Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gotikooo

Jak mogłam się tym zarazić?

Polecane posty

Gość gotikooo

Wykryto u mnie brodawczaka (zakażenie wirusem HPV) Czytałam o tym, że zaraża się nim przez kontakt seksualny. Tak się składa, że mój partner jest moim pierwszym i jedynym partnerem seksualnym tak samo ja jego. Czy mimo to mógł mnie zarazić tym wirusem?

Gość wredniucha
można to złapać na basenie

Gość mógł Cię tym zarazić
:(

Gość mógł Cię tym zarazić
albo w saunie,publicznej wc.

Gość jaq
publiczne toalety, sauna, jacuzzi, basen - jest wiele innych mozliwosci. nie tylko przez seks.

Gość gotikooo
Na basen, saunę itp nie chodzę. Jeżeli korzystam z toalety publicznej to załatwiam się na małysza :P Mój facet ma narośl w pachwinie jednak nie wiem czy to również jest brodawczak.

Gość gotikooo
Niedawno przeczytałam, że tylko w jeden sposób można uniknąć zarażenia. Czyli unikania stosunków z osobami zarażonymi. Jeżeli ja się zaraziłam od niego to skąd on ma tego wirusa?

Wirus hpv jest bardzo szeroko rozpowszechniony. W pewnym momencie życia prawie połowa mężczyzn i kobiet zostaje nim zarażona. A do 50 roku życia jakieś 80% kobiet. Większość zakażeń ustępuje samoistnie przy pomocy immunologicznej odpowiedzi organizmu. Ważne znaczenie ma używanie prezerwatyw, utrzymywanie higieny osobistej. Obrzezani faceci raczej nie zarażają. Poczytaj sobie: http://kobieta.dziennik.pl/piekna-i-zdrowa/artykuly/85790,obrzezanie-chroni-przed-rakiem-szyjki-macicy.html

Gość gotikooo
"Wirus hpv jest bardzo szeroko rozpowszechniony. W pewnym momencie życia prawie połowa mężczyzn i kobiet zostaje nim zarażona. A do 50 roku życia jakieś 80% kobiet. Większość zakażeń ustępuje samoistnie przy pomocy immunologicznej odpowiedzi organizmu. Ważne znaczenie ma używanie prezerwatyw, utrzymywanie higieny osobistej." Ten tekst można przeczytać prawie na każdej stronie dotyczącej brodawczaka. Jednak ani na tamtych ani na tej podanej nie jest napisane czy faceci, którzy nie podjęli aktywności seksualnej mogą zarażać

Gość gotikooo
aha i ja będę miała niedługo zabieg usunięcia brodawczaka niestety jest ich więcej jednak są zbyt małe i źle umiejscowione aby móc je usunąć.

Gość xvfrgfrfff
może matka cię zaraziła albo ojciec

Gość gotikooo
:*, dzięki za link to mi trochę objaśniła sytuacje

Jeśli mogę zapytać to jak się dowiedziałaś, że masz brodawczaka?