Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość youvi

chora od pomad miesiąca i problem z rodzicami

Polecane posty

Gość youvi

Mam pewien problem. Od miesiąca nie mogę się wyleczyć, początkowo miałam jedynie kaszel i czasem bóle gardła, poszłam do jednego lekarza - stwiedził, że nic mi nie jest. Jak się pogorszyło tak, że w nocy nie mogłam spać, bo się dusiłam, poszłam do innej pani doktor, która stwierdziła zapalenie gardła i tchawicy, przepisała antybiotyk i kazała przez cały tydzień nie chodzić do szkoły tłumacząc, że takie skupisko ludzi to siedlisko wirusów, a osłabiony organizm jest bardzo podatny na nie. Cóż, mojej kochanej mamie się to nie spodobało i już w środę byłam w szkole, dalej kaszląc, spędzając lekcje na powstrzymywaniu się od zakłócania tym lekcji. Niby czułam się w miarę dobrze, ale te napady były nie do zniesienia. No i skończyłam antybiotyk a kaszel nie ustał. Znów poszłam do lekarza, tego samego co za 1 razem, znów nic nie wykrył. Wczoraj cały dzień bolało mnie gardło i nos, ale to zignorowałam. Wieczorem wybrałam się na noc do chłopaka i od razu tego pożałowałam - smarkałam mu nad uchem całą noc i źle się czułam. Dzisiaj jest jeszcze gorzej, czuję się strasznie, dalej smarcze, gardło dalej boli, kaszel też jest. I mój problem polega na tym, że rodzice ciągle uparcie uważają, że to wina tego, że czasem wyszłam z domu (na spacer, autobusem do chłopaka - nic więcej) i to może ze trzy razy. Za to ja uważam, że wina jest po stronie matki, która tak bardzo bała się, żebym nie zawaliła szkoły (tak, w 2 tygodniu września) i kazała mi do niej chodzić mimo zakazu lekarki. Ja uważam, że gdybym wtedy posiedziała do końca tygodnia, wyleżała to, już teraz nie byłoby problemu. I wcaaaaaale nie ostrzegałam jej, że tak będzie. No i stąd moje pytanie: kto ma racje? Rozchorowałam się przez noc u chłopaka (tak, bo przecież przeziębienie rozwija się w godzinę) i 3 wyjścia z domu wcale nie lekko ubrana, czy przez to, że osłabiona siedziałam w szkole łapiąc wszystkie możliwe wirusy?

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować