Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość monikakakakakakakkkkaka

Podoba Wam się imię dla dziewczynki

Polecane posty

Gość monikakakakakakakkkkaka

AGRYPINA???? Bo mi bardzo, co powiecie? Dobry mam pomysł?

Gość haha, no są niestety
zajebisty pomysł

Gość he hi ho
APAP albo SMECTA lepsze :)

Gość Kataa
Pierwszy raz słyszę takie imie. Skojarzenia '' grypa ''

Gość BUUUUUUHHHHAAAAAAAAAAAAHA!!!
a dla syna STOPERAN

Gość tylko czemu
Co za tepaki tu siedza, ze o imieniu Agrypina nie slyszeli? Chociaz imie troche ciezkie, trzeba przyznac

Gość jołbanana
a jakie jest zmiękczenie? osobiście uważam, że imię jest brzydkie (żeby nie powiedzieć idiotyczne...)

Gość takumnie
Świetne imię pod warunkiem, że mieszka się w starożytnym Rzymie. Wtedy to miałaby szansę nawet cesarzową zostać. W Polsce z tego imienia po prostu wszyscy będą mieć ubaw, nie mówiąc już o przezwiskach w szkole. Choć pewnie oficjalnie w rodzinie czy wśród znajomych nikt ci tego nie powie będą śmiać się pod nosem. Ale oczywiście wybór należy do Ciebie.

Gość pomidor i ogorek
Mnie sie nie podoba i ono raczej nie ma potencjalu do oglonego podobania sie. Jest straszliwie ciezkie i pompatyczne,jakies takie teatralne,nie do codziennego zycia. A jakby chcial zdobnic -agrypka?

Gość filothei
...w starozytnej Grecji jak juz co, a nie w Rzymie. W Rzymie nikt procz greckich niewonikow nie nosil greckich imion, tylko lacinskie. Mi sie to imie bardzo podoba, ale w Polsce nie do przeskoczenia. Podobnie jak, powiedzmy, Antygona. Za to nawet we wspolczesnej Grecji brzmi normalnie, mialam kumpele na stypendium - Antigoni. Nikt sie nie smial glupio, no ale ona miala powod tak sie nazywac. Imie ma pasowac do nazwiska i odzwierciedlac kulture, z ktorej sie pochodzi. Jakos glupio jak Polak czy Polka, oboje rodzicow Polakow i imie MOhammed???? Czy Rani, czy Gavin..... Odpowiadam tak dla sportu, bo wiem, ze to prowo.

Gość filothei
Jakbym juz miala zdrabniac to Antygone wolalabym Ania , a Agrypine - Aga.

Gość vbhjioa
wolę Ksantypę :)

Gość takumnie
filothei - masz rację, że to imię greckie, ale chciałam nawiązać do Agrypiny Młodszej, cesarzowej rzymskiej, matki Nerona. Choć jej pierwsze imię to Julia. Ale o Julię też się dziewczyny na forum czepiają, że oklepane;) Poza tym jeżeli autorko myśli o chrzcie córki to nie wiem czy ksiądz się zgodzi.

Gość filothei
Szacun wielki i zwracam honor! Nie wiedzialam! I poprawiam jedno pochopne stwierdzenie: oczywiscie, ze greckie imiona sie zdarzaly, bo przeciez Rzym czerpal z podbitej Grecji i jej kultury pelnymi garsciami. Ja tak czy owak mysle, ze to gluppie prowo, ktos sie podniecil , bo znalazl takie rzadkie imie w kalendarzu. Jesli mam jednak pociagnac temat, to sadze, ze ksiadz by sie zgodzil, gdyby mu pokazac, ze np. byla taka swieta bizantyjska. Podobno w kosciele katoickim jak najbardziej licza sie swieci prawoslawni, szczegolnie sprzed schizmy.

Gość pozwoli
Jest tez swieta Agrypina, o ile sie nie mylem eczennica z 3 wieku.