam 10 miesięcy w gondoli. Gondola była duża i miała podnoszone oparcie.

Gość ojaciee
około pół roku, zależy jaka gondola

Gość moze glupie pytanie ale jestem
Zielona w tym temacie. Np.dziecko 9-miesieczne w zime w jakim wozku sie wozi? Nie ogarniam tematu wozkow,a za pare miesiecy czeka mnie zakup.

moje dziecko urodziło się na jesień i do wiosny (czyli ok 5 mcy) jeździło w gondoli aczkolwiek miala ona podnoszone oparcie wiec pozniej juz wiecej siedzial a lezal tylko do spania. ja mam wozek 3 w 1-gondola, spacerowka i fotelik ale wszystko jest osobno wpinane. najlepiej kup wozek z odczepiana gondola to bedziesz mogal znosic osobno-najpierw stelaż a potem gondole z maluchem.

Gość moja córka
córka ur w lutym jeździła w gondoli do września. Mieszkam na 4 pietrze bez windy i gondole kupiłam firmy hebart. Dlatego ze tania i w miarę lekka.Ja zostawiałam stelaż na półpiętrze a dziecko w budce wnosiłam do góry.

Gość majjjka@@
ja kupilam mutsy transportera stelaz z gondola niecale 11 kg

Gość małamiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
Boże i Wy latem wozicie dzieci w gondoli? Moja latem miała 4 msc i woziłam ja w spacerówce. Urodziła się w marcu, to do maja jeździła w gondoli a później w foteliku. A teraz w spacerówce śmigamy.

Gość do majjjka@@
i ile twoje dziecko jeździlo w gondoli

Gość a tak sobie siedze i mysle
No w foteliku to "bardzo wygodnie" temu dziecku było.

Fotelik służy do wożenia dzieci w samochodzie! Są wtedy w bezpiecznej pozycji, niestety niezbyt korzystnej dla ich kręgosłupów. I tak należy robić przerwy co 2 godziny, żeby dziecko rozprostowało kości.

mój konczy nidlugo pół roku a jest nadal w gondoli i ijeszcze w niej pojezdzi -idzie jesień wiec bedzie mu cieplej w niej w spacerówce..ale gondola jest duza i ma podnoszone oparcie

Ja w samochodzie w tej gondoli woziłam do 9 meisiąca potem jak dziecko już stabilnie siedziało to było wygodniej w siedzonku, to wszystko zależy jeszcze jaki typ czego mamy.