Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość grzybiareeeczka

Kto z was chodzi na grzyby?

Polecane posty

Gość grzybiareeeczka

Gdzie jest ich najwiecej? Musze sie obłowić

Gość w tym roku tak samo źle
z grzybami jak w zeszłym.. wejdź sobie na grzyby.pl poszukaj swojego województwa i zobaczysz doniesienia co i jak. Na ogół są prawdziwe te doniesienia

Gość mój mąż chodzi
jest nałogowym grzybiarzem; nie rozumiem pytania "gdzie jest ich najwięcej"... w lesie oczywiście, generalnie każdy grzybiarz ma swoje miejsca, ale w tym roku grzybów było i jest dużo, wystarczy do lasu pojechać. Akurat ja mam niedaleko na prawdę pokaźne lasy, nie ma z tym problemu.

W tym roku tak samo zle z grzybami jak w zeszlym = z kazdego spaceru po lesie co najmniej 3 wielkie reklamowki grzybow:P

A najwiecej pod odpowiednimi drzewami, rzecz jasna, to znaczy kozakow w mlodym lasku brzozowym a kurki to nawet na drogach rosna :)

Gość adadadadjmj
u mnie grzybow w ogole nie ma, tylko muchomory

Gość mój mąż chodzi
źle z grzybami? w ubiegłym roku mniej było, a w tym już od połowy sierpnia jest pełno. U nas ludzie skrzynkami noszą do samochodów, jak jedzie się drogą to tylko samochody wystają przy lesie i nikt z pustym koszem nie wraca. Jest na prawdę bardzo dużo grzybów - nawet dziś mój mąż przywiózł rano koszyczek a tylko zajechał na chwilkę wracając z giełdy warzywnej.

Gość adadadadjmj
w warszawie ni ma nic :D tylko śmiecie w lesie

A propos zle z grzybami - jak z moim facetem na wakacjach poszlismy na spacer do lasu, to cale szczescie ze mielismy 2 siatki w kieszaniach , bo wrocilismy z kilkoma kilogramami podgrzybkow, maslakow, prawdziwkow, zajecy i innych. No i jak wracalismy to uslyszelismy jak inne osoby wynajmujace pokoj tam gdzie my narzekaly, ze grzybow nie ma... ale one zamiast zapuscic sie w las szukaly przy szosie po godzinie 10... a jak rosly przy szosie, to wszyscy miejscowi jadac o 8 rano do pracy je zbierali :)

Gość Piękna Panii
moj dziadek znał sie na grzybach od strony taty..chodziłam od małego.. nawet latem mozna juz jakies grzybki znalezc jagody gryzby chodziłam..i mam zamiar;

to gdzie niby te grzyby są? W mazowieckiem było sporo na przełomie lipca i sierpnia, głownie koźlary, ale wszystkie doszczętnie robaczywe :( Słyszałam, że na śląsku sporo, ale dla mnie to za daleko. Zaprzyjaźnieni ludzie z Warmii też mówią, że gimza, okolice Bydgosczy podobnie :( Więc dajcie cynk gdzie tych grzybów takie ilości jak piszecie. Bo w moich lasach nawet psich nie ma. Za to OLBRZYMIE ilości pajęczyn i pająków

Gość mój mąż chodzi
ja mieszkam w podlaskim, w sumie to w mojej okolicy same lasy, puszcze właściwie, więc na pewno większe szanse... grzybów jest u nas dużo, różne - maślaki, podgrzybki, prawdziwki też są, koźlaki... kurek było dużo w sierpniu.

dzięki za info, no faktycznie u was więcej lasów :) Jestem grzybiarą od zawsze, mam sprawdzone miejsca na zbieranie, ale zarówno w zeszłym roku jak i w tym niestety posucha.. :(

Tutaj sa... nawet moj facet znalazl jednego rydza. A zeszlym roku co chwila natykalam sie na kozie brody (nie pamietam nazwy wlasciwej) tyle ze to chronione jest

haha - to do calluny, u nas chyba to SARNA się nazywa i też jest pod ochroną :)

Gość hmmm.hmmhmm hm
byłem raz w tym roku - gdzieś tak pod koniec sierpnia - bardzo słabe - podkarpacie ps fajna ta podana stronka :) :)

zwykle z niej korzystam, żeby bez sensu nie jeździć kawał do lasu :) Działa od lat i na ogół sprawdza się, choć czasami zdarzają się ściemniacze :) Ale to od razu można wyłapać po innych wpisach

Gość 00000000001121
adadadadjmj - w lasach w Warszawie nic nie ma bo lasy są rozjechane przez rowerzystów, samochody i bachory. Musisz jechac na południe pociagiem albo samochodem Grabów nad Pilicą, lasy dobieszyńskie k Radomia , w strone Kielc i Końskich albo na polnoc w strone Płocka i Włocławka