Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Integiera

Brunch... Oświećcie mnie:) Co to właściwie jest?

Polecane posty

Gość Integiera

Co to jest własciwie brunch? Powiedzmy, mamy rewelacyjny pieciogwiazdkowy hotel i zostalismy zaproszeni tam na brunch. Wiem ze jest to taki niedzielny posilek. Ale czy nalezy sie jakos wyjatkowo przygotowac, ubrac?

Gość jaq
połaczenie lunchu z czyms tam ;) to taki obiad, ale jedzony wczesniej. strój jak do restauracji, czy gdzie tam idziecie.

Gość jaq
lunch i breakfast.

Gość Integiera
Czyli nie jest to wybitnie cos eleganckiego? Dostalismy od przyjaciół z okazji slubu zaproszenia do hotelu Hyatt Regency Warsaw na dwie kolacje, bal andrzejkowy i 5 bruncy.... Chcielibyśmy wybrać sie na brunch, ale na codzień nie jadamy w wyjatkowo ekskluzywnych restauracjach, wiec nawet nie wiem na czym to polega, tzn. ile trwa taki brunch, czy jest specjalna karta dan, w jakis godzinach sie odbywa...

Gość jaq
Brunch (ang. breakfast + lunch) posiłek jadany późnym rankiem lub wczesnym przedpołudniem (w godzinach od 10 do 11:30), w czasie którego spożywa się produkty zarówno typowo śniadaniowe, jak i właściwe obiadom. Wywodzi się z tradycji anglosaskiej, ma wiele cech wspólnych z szeroko znanym w kuchni polskiej drugim śniadaniem. a stroj jak do restauracji. jezeli ma 5 gwiazdek, to raczej w dres nie wypada sie ubrać ;) coś niezobowiązującego ubierz.

Gość Integiera
dziekuje serdecznie za podpowiedzi:)