Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość perełka z dna oceanu

butelka do podlewania kwiatów

Polecane posty

jaka lepsza jest plastikowa czy szklana ? ... tzn. pomijając ciężar butelki :)

czemu niby plastikowa ?

Gość unicorn_
u mnie w domu od zawsze były szklane... w sumie nigdy w to nie wnikałem czemu... ale wode do butelek wlewa się po pierwsze, aby chlor wyleciał , ale też tak sobie myślę (choć to takie moje przypuszczenie, trzeba by to sprawdzić - albo ktoś innych niech to jeszcze potwierdzi), że może chodzi o to, że w szklanej butelce po dłuższym czasie na sciankach powstają zielone glony, które mogą to wodę trochę natlenić przez te 24h (albo dłużej)

ale za to butelka plastikowa może łatwiej wypaść z łapki niż szklana :P (nie tylko ze względu na śliskość, ale to że się odkształca przez co uchwyt jest mniej stabilny), a lepiej żeby butelka z wodą nie wypadła z ręki gdy np. podlewa się kwiatek koło komputera :)

Gość dlatego najlepiej podlewać
moczem. prosto z kija:classic_cool:

Gość unicorn_
a sam już nie wiem jak to jest z tymi glonami w butelce, tu http://viaroma.frix.pl/post/332410/rosliny-doniczkowe-cz-2 piszą tak: "Jak podlewać kwiaty ?... Nie podlewaj kwiatów wodą odstaną , bo rozwijające się w butelce bakterie i glony im szkodzą . Nie używaj też do tego wody mineralnej . Paprocie , maranty , araukarie , azalie , drzewka cytrusowe i gardenie lubią wodę przegotowaną . " ale nie piszą jak w takim razie te kwiaty podlewać - przecież nie bedziemy wszystkich kwiatów podlewać przegotowaną wodą... wdg. nich lepiej od razu lać do butelki i podlewać ? dziwne...

to ma do siebie internet, że przeróżne rzeczy tu można przeczytać :P

Gość bvcxvcx
Najlepsza do podlewania jest woda z akwarium

Gość pająk niechlapek
woda przegotowana jest najlepsza

Gość gnojek ale taki prawdziwy
a może trochę gnoju ?

Gość polaola2
Butelka? To chyba nie ma znaczenia. U mnie jaka by nie była, to nie rozwiązuje to sprawy, bo i tak zapominam podlewać kwiaty. :) Mama kupiła mi taki zestaw http://blumat.pl/product_info.php/info/p75_Blumat-dla-ro-lin-domowych-w-blistrze--3-szt-.html/XTCsid/7d786f2ac5d6ef4ce7dc19180566bc55 i w sumie tylko dzięki niemu mam w domu jeszcze jakiekolwiek kwiaty.