Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość baab

Typ figury: JABŁKO?

Polecane posty

Gość baab

Mam szczupłe nogi, obwód w piersiach 92, w biodrach 94 - więc nie jest najgorzej... Ale w pasie mam 75 cm :O Czy to jest właśnie typ figury jabłko? Czy ćwiczenia na talię i brzuszki pomogą mi zgubić cm w pasie? Jeśli tak, to jakie? Niby biodra nie są takie szerokie, ale nad tyłkiem zebrały mi się "boczki" (albo schaby - jak kto woli), wyglądają dosyć nieestetycznie. Można się ich jakoś pozbyć?

Gość Malisia-a-aaa
Jakim cudem doszlas do jablka?

Gość baab
Nie wiem :D A co to może być?

Gość śliwka w kompocie :)
:D

Gość baab
Haha, bardzo śmieszne :) Pytam poważnie ;)

Gość Hitch Alfredcock
Zdjęcie potrzebne, wówczas fachowym okiem ocenimy Twoją owocowość.

Gość nostradamusek
"w piersiach 92, w biodrach 94 - " to ile masz w ramionach? nie jesteś jabłkiem bo jabłko nie ma barów to chyba rożek bo jesteś jak V a jabłko to O

Gość baab
Taa ;) Bez zdjęcia też dacie radę :)

Gość baab
W ramionach tyle co w biodrach. Najgorzej właśnie z tą talią, brzuchem, no i cały tłuszcz odkłada mi sie właśnie jako te "boczki"...

Gość Hitch Alfredcock
No to jesteś warzywo :D - marchewka ;)

Gość baab
Nie jestem marchewką, bliżej mi raczej do ziaren kawowca ;)-

Gość Hitch Alfredcock
A co? - jesteś taka opalona? Dobrze, że nie czerwona jak burak ;) Słońce a ile masz lat i czy posiadasz wyrzuty sumienia po zjedzeniu słodkiego?

Gość baab
Latek mam wystarczająco dużo, Proszę Nieznajomego Pana :) A za słodyczami nie przepadam, raczej za słono-ostrymi przekąskami... A wyrzuty sumienia są ogromne, do tego materializują się w postaci tłuszczyku :(

Gość Hitch Alfredcock
Bo ten temat to wiesz - taki "dziecinny", w sensie podejścia do siebie przez pryzmat figury ;) No i Twoje podejście do własnej sylwetki jest ciut dziwne, wiem, wiem, pewnie przez pryzmat figury patrzysz tylko na siebie a patrząc na innych skupiasz się tylko na wnętrzu, tak jest? Boczki, tłuszczyk z brzucha, ud - to może naruszyć dieta uboga w węglowodany.

Gość baab
A żebyś wiedział, że nie oceniam innych przez pryzmat figury. Nie widzę w tym nic dziecinnego. Po prostu nie do końca czuję się ok ze swoją figurą, dlatego chciałam nad nią popracować, a do tego potrzebuję paru rad. To nie jest tak, że moja figura zasłania mi cały świat i nie mogę się na niczym innym skupić, po prostu sądzę, ze jeżeli mogę nad nią popracować i czuć się dzięki temu lepiej, to dlaczego nie? :) "Boczki, tłuszczyk z brzucha, ud " - nogi akurat mam ok. " - to może naruszyć dieta uboga w węglowodany." - Żeby to było takie proste :(

Gość Hitch Alfredcock
I Ty myślisz, że jak napiszesz, iż nogi masz OK to ja tak Tobie na słowo uwierzę? - już po raz 2 wychodzi na to, że bez fotki się nie obejdzie ;) No są węglowodany (chleb, makraon, ryż, kasza, mączne produkty, słodycze - to przeważnie mix węglowodanó i tłuszczów), tłuszcze i białka. Jak chcesz naruszyć najgorysz tłuszczyk to niwelujesz węglowodany, bo one sprawiają, że do krwi wydzielana jest insulina, która ma taką przypadłość, że blokuje spalanie tłuszczu. Jeśli Twój humor w pewnym stopniu zależy od sylwetki to może zainteresowałabyś się dietetyką i fitnessem? 15-20 minut dziennie odpowiedniego treningu pozwoli o siebie zadbać, no, ale też trzeba wiedzieć co i kiedy jeść. O tym masę książek napisano, ja tego do jednego komentarza nie upchnę ;)

Gość baab
Ruch to nie jest jakaś tam straszna opcja, bo nie mam oporów przed ruszaniem się (i dzięki temu jakoś tam jeszcze wyglądam). Ale jakaś dieta? Mogę zrezygnować z pepsi na rzecz wody, z chipsów, krakersów i takich tam, ale chleb? :O Makarony? :O Ziemniaki? :O Nie lubię większości warzyw, więc wychodziłoby na to, że nic bym nie jadła :O A nóg nie pokażę, bo nie ogoliłam ;)

Gość Hitch Alfredcock
Oj tam, się przejmujesz, moje też nie są ogolone, a gdybyś chciała - to chętnie bym je Tobie pokazał ;) Ale to chodzi tylko o wyeliminowanie pewnych produktów na diecie, która to może trwać przez tydzień, później przez następny jeszcze normalnie, znowu dieta przez tydzień, itd. - jedzeniem można się zabawiać ;) Chipsy, pepsi, krakersy - wszystko można jeść (poza dietą), ale z umiarem :) Ja liczę na co dzień kalorie - już tak od ok. 15 lat - dzięki temu mam praktycznie 100% kontrolę nad swoją sylwetką, bo zasada jest prosta (tak w uproszczeniu) - tyjesz wówczas, gdy jesz więcej kalorii niż potrzebuje Twój organizm ... chudniesz wówczas, gdy kalorii dostarczasz mniej, a wagę utrzymujesz, gdy dostarczasz tyle, ile on potrzebuje. Do tego dochodzi później jakość chudnięcia, tycia, dbania o sobie, no, ale o tym książki pisano ;)

Gość baab
O, aerobik wzywa :) Muszę się więc grzecznie pożegnać... Miłego dnia :)

Gość Hitch Alfredcock
Ciao, miłego gimnastykowania się.