Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sawsqwq

Dlaczego jest tak malo inteligentnych kobiet? Naukowa wyjasnienie

Polecane posty

Gość ata333
diabła mam pod skórą dziś ata333 dziś , ten post skierowany jest do mnie? ups to byl cytat gośćtakitam22. Jeszcze raz sorry.

Gość gość
To prawda ze faceci sa inteligentniejsi od kobiet jako cala populacja. Ja mam iq 130 znajda sie faceci ktorzy maja mniejsze ale i tacy ktorzy maja wieksze. Tak samo jest masa kobiet ktore maja mniejsze iq i większe. Ja np ze swoim 130 uwazam ze jestem wlasnie w grupie tych przeciętnych kobiet. Analizujac jednak znajomych widze duza grupe kobiet mniej inteligentnych niz ja i duza grupe facetow bardziej inteligentnych.

ata333 dziś To jest dla mnie zrozumiałe i na tej podstawie właśnie stwierdziłam, że Twój przykład, o którym pisałam wyżej jest nietrafiony. Może, to zwykłe czepialstwo. Zostawmy to. x Samo istnienie, czy nieistnienie wolnej woli jest ciekawym zagadnieniem. Nie pochłania mnie natomiast na tyle żeby je zgłębiać. Zasadniczo wiedza na temat ile "ja jest w ja" nie ma dla mnie znaczenie. Nie dlatego, że jestem ignorantką a dlatego, że finalnie i tak jest bezużyteczna. Zresztą, wiesz jak jest z koncepcjami filozoficznymi, ciężko potwierdzić ich słuszność. Więc wszystko opiera się na "gdybaniu" inaczej byłoby naukowym faktem. Możemy sobie tak "gdybać", ale spierać o słuszność czegoś czego udowodnić się nie da, jest niesłusznie. ;) No i determinizm to śliski temat, podobnie jak religia, wiara. Stawia na głowie etykę. Pojawia się kwestia złych uczynków z naszym udziałem, jako niezależnych od nas zdarzeń. To problematyczna sprawa, dlatego takie koncepcje długo jeszcze będą mało popularne. Mądrzy ludzie bowiem wiedzą, że tych drugich należy trzymać w ryzach. Nie jesteśmy gotowi na niewygodną prawdę. Dlatego odpuszczam. No i dlatego, że mam świadomość, iż Twoja znajomość tematu w tym zakresie jest sporo większa.

"Nie do konca, to kobiety sa testerami genow. Najleosze samce przyciagaja najwiecej samiczek. Stad u kobiet ostra walka o najlepszego samca" Tak, ata, nawet jeśli, to to też jest przykład atawizmu.

Gość ata333
gośćtakitam22 dziś @Sprawa wcale nie jest prosta, bo jeżeli rzeczywiście żądzi nami przeznaczenie to dobro i zło są nieistotne,@ Gdyby naula byla na uslugach czyjejkolwiek filozofii zyciowej, przestalaby byc nauka. Stracilaby bowiem swoj obiektywizm. To wszelkie filozofie powinny byc na uslugach nauki. Tylko nauka bowiem ma klucze weryfikacyjne, umozliwiajace odroznienie spekulacji filozoficznych, dogmatow religijnych, od faktycznego stanu rzeczy. Tutaj sie klania klasyczna / arystotelesowska definicja prawdy. Poza tym zlo jak i dobro ma swoje uzasadnienie tylko w kontekscie ewolucji biologicznej.

Gość gość
baba ma to do siebie że uwielbia godzinami chrzanić o czymś tylko po to by udowadniać swoje racje,zatraca w tym sens całej dyskusji,argument kontrargument,i tak w kółko ,ostatecznie że baba nie posługuję się dupą,tracicie gówny sens tej debaty ,główny cel,już same nie wiecie o co się toczy batalia dochodzi do tego jakby ktoś tu mówił ze hormony nie istnieją ,dlatego ja nie lubię gadać z babami ,pogadacie ale bez celu bez skutku ,chce wyciągnąć wnioski,czyli o co wam babiny chodzi co,chcecie w pierwszej kolejności samcom pokazywać dupę zamiast umysłu bo tak było zawsze ok ,chodziło o stwierdzenie ze to małe,ale pokazujcie 2. druga twierdzi ze nie istnieje wolna wola i nawija o tym godzinami,to ze nie masz" wolnej woli coś zmienia w Twoim życiu oprócz tego że się podjarasz jakąś teorią?

P.S. Właściwie, to nie tak. Masz rację, że to najpierw samiczki wybierają samczyka, a potem to on wybiera tę samiczkę która odpowiada mu bardziej. Więc każdy jest testerem. Tak, czy owak to epatowanie nagością, moim zdaniem ma sporo więcej z pierwotnymi odr******* dobieraniem się we właściwe pary, etc. niż z przekazywaniem genu który daje sygnał "rozbierz się to zyskasz". (I tu znów pojawia się kwestia tego ile w nas wolnej woli...)

