Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moniami

nie wytrzymam takiego stanu, nie dam rady chyba...

Polecane posty

Gość moniami

Jestem w 6 tygodniu ciąży, jak na razie nawet nie wiem czy coś z tego będzie, bo kilka dni temu na usg był tylko pęcherzyk, a przecież powinien być zarodek i bijące serduszko? Za 2 tygodnie lekarz sprawdzi to na usg. Najgorsze co mnie przytłacza na tą chwilę to czuję się FATALNIE - bolą mnie plecy, wymiotuję dzisiaj już chyba kilkanaście razy po wszystkim - po kęsie banana, po kęsie suchego chleba, po wodzie, a jak nie ma czym to żółcią. Nie dam rady tak wytrzymać, w pierwszej ciąży miałam mdłości i sporadyczne wymioty, a teraz jest okropnie. Nie przeżyję nawet kilku dni, dosłownie mam ochotę się powiesić, to jest okropne. Jak mam sobie pomóc? Nawet nie mogę bawić się z dzieckiem, nic kompletnie tylko leżę, ryczę i wymiotuję.

Gość Mxkd
Ja miałam tak przez równe 3mkesiace cały dzien chodziłam i wymiotowalam po wszystkim.moze powiedz o swoim samopoczucie lekarzowi choć nie wie Czy coś zaradzić:-(

Wiekszosc kobiet czuje sie tak w pierwszym trymestrze. Pij duzo wody, lez i nie przejmuj sie niczym. To trzeba przejsc. Niedlugo zaczniesz czuc sie lepiej. Zwal domowe obowiazki na partnera. Nie pisz glupot o samobojstwie, kobieto! Nosisz dziecko pod sercem. Zachowuj sie bardziej dojrzale. Cierpisz dla maluszka, ktorego w sobie nosisz. Mysl o nim.

Gość rottana
ginka ci pomoże, są tablety dla kobiet w ciąży które pomagają, tzn że nie będziesz tyle rzygać.

No tak jest przeważnie w ciąży, ale warto, potem to minie, potem poród i odchowanie nie jest łatwe mówią do 3 lat mój ma prawie 2 latka i czasem nie nadążam za nim.

Gość maluszki sruszki
'Cierpisz dla maluszka, ktorego w sobie nosisz.' a maluszek za kilkanascie lat powie 'zaluje ze mam taka matke'

Gość w innych wiadom.czytałam
widzisz moniami przezyjesz mówie ci prezyjesz ja przezywałam tortury przez całe 9 mies.całe 9 mies!!!! jak komus gadam to niby posłucha wle własciwie mysli ze przesadzam i jestem przewrazliwiona a jak juz pow.tesciowej ze stan błogosłwiony ; był najgorszym okresem w moim zyciu to myslałam ze sie przewróci było mineło pomysl ze to ci minie sa ludzie co cierpią w idoku na leoiej nie ma

Gość moniami
Poradzę się lekarza, ale z tego co wiem to on nie przepisuje żadnych leków na to, bo po prostu "takie są uroki ciąży".... Wiem, że to strasznie brzmi takie gadanie o samobójstwie, ale w pierwszej ciąży nie było, aż tak źle, a wierzcie mi, że jestem w stanie wiele znieść. To co przeżywam teraz jest ponad moje siły, a perspektywa kolejnych 9 miesięcy jest przytłaczająca. Mam nadzieję, że to mi jednak szybciej minie.

Gość fajansiarra
Nieprawda,ze wiekszosc kobiet tak to przechodzi. Moje kolezanki tak nie przechodzily, ja jestem w drugiej xiazy i ani teraz,ani wtedy nie rzygalam tak non stop. W ogole nie wymiotowalam,tylko mnie mdlilo. I wiekszosc moixh znajomych tez nie wymiotowala wcale. Jedna znajoma twierdzila,ze caly czas wymiotowala,a jej chlop opowiadal,ze wymiotowac nie wymiotowala,tylko ja mulilo. Ale ona poszla z tymi niedogosnosciami sie poskarzyc lekarzowi i ten dal jej jakis homeopatyczny srodwk,z tym ze ona postanowila go nie brac,bo to na alkoholu. W kazdym razie co szkodzi spytac lekarza. Moze ci cos da,co choc troche pomoze. Chocby tyle,zeby wymiotoqac dwa razy rzadziej,zawsze to juz cos

Gość kikolec
ja wymiotowalam tak do 5 miesiaca,dopiero pozniej odkrylam,ze czasem by nie zwrocic odrobiny jedzenia jakie moglam zjesc to pomagalo mi zjedzenie szczypty kiszonej kapusty, no a na poczatku tez mialam takie mysli jak Ty,az glupio o tym pisac ale tak mi buzowaly hormony