Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cycnocny

jak odstawic od piersi ponad roczne dziecko?

Polecane posty

Gość cycnocny

Corka mojej kuzynki ma prawie 1,5 roku. Jest jeszcze karmiona piersia tzn je wszystko inne a piers chyba traktuje jak smoczek. Sama podnosi bluzke mamie i chce cyca. Possie chwileczke i dosyc. Najgorsze jest to, ze w nocy budzi sie co pol godziny, godzine i chce cycka. Kuzynka chce ja odstawic, ale chyba nie ma zbyt silnej woli i nie wie, ze mala musi kilka dni poplakac, aby sie oduczyc. Jakie sa jeszcze sposoby na zniechecenie tak duzego dziecka do piersi szczegolnie w nocy? Oczywiscie mala wciaz spi z kuzynka w lozku...

Gość Esma500
za wcześnie

Gość gigaset30
Nawet mi sie nie chce radzic bo to kalectwo a twoja kuzynka to matka polka w najgorszym znaczeniu. Tragedia!!!

Gość cycnocny
aha - dodam, ze kuzynka palila cale karmienie piersia wiec to juz samo w sobie mijalo i moja sie z celem, ale ona tego nie rozumie, ale to juz sprawa na inny temat.

Gość cycnocny
aha - dodam, ze kuzynka palila cale karmienie piersia wiec to juz samo w sobie mijalo i moja sie z celem, ale ona tego nie rozumie, ale to juz sprawa na inny temat.

Gość cycnocny

Gość mama dwóch dziewczynek
ja już podawałam swój sposób wiele razy, nawet na kafe i już mam odpowiedzi na maila, że skutkuje, zatem i Twojej kuzynce polecę. Nakarmiłam małą ostatni raz w wielki piątek wieczorem, powiedziałam, że zjadła całe mleko, że już nie ma i poszłam do mamy na wieczór. Mąż ją jakoś położył spać. W nocy oczywiście był płacz i prośba o pierś, ale ja nie dałam. Wogóle powinnam przenocować u mamy, bo jak mnie widziała gorzej płakała. Rano /zabandażowałam się / mała podnosi bluzkę i piersi nie widzi... ja jej wytłumaczyłam, że nie ma, że zjadła wszystkie mleko i jakoś odpuściła. Wieczorem znowu wyszłam na czas kładzenia się spać. W Święta podchodziła do mnie tylko, pokazywała piersi i mówiła "ma..." ;-) zaczęłam normalnie funkcjonować i wysypiać się i ona też, bo te pobudki co 2 godziny i jej nie służyły. Miałam co prawda trochę problem z piersiami po odstawieniu i mleko przez ponad 2 tygodnie jeszcze