Gość ata333
diabła mam pod skórą dziś "Nie do konca, to kobiety sa testerami genow. Najlepsze samce przyciagaja najwiecej samiczek. Stad u kobiet ostra walka o najlepszego samca" Tak, ata, nawet jeśli, to to też jest przykład atawizmu. Oczywiscie, tylko ze w roli testera genow nie wystepuja samce, a samice.

Gość gość
testery i wybór samicy ,miłość to fikcja

gość dziś Inteligentna rozmowa pozwala budować nam światopogląd, weryfikować dotychczasowe poglądy, rozwija, pozwala dostrzec pewne sprawy z innej perspektywy. Niewiarygodne, że ja taka "babina" muszę tłumaczyć Ci oczywiste oczywistości. Nie każda rozmowa, to sprzeczka o racje. Kumasz?

Gość gość
tak,reakcja chemiczna nie miłość ,brak wolnej woli ,dla mnie wasz światopogląd jest martwicą duchową,duch nie istnieje prawda? tylko mięso,a co uważacie że jest po śmierci ?

Gość gość
kobiety pozbawione zdolności kochania ,jesteście jak mutanty

Gość gość
a co czujesz do rodziców?

Gość gość
zresztą ja od dawna mam podejrzenie że kobiety nie potrafią kochać ,to tylko interesowne ustawienie się w życiu kasa plus hormony

Gość gość
jednak chciałabym poznać wasze poglądy ,więc co czujesz do rodziców jeśli nie miłość?

Gość gość
a ty atuś też się nie splamisz miłością prawda?

Gość gość
automaciku no powiedz

Gość gość
powiedz mi bez cytatów ,powiedz mi od siebie

Gość gość
wasza inteligencja jest g****o warta bo nie ma w was mądrości ,na ważne pytanie nie chcecie odpowiedzieć ludzkie kreatury

Gość ata333
diabła mam pod skórą dziś P.S. Właściwie, to nie tak. Masz rację, że to najpierw samiczki wybierają samczyka, a potem to on wybiera tę samiczkę która odpowiada mu bardziej. Więc każdy jest testerem. @@@ Tak. Nie zaznaczylam "glownym" / pierwszym testerem sa samice i to byl blad braku precyzji. Samce sa drugoplanowymi testerami. Caly problem tkwi w przyczynie powstania plci. Rywalizacja samcow jest kluczem do zdrowia, a wiec w konsekwencji do przetrwania populacji. Ma tu niebagatelne znaczenie fakt, iz to plec zenska jest plcia podstawowa, domyslna, pierwsza. Caly nasz rozwoj cywilizacji wraz z rzekami przelanej krwi w naszej historii, naznaczony jest wlasnie skutkiem owej rywalizacji samcow. Pierwotnie o samice, pozniej o wladze, kase i seks. @@@Tak, czy owak to epatowanie nagością, moim zdaniem ma sporo więcej z pierwotnymi odr******* dobieraniem się we właściwe pary, etc. niż z przekazywaniem genu który daje sygnał "rozbierz się to zyskasz". @@@ Nie wszystko dzisiaj da sie wytlumaczyc mechanizmami ewolucyjnymi, ale wszystko na pewno dziala w ramach naczyn polaczonych i sprzezen zwrotnych. @@@(I tu znów pojawia się kwestia tego ile w nas wolnej woli...)@@@ Ten wolny wybor jest iluzja. Kazdy nasz wybor jest iluzja. Po prostu wyobraz sobie, ze dzialamy jak Simy, ktore maja swiadomosc, ale nie maja pojecia o tym, ze sa zaprogramowane. Kazdy ich wybor jest tlumaczony przez ich mozg jako WOLNY wybor, glownie dlatego, ze jest to wybor nieprzewidywalny. Tak samo jest z pogoda . Jest nieprzewidywalna w 100%, ale to nie dowodzi, iz jest implikowana przypadkiem absolutnym / losowoscia obiektywna. Ta przypadkowosc moze byc jedynie kwestia przypadku subiektywnego, czyli naszej ignorancji w postaci niewiedzy ( nie znamy wszystkich wartosci poczatkowych danego ukladu fizycznego). Rozumienie pojecia "przypadek" w kontekscie ewolucji, rowniez zalezne jest od tego, co jest obiektywna cecha naszego swiata (determinizm badz indeterminizm).

ata "Ten wolny wybor jest iluzja. Kazdy nasz wybor jest iluzja. Po prostu wyobraz sobie, ze dzialamy jak Simy, ktore maja swiadomosc, ale nie maja pojecia o tym, ze sa zaprogramowane. Kazdy ich wybor jest tlumaczony przez ich mozg jako WOLNY wybor, glownie dlatego, ze jest to wybor nieprzewidywalny. Tak samo jest z pogoda . Jest nieprzewidywalna w 100%, ale to nie dowodzi, iz jest implikowana przypadkiem absolutnym / losowoscia obiektywna. Ta przypadkowosc moze byc jedynie kwestia przypadku subiektywnego, czyli naszej ignorancji w postaci niewiedzy ( nie znamy wszystkich wartosci poczatkowych danego ukladu fizycznego). Rozumienie pojecia "przypadek" w kontekscie ewolucji, rowniez zalezne jest od tego, co jest obiektywna cecha naszego swiata (determinizm badz indeterminizm)." Absolutnie rozumiem o co Ci chodzi, ale nie wiem, czy się zgadzam. Jakie mam dowody "przeciw"? Tak w skrócie takie jak Ty "za". Jakieś przypuszczenia, zlepki badań. Wrócimy jeszcze do tego jeśli zechcesz. Teraz goni mnie czas.

Gość gość
Ma tu niebagatelne znaczenie fakt, iz to plec zenska jest plcia podstawowa, domyslna, pierwsza x To dziwne stwierdzenie, coś z na kształt "co było pierwsze jajko czy kura?". I z tą wyższością proszę nie przesadzać:D Bez nas byście z głodu poumierały, pożarte przez dzikie zwierzęta w dawnych czasach. Dosyć kiepsko jak na wzór.

Gość gość
lubię swoich starych

Gość gość
to jest FAKT ze pleć żeńska jest pierwsza a z faktami kolego się nie dyskutuje

Gość gość
nie mów kochać ,kochac dotyczy miłości,mów umiem wytwarzać chemię obłudnico,a dzieco swoje będziesz kochac czy lubić ?

Gość gośćtakitam22
A za 10 lat wyjdzie, że ci wszyscy fizycy i matematycy ze swoimi spekulacjami byli w lesie. Albo nie wyjdzie tak nigdy Nawet teraz naukowcy praktycznie w nczym nie są zgodni i wg mnie są w błędzie jeśli na podstawie fizyki i matematyki próbują doszukać się odpowiedzi na to czy mamy wolną wolę, jesteśmy zbyt ograniczeni, żeby móc potwierdzić, którąkolwiek z przedstawianych przez Ciebie teorii. To że naukowcy powiedzieli, że trzeciej siły nie ma, że już wyczerpali wszelkie możliwości, może świadczyć jedynie o ich ignorancji, bo prawdopodobnie nic nie wiedzą, może jesteśmy automatami, a może nie... Rzeczywiście ta dyskusja jest stratą czasu, wiedzą błyszczysz jak księżyc w pełni.

Gość dvvsw4232323esasrc
Chciałbym was przestrzec przed tym co tu wypisujecie na kafeterii. X W Polsce istnieje system do podglądania i namierzania obywateli - system ten obsługiwany jest przez zwykłych ludzi a nie żadne służby specjalne. Dostęp do tego systemu mają zwykli szarzy ludzie....tzn. wasz sąsiad, znajomy etc może was namierzyć i podglądać. X Do tego systemu mają dostęp zwykli ludzie i jak zakładacie tu temat na kafeterii czy na innym forum to mogą was namierzyć tym systemem i podglądać. Cały ekran waszego laptopa/tabletu to kamera. W obudowach(bocznych) waszych laptopów są kamery które nagrywają to co robicie nawet jak laptop jest wyłączony - dźwięk i obraz. To samo z telewizorami wyposażonymi w dekodery TV-naziemnej - te telewizory mają kamerki z mikrofonem przez, które można was podglądać... Cyfrowe radio DAB+(radio zwykłe) to kolejny podsłuch w waszym domu.... X Routery WIFI też mają ukryte kamery z mikrofonem do których można się łatwo podłączyć... System do podglądania sprzężony jest ze wszystkimi dostawcami internetu w Polsce i można was łatwo namierzyć. Można też namierzyć was przez komórkę i oglądać z bliska dzięki satelicie gdy niebo jest bezchmurne.... Uważajcie na siebie bo wasze komputery nagrywają to co robicie i działa to na poziomie sprzętowym(niezależnie od systemu operacyjnego). X Odczytują nawet wasze myśli w głowie przez fale WIFI... X System ten umożliwia namierzenie was nawet z drugiego końca Polski(wioski i miasta). Widać waszą twarz, pomieszczenie oraz to co robicie aktualnie na kompie – wszystko jest też nagrywane.... System ten działa w Polsce od wielu lat... X Co więcej kamerki są w już w każdym urządzeniu AGD podpiętym do prądu. Podsłuch*ją o czym rozmawiacie w domu jak telefon komórkowy leży na stole......

Gość gość
jak to tego faktu" dodasz słowo niebagatelne" ,to tym bardziej nie możesz w to wątpić