Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mammamiaaaaa

kiedy najwczesniej lecialyscie z noworodkiem samolotem?

Polecane posty

Gość mammamiaaaaa

od ktorego tyg/miesiaca moglabym zabrac noworodka w podroz samolotem?

Gość Gj gukbhuio
noworodek to dziecko do 28 dnia od urodzenia-4 tygodnie niemowle jak juzidiotko

Gość mammamiaaaaa
a dobra jak niemowlę to rezygnuję

Gość mammamiaaaaa
troche kultury!!! dlaczego tak ludzi wyzywasz? chyba masz jakis problem z sama soba ze tak agresywnie odnosisz sie do osob ktorych nawet nie znasz!!! zeby nikt nastepny nie pisal to samo co ty powiem ze polka nie jestem i polski jezyk nie jest moim pierwszym jezykiem, ucze sie caly czas...

Gość mammamiaaaaa
i prosze sie nie podszywac pod moim nickiem

Gość do autorki tego tematu
a pierwszym to co? lacina kuchenna prymitywna kurwo?

Gość denka dandenka
SPYTAJ LEKARZA

Gość selene123
ja na paszport czekalam miesiac, pierwszy las lecielismy z dzieckiem jak mialo skonczone 2miesiace

Gość mammamiaaaaa
whdif pierwszy to arabski :)

Gość mammamiaaaaa
lekarza pewnie tez sie spytam, ale wizyte mam dopiero za 3 tyg a do tego czasu szukam informacji na necie ;)

Gość denka dandenka
SKORO PYTASZ W NECIE to masz i stosowne odpowiedzi:D

Gość mammamiaaaaa
ok napisze fonetycznie bo sumie tu na kafe arabskim alfabetem nie da sie napisac :) hmm.... keif haluk? jak sie masz ? napisalam w sumie klasycznym arabskim

Gość buahahahahhahahahahahha
arabski :D:D:D: jasne:D:D:D:D:D

Gość napisz mi tez
napisz w takim razie po arabsku-jestem w ciazy i bede miec bliznieta

Gość mammamiaaaaa
do (napisz mi tez) ana hamil bi-tał-am

chyba nikt Ci nie pomoże bo wszyscy są zdziwieni Twoim bilingwizmem albo kombinują jak Cię zagiąć XD

Zważając na to że podróżując samolotem zwykle potrzebny jest dowód lub paszport, na oba dokumenty czeka się ok 4 tygodni , więc nawet jak pójdziesz wyrobić 1 dzień r o porodzie, to dziecko już będzie miało ponad 30 dni :D

no chyba ze dziecko ma obywatelstwo jakiegos normlaniejszego kraj ui wtedy wyrobi paszport tego samego dnia... ja lecialam z dzieckiem kiedy mialo 6 miesiecy ale nie widze przeszkod czemu nie mialo by byc mlodsze.

Gość kochanka Franka
Pytanie bylo,w jakim wieku dziecko moze pierwszy raz wsiac na poklad samolotu,opdopwiadam Noworodki, które nie skończyły tygodnia, nie mogą latać samolotem. Ich układ oddechowy i układ krążenia są jeszcze za słabe. Jeśli podróż nie jest naprawdę konieczna, raczej nie zabieraj na pokład samolotu dziecka, które nie skończyło przynajmniej dwóch miesięcy. Takie maluchy są bardzo podatne na infekcje. Starsze niemowlę - jeśli tylko trochę mu pomożesz - może z powodzeniem zostać podróżnikiem całą gębą. Starannie wybierz lot Zacznij od wyboru najlepszego połączenia. Najlepszego dla dziecka, czyli bezpośredniego, albo z możliwie najmniejszą liczbą przesiadek. Warto zdecydować się na lot wieczorny, wtedy niemowlę prawie na pewno prześpi cały lot. Poznaj swoje prawa Niemowlęciu do dwóch lat nie przysługuje osobne miejsce w samolocie - podróżuje na kolanach opiekuna. Nie możesz też zabrać dla dziecka zabrać osobnego bagażu. Ale nie martw się, nie jest aż tak źle. Większość linii lotniczych (niechlubnym wyjątkiem jest Ryanair) pozwala osobom podróżującym z dziećmi wejść na pokład jako pierwszym. Oznacza to, że możesz spokojnie wybrać miejsce, umieścić bagaż podręczny w luku nad głową i uniknąć tłoku. Masz prawo zabrać bez dodatkowych opłat składany wózek lub fotelik samochodowy, który zostawiasz przy samym wejściu do samolotu i odbierasz w tym samym miejscu po podróży. To wygodne rozwiązanie - oznacza, że nie musisz dźwigać malucha przez cały czas od odprawy bagażowej do wejścia na pokład. Już w samolocie możesz poprosić obsługę o podgrzanie jedzenia dla dziecka, albo o gorącą wodę do przygotowania posiłku. W toalecie powinien być przewijak. Linie lotnicze zapewniają też akcesoria do pielęgnacji, poduszki i specjalne łóżeczka na dłuższych trasach oraz drobne zabawki w prezencie dla malucha, jednak na te udogodnienia nie możesz liczyć, jeśli korzystasz z tanich linii.

Gość kochanka Franka
Kazda linia lotnicza moze miec Troszke inne zasady.Warto sie z nimi zapoznac przy zakupie biletu Z drugiej strony nie podoba mi sie ze udajesz nie polke mimo ze wszyscy latwo stwiewrdza,po twoim wyrazaniu sie ze z polski pochodzisz a za granica mieszkasz 5 minut.Ja mieszkam za granica lata,nie zapomnialam jezyka polskiego ,moje malutkie dzieci mowia po polsku tak samo jak w jezykach x i xy.Obywatelstwa tez nie zmnieniam,bo nie ma takiej potrzeby,a poza tym jestem polka od lat na obczyznie :P

Gość kaurentinna
Jedna idiotka czepia się terminologii, a druga udaje cudzoziemkę. Nie ma powodu do kłótni. Co do tematu - pierwszy raz leciałam z dzieckiem, kiedy miało 5 miesięcy

Gość Sgevdb
Daje dupy arabowi i jeszcze sie chwali :/

Gość mammamiaaaaa
dziekuje za informacje, oczywiscie wybiore najlepsze linie, juz koszty tak bardzo sie nie licza dla mnie jak wygoda malucha i moje :) do kochanka Franka ja nie udaje cudzoziemke, nauczylam sie mowic w jezyku polskim w wieku 16 lat dopiero, a w Polsce mieszkalam doslownie 5 lat :) pytam sie na polskim forum bo akurat z Polski bede leciela do mojego kraju ;))

Gość mammamiaaaaa
z reszta nie pisalabym o tym ze z Polski nie pochodze gdyby nie ktos sie zaczepil, ze nie pisze poprawnie ;)