Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

nielubieuk

Anglia to biedny kraj nie znają dociepleń

Polecane posty

taka prawda w anglii domy są brzydkie i nikt ich nie dociepla. szeregowce straszą biedą wiec nie gadajcie że żyje sie dobrze.

Gość asdfasdfa
po czym poznajesz ze nie docieplone? ze cegłe widac? w kanadzie wiekszosc domow cegla obkladana a ocieplenie jest w srodku miedzy konkstrukcja

Gość najbrzydsze sa golfy
człowieku czy ty masz jakaś obsesje czy kompleksy? nie podoba ci się w tym kraju? w porządku. ale przestań juz pieprzyc w kółko to samo bo naprawdę nikogo nie obchodzi twoje zdanie. wielu ludziom żyje się w Anglii lepiej niż w Polsce, są szczęśliwi i tobie nic do tego. nikt cię nie zmusza żeby tam mieszkać. To tak jakbym ja tu wklejała zdjęcia obskurnych polskich blokowisk i na ich podstawie kreowała wygląd całego kraju. wyluzuj:o

przeciez tutaj nawet mrozow nie ma... co innego w polsce kiedy temperatura spada do -25 stopni... ale to tak na marginesie.. poza tym skad wiesz ze nie sa ocieplane? one sa tak budowane zeby juz zadne ocieplanie dodatkowe nie bylo potrzebne. nawet ostatnio chodza tacy panowie z councilu i sprawdzaja poziom izolacji na poddaszach - w ramach programu rzadowego ocieplaja poddasza (prze ktore nota bene ucieka najwiecej ciepla) za darmo - koszt zwykle 2 tys funtow. nie wiem czy tak wa anglli jest ale w walii i owszem.

Gość Architekt_80
Hmm. nielubie uk ma racje, te domu wygladaja tragicznie, sa male i bezndziejnie wykonane. Ocieplenia nie ma i straty ciepla sa ogromne, dltego teraz councile dofinansowuja dociplenia domow zeby zmnijszyc zuzycie gazu/elektrycznosci na grzanie i tym smamym zredukowac zuzycie Co2. Przynajmneij my mamy co naprawiac, przerabiac i modernizowac. na razie nie ma takich temperatu jak w Polsce zima, ale zaczyna byc coraz zimneiej niz np 7 lat temu kiedy tu przyjechalem. Dodatkowo powiem , ze sa tez piekne domy i mieszkania za grube pieniadze, ale nie dla zwyklego obywatela. wejdz na foxtons i poszukaj domow w Londynie za powyzje 2 miliony funtow. jest na co popatrzec. Ale to jest bardzo obszerny temat.

U mnie są plastiki w oknach, wywożą śmieci, nie brzydkich ogródków. Jedyne to czasem wilgoć ale z tym też daję radę. No cóż mam ogrzewanie gazowe i elektryczne. Nie mam zimno jak jest chłodnej.

Gość fgffdgd
tak w angli sa beznadziejne domy za to w polsce robic ni ma komu

Żyje na dobrym poziomie. Tzn w miesiącu mogę sobie sprawić jakiś prezent. Ostatnio miałem fanaberię i kupiłem sobie cały sprzęt technicsa wraz z szafką. Teraz kupuje płyty gramofonowe. Nie narzekam. Moje małe mieszkanie 50m zagraciłem. Więc starych okien nie mam, slamsów obok mnie też nie ma czy dzielnicy gdzie mieszkają Arabii. Jak bym chciał teraz wyjechać to potrzebowałbym dużego Vana. Mam C3 i do niego upchnąłbym tylko telewizor i może trochę filmów.

Dokładnie też mam różne akcje na kupowanie rzeczy które akurat mi się spodobają. Tylko, że ja zagraciłam się w ubraniach, butach. Nie ma jak wydać 100 na parę butów;-)

Gość .........brak.....
Mieszkania i domy tak samo dzielą się na ładne i trochę mniej ładne w Polsce jak i po za nią. Wgl po co to porównywać..... Chociaż szczerze jak czasem patrzę na zdjęcia po za Pl to wydają mi się ładniejsze niż w Pl, to wszystko zależy jeszcze od miejsca i tyle. Zapewne mało atrakcyjne,które mogą nam się nie podobać są i PL i po za:)

Gość kaszpirowska26622
dalej nieudolnie starasz sie przekonac siebie, ze Polska to super kraj, a UK to dno. Ciekawe ile jeszcze bedziesz siedzial rodzicom na glowie, bo przeciez za te marne 2 tysie nie wynajmiesz niczego poza obskurna kawalerka

Gość banderowiec
bo w uk dalej popierają uon upa