Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamy problem :P

imię dla dziecka

Polecane posty

Na dniach zostaniemy razem z mężem rodzicami dziewczynki i jeszcze nie podjęliśmy decyzji dotyczącej imienia. Jakoś nie możemy się dogadać w tej kwestii. Mnie bardzo się podoba jedno imię, ale tak nazywała się ex mojego męża. On z nią zerwał dla mnie i teraz sama nie wiem czy mu w ogóle to zaproponować. Czy wy nadałybyście imie swojemu dziecku po swoich byłych, czy jest to nie do przyjęcia. Nie wiem jak mąż może na moją propozycję zareagować, poza tym jego rodzina. Oni ją bardzo lubili więc czy wypada??

Gość malwinaaaa111
Pola

oczywiscie, ze wypada,ale ja sama nie zdecydowalabym sie na to. Mnei rowniez podoba sie imie bylej dziewczyny mojego faceta ale nigdy nie dalabym tak dziecku na imie zeby mu o niej nie przypominac:P

Gość doktora Fiutancja
proponuję Fiutancja, niezwykle rzadkie.

Gość doktora Fiutancja
i obawiam się , że jedyne w Polsce

Gość Patrycja 79....
Autorko,ja mam na imie tak jak poprzednia dziewczyna mojego ojca która go zostawiła.Potem poznał moją mame i sie pobrali ale mamie sie wydawało ze on wciąż kocha tamtą...Jak przyszłam na świat mó tato chciał zebym miała na imie Patrycja.Mamie było przykro,ale zgodziła sie.

Gość allkilla
też bym się nie zdecydowała na taki krok. A co do imienia to mi bardzo podobają się Zosia, Antosia, Gabrysia. NA szczęście to nie imiona ex mojego.

Ja wiem, że mąż już jej nie kocha ale... no właśnie boję się będzie o niej myślał codziennie wołając nasze dziecko. Zawsze do byłych jakiś sentyment zostaje :) Nie jest to imię rzadkie, ale bardzo kobiece. Cholerka więc dalej imienia brak :o allkilla mnie się Zosia też podoba ale mojemu kojarzy się to z filmem czyli " Zofiiiijjjaaa moja żonaaaaa" :p Gabi i Antosia odpadają-bardzo popularne imię. A co powiedziecie w takim razie na Małgosię.

Ranking imion: 1 Julia 2 Maja 3 Zuzanna 4 Aleksandra 5 Natalia 6 Wiktoria 7 Oliwia 8 Zofia 9 Maria 10 Amelia 11 Alicja Właśnie te co proponujecie są bardzo popularnymi imionami. Wolałabym coś mniej oklepanego. Ale tak czy owak, dziękuję za propozycje i pomoc :)

Gość czasem coś wiem
Moja córka ma na imię Maria. Lubi swoje imię. Małgorzata też mi sie podoba. Bezpretensjonalne, dziewczęce. I można zdrabniać na wiele sposobów.

pracuje w przedszkolu i na 80(przypuscmy ze polowa to dziewczynki) dzieci jest tylko jedna alicja, nie ma zadnej oli, majki sa kaurat dwie, zadnej marii, jedna amelia, najwiecej jest oliwii i wiktorii

Złudzenie bo te roczniki jeszcze nie weszły do przedszkoli. Ja widzę po moim osiedlu, ja jedzie wózek z dziewczynką to prawie zawsze Majka, Julka, Ola, Lena lub Liwia :)

Gość czasem coś wiem
Laura chyba też zaczyna być modna,