Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ze wsi warszawa

kaloryfery zakręcone a muszę płacić za ogrzewanie

Polecane posty

Gość ze wsi warszawa

Wynajmuję mieszkanie w Warszawie od lipca. Wczoraj wlasciciel przyniósł rachunki do zapłacenia i okazało się, ze muszę zapłacić też za ogrzewanie. Zdziwiłam się, bo kaloryfery są zakręcone, a właściciel twierdzi ze już grzeją i muszę za to zapłacić. Czy jeśli rzeczywiście mam zakręcone kaloryfery to muszę płacić za ciepło, którego nie zużyłam?

Gość masz liczniki? spisałaś stan?
u mnie czy grzejesz czy nie jest stała opłata 45 zł za posiadanie grzejników

Gość w-45 jumper
jak masz ogrzewanie z ciepłowni to czy grzeja czy nie grzeją płaci sie co miesiac za ogrzewanie a latem za gotowosc ogrzewania

Gość Gieniek w gomakach
Bo płacisz cały rok , rozbite jest na rok żeby w zime nie płacić dużych rachunków więć rozłożone jest na cały rok ! Takie raty !

Gość ze wsi warszawa
omg to bez sensu żeby płacić za coś z czego się nie korzysta

Gość Gieniek w gomakach
No tak , troche bez sensu !

Gość mialas umowę i oplaty w niej
jak się nie czytało to sie płaci . to nie wieś ,że zimą w piecu napalisz

Gość ZA C.O
Jest opłata stała.Zakład Sieci cieplenej rozbija na cały rok tzw. raty.Natomiast jeżeli w budynku są podzielniki ciepła to płacisz dodatkowo za dostarczone cieplo które pokazuje licznik elektroniczny w Twoim lokalu. U mnie jeszcze nie grzeją wie Wspólnota płaci mniej.Ma jeszcze być ciepło więc spokojnie z tym ogrzewaniem w mieszkaniach.

Gość ze wsi warszawa
Tak mam w umowie, że płacę za co, ale właściciel mowił, że wg zużycia, więc się zdziwiłam, że nie zużywam a muszę płacić.

Gość mialas umowę i oplaty w niej
to powinnas miec w umowie stan licznika.Ja mam na ogrzewanie oddzielne.Więc weź umowę teraz i sprawdź.I najwyzej pokaz właścicielowi.

Gość gość
temat stary jak świat, wiele piszą na forum prawnym, i innych stronach netu. poczytaj. mnie i sąsiadów w bloku okradają, bo nie używamy kaloryferów w kuchni a podzielniki wskazuja nam do 2 kresek. a powinno być zero. i za te 2 kreski płacimy kase wg rozliczenia firmy rozliczeniowej. będzie zależy ok 50-100zl.szok.a najgorzej ze pisze się reklamacje a oni nic nie robia bo maja w d***e lokatora czy nawet wlasciciela mieszkania. taka polska i rodacy.