Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama chodzika @

jakie butki polecacie dla bobasa który uczy się chodzić ?

Polecane posty

Gość mama chodzika @

?

Gość mama chodzika @
mam tu na mysli sznurowane czy na rzepy ? przed czy za kostkę ?itd ;)

Gość mama chodzika @
a i jak macie jaki konkretny model to też ;) no i firme :)

Gość Kochanka Franka
Skarpetki na gumie.cieple,przewiewne i stopka nie jest ograniczona

Gość mama chodzika @
a butki nie lepsze ?

Gość zonaKraka
Mój też tylko w skarpetkach, antypoślizgowych ale takie miał już wcześniej jak wstawał. A buty na zewnątrz dopiero jak chodził samodzielnie.

Gość bucikowy expert ;)
jak dziecko nie ma problemów z prawidłowym chodzeniem (to stwierdza ortopeda) to niech chodzi boso - tak jest najzdrowiej i jak koleżanka powyżej napisała - ubieraj ciepłe, antypoślizgowe skarpetki. To czy buciki wybierzesz wiązane czy na rzepy to kwestia Twojej decyzji - ja wolę rzepy, bo maluchy bywają niecierpliwe przy wiązaniu... Jest kilka bardzo ważnych zasad, którymi musisz się kierować wybierając buciki: 1) podeszwa MUSI być twarda i MUSI(!!!) zginać się w 1/3 swojej długości (dokładnie w tym miejscu, w którym zgina się stopa czyli na linii palców) - absolutnie nie w połowie! 2) sztywny zapiętek jest równie ważny 3) but musi być z dobrych, przepuszczających powietrze i naturalnych materiałów 4) profil niwelujący płaskostopie (a na to większość mam zwraca głównie uwagę) - nie ma tak wielkiego znaczenia jak zasada nr 1), no chyba, że ortopeda stwierdzi płaskostopie Jeśli Cię stać na porządne buty to polecam Falcotto Naturino - doskonałej jakości buciki włoskie z podeszwą dającą tzw "efekt piasku" - idealnie kształtują stopę dziecka, bo są wykonane tak, że chodzenie w nich jest jak chodzenie po morskim piasku, co wiadomo, jest najzdrowsze dla stóp. Niestety, są drogie :( http://raj-dziecka.pl/pl/p/Naturino-Falcotto-Buty-dla-dzieci-Nr-art.-0012005961.02.9111-Bleu/1921 http://raj-dziecka.pl/pl/p/Naturino-Falcotto-Buty-dla-dzieci-Nr-art.-0012005961.03.9122-Bianco/1920 Porządne buciki to również GUCIO http://www.gucioshoes.com/pol.html Dobre są też buciki BARTEK, GEOX i ECCO - te znam i polecam ;) Są tańsze. Nie polecam butów z CCC i broń Boże Nike czy Adidas itp.

Gość afromentalka
ja kupilam i polecam BEFADO

Gość wozkolandia
jesl chodzi o paputki to rowniiz polecam befado,maly super w nich chodzl,nozka mu sie niie pocila.Jesli chodz do nauki chodzenia takze polecam Emel,fajna budowa buta,troche drogie.Teraz maly ma elephanty,drogie byly ale emele byly lepsze.

Gość cececed
emel ma ładne buciki i super wykonane, da się znaleźć w dobrej cenie. zgadzam się, żadnych ccc ani podobnych - nózia się poci, nike to buty sportowe - dla maluszków nie.

Gość Gosia Liszki
Mój synek jak miał 10 miesięcy miał długość stopy 12 cm. Mając roczek buty Gucie rozmiar 22 (13 cm stopa). Kolejne buty 14 miesięcy rozmiar 23 (stopa 14 cm ) a następne mając 16 miesięcy rozmiar 24 ( stopa 14,5 cm). Obecnie ma 18 miesięcy i planuję kupić rozmiar 25 kolejne Gucie (stopa 15 cm). Zimowe buty kupiłam we wrześniu jak miał 15 miesięcy (Bartki rozmiar 25) o dwa numery większe od letnich. Zima jest długa a Tomusiowi co 2 miesiące kupuję o rozmiar większe Buty. Tomuś jest dużym chłopcem jak miał roczek ważył 12 kg i miał 80 cm. Mój mąż ma 48 rozmiar buta i 195 cm. Dzieci jak dorosną mają o 2 numery większe stopy niż rodzice.