Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

:)))))

Książka ' cierpienia mlodego wertera ' pytanie

Polecane posty

Gość morska kicia
dziecko drogie, istnieje taka strona jak google.pl. Wyszukanie tego zajmie mniej czasu niż kretyńskie zadawanie pytań 🖐️

po pierwsze nie dziecko, a po drugie jeżeli jesteś taka mądra to prosze znajdz mi to w googlach bo ja niestety nic nie mogę znaleźć :]

nie przesiaduje dniami i nocami przy komputerze, tak jak naprawdopodobniej ty ;)

Gość znowu korwo coś chcesz?
przeczytaj ksiązkę to sie dowiesz jak werter poznał lottę i co sprawia mu radośc i ból. ty nieuku jebany.

A najkrócej to radość mu sprawia sztuka a także obcowanie z naturą i jej pięknem. Radość mu sprawia przebywanie ze swą ukochaną Lottą. A wielki ból i smutek sprawiło to że jego ukochana go odrzuciła. jak Ci się książki nie chce czytać (która i tak jest bardzo cieniutka) to chociaż zajrzyj tutaj : http://cierpienia-mlodego-wertera.klp.pl/a-6125.html

' nieuku jebany ' ? hahah spoko mów sobie jak chcesz. to ze zapytalam sie co 2 pytan to nie znaczy ze nim jestem. chcialam poprostu sie upewnic czy aby napewno napisalam to co trzeba. a nie od razu wyzwiska. widac to tu wie co to jest kultura. bo z tego co wiem to jest forum i mozna tu zadawac pytania i prosic o pomoc. @Czarna Porzeczka* dziękuje za pomoc

Gość Pomogę Po
to jest forum i wolnosc słowa. Kazdy mówi co chce.Moze i wyzywac. a o co chodzi..Jak nie było Loty to cierpiał..a jak tylko ją zobaczył, czy tylko wspomniał, marzył o niej to czuł sie tak jakby była z nim obok niego.. On zył marzeniami złudzeniami..i cierpiał. Bo miłosc szczesliwa to miłosc spełniona.a nie ze ktos marzy marzy a ukochana daleko i wcale z nia nie rozmawia. ZObacz połowe ksiazki to wzdychanie do Loty...