Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fsdfdsfsdfdsffdfsdfdsfs

swędzenie pochwy :(

Polecane posty

Gość fsdfdsfsdfdsffdfsdfdsfs

mam 16 lat i od 2 tygodni męczy mnie strasznie swędzenie pochwy... od 2 dni uzywam tabletek LaciBios Femina, uzywam takze naturalnych sepcjalnie do tego przeznaczonych ziół a także maść, którą kiedys przepisala mi lekarka. Mimo to swąd nie ustapuje... :( nie wiem co robic.. jeszcze nigdy nie bylam u ginekologa i wstydze sie szczerze.. :( znacie jakies metody? polećcie coś blagan!

Gość agula8
na swędzenie pomoże Ci clotrimazolum maść-lek bez recepty albo provag żel-żel który łagodzi i mozna stosować na codzień-w aptece.Ale to może nie wystarczyć, porozmawiaj z mamą i idź do lekarza.Nie ma po co się męczyć a swędzenie czyli zazwyczaj grzybica to problem na tyle powszechny że nie masz się co wstydzić.Ja tez się zmagałam w Twoim wieku.pozdr

Na swędzenie bardzo pomocny jest provag żel, który łagodzi podrażnienia, zmniejsza uczucie dyskomfortu, dodatkowo zawiera swoim składzie kwas mlekowy, nadtlenek wodoru, które zakwaszają i chronią przed infekcją.

Gość angelalllla
Ja na twoim miejscu spróbowałabym z probiotykiem dopochwowym takim jak invag - on działa szybko i miejscowo - ja już po pierwszej kapsułce odczuwam ulgę. Wspomniany provag żel też ok.

Gość janka111
jeśli nie pomaga to co teraz stosujesz to może być grzybica albo bakteryjne zakażenie pochwy. Lepiej idź jak najszybciej do lekarza zanim grzybica rozwinie się na dobre. Dodam, że sama walczyłam z grzybicą znam ten ból ;( i wcale nie miałam jakieś tam serkowatej wydzieliny... moze tylko trochę bardziej gęstą...