Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jahaP

gondola 77 cm to duza czy mala??

Polecane posty

Gość jahaP

mam pytanie do mam :) zastanawiam sie nad wozkiem babyactive a rodze w styczniu i sie zastanawiam czy ta gondola nie bedzie za mala???

Gość jahaP
wypowie sie jakas mamusia?

Trudno powiedzieć, nawet nie wiem ile cm miała gondola w naszym wózku, ale jesli są wózki z większymi gondolami to kup większą :) w końcu zima idzie i dłużej przyda sie gondolka tzn jeśli rodzisz niedługo...

Gość 77 to bardzo malo
dziecko rodzi sie maja ok 55cm, moje mialo 61 na starcie po czym jak lezy jest wyprostowane ma neco wiecej do tego zalozysz kombinezon koc itp i masz ze 70cm jak nie wiecej i to u noworodka a dziecko powinno co najmniej 5mcy pojezdzic gondola wiec 77 to malenko zwlaszcza zima

Gość jahaP
a znacie jakies wozki z wieksza gondola tak zeby od stycznia do czerwca chociaz pojezdzic??

Gość 98594854
Jedo Fyn ma gondole 80cm, większych nie widziałam

Gość jahaP
skoro jedo fyn ma 80 to 77 cm to wcale nie jest tak malo... myslicie ze wozek babyactive jet sprawdzi sie od stycznia?? jak myslicie??

Gość Devikappp
quinny

Gość jahaP
quinny zdaje sie ze ma taka sama gondole co babyactive z tego co pamietam

Gość jahaP
faktycznie.. to sie kolezanka na gorze pomylila :)

Gość jahaP
mi chodzi o to ze rodze w styczniu i chce bez problemu pojezdzic do czerwca i wlasnie szukam wozka z odpowiednia gondola:)

Moja ma 80 cm i jest duża. Duża gondola to wygoda dla dziecka. moja uwielbia spać rozłożona jak żabka albo rączki do góry. Wtedy zajmuje już prawie całą gondolę.

Gość jahaP
Miarka a jaki masz wozek jesli moge spytac ?:)

Gość no wlasnie Miarka
Twoja ma 3mce i juz zajmuje prawie cala a co dopiero jak bedzie miec 5mcy? no i kwestia ubioru zimowego, TY latem wozilas malenstwo wiec 80cm to ogromna przestrzen, zwlaszcza jak urodzilas malenstwo

Jedo 4 fyn ,Espiro Modena bardzoooo duza gondola,Roan Marita ,ja kupuje Jedo 4fyn rodze w pazdzierniku,natomiast autorka gondola o ktorej piszesz az taka mala nie jest bo widywalam mniejsze 74cm i bardzo waskie ..

Gość jahaP
dziewczynki wiec jakie wozki kupowalyscie jak rodzilyscie w zimie??? ja mysle o:' babyactive jet jedo fyn i to te 3 w 1 ,ale znow zastanawiam sie czy lepiej nie byloby kupic jakiejs uzywanej gondoli a pozniej jakas fajna spacerowke jak to u was bylo???

Emaljunga wielofunkcyjny:) fajny był ale jest drogi i jesli ktoś miałby na niego oszczędzać albo sobie czegoś innego odmawiać to nie polecam, lepiej kupić tańszą gondolkę a potem na lato już droższą i porządniejszą spacerówkę. Ten mój wózek niby miał być do 4 lat, ale jakoś te inne typowe spacerówki wydawały nam sie konkretniejsze i kupiliśmy i tak drugą spacerówkę, dlatego mówię że nie warto sie wykosztowywać na pierwszy wózek z gondolką.

Gość nie sądzę, żeby dziecko
urodzone w styczniu chciało do czerwca leżeć w gondoli i w niebo patrzec, po prostu będzie Ci się buntowało i chciało siedzieć i oglądać świat. Więc to raczej ograniczy Ci korzystanie z gondoli, a nie rozmiar. Masz idealną sytuację- maluszek w grubym śpiworku, potem dziecko większe, ale bez śpiorka itp. - ja się przesiadam w spacerówkę zimą akurat. toś pisał, że lepiej skupić się na fajnej spacerówce-też bym tak zrobiła.

Gość jahaP
czyli jednak mowicie zeby kupic gondolke a pozniej akurat bedzie sie robilo cieplo i kupic jakas fajna spacerowke?? coraz bardziej sie nad tym zastanawiam..ale w takim razie mam jeszcze jedno pytanie :) jaki fotelik na poczatek ? bo w tych 3 w 1 juz sa w zestawie ale chyba marnej jakosci chociaz nie wiem.. a tak to na co trzeba zwrocic uwage przy wyborze fotelika dla takiego malucha??

Jaha- na wagę:D tego fotelika bo noszenie maluszka to potem niezła jazda. Popatrz też czy ma wkładkę dla noworodka, taki malec nie trzyma sam główki a to układa go w dobrej pozycji. Ja mam maxi cosi cabrio- jest bardzo fajny i można do adapterami wpiąć w stelaż wózka.

Ja zdecydowalam sie na zestaw 2 w 1 ,wole najpierw malucha wozic w spacerowce takiej od kompeltu a potem kupic cos lzejszego.... a fotelik mam maxi cosi citi

Gość jahaP
wlasnie czytalam o tych fotelikach maxi cosi citi i cabrio i napewno to ten :) fajny jest zestaw 3 w 1 jedo fyn + fotelik maxi cosi citi tylko 1900 zl musze to przemyslec :)

Gość jahaP
a powiedzcie mi ten fotelik maxi cosi mozna wpiac w kazdy wozek?? wiem ze w ten jedo mozna , nie wiem jak to jest w innych..

trzeba popatrzeć na stronie producenta wózka lub poszukać w necie czy mają adaptery do fotelika maxi cosi. Np do navingtona, babyactive espiro i innych można kupić i potem wpinać.

Dokladnie zawsze producent takie info zamieszcza czy mozna,w wiekszosci tak ,trzeba tylko adaptery dokupic ale zawsze lepiej sprawdzic... Ja kupuje w sieci Fido Jedo 4fyn ,przy platnosci gotowka ,dostalam 7% rabatu i wyszedl mnie w cenie takiej jak na allegro,a wole kupowac w stacjonarnym sklepie...fotelik udalo mi sie kupic za 200zl uzywany w super stanie na allegro,pojechalam zobaczyc bo sprzedawca byl z okolicy i wzielam,nawet gwarancje jeszcze ma i dostalam spiworek gratis na zime do wozka..moze tez pomysl nad takim rozwiazaniem autorko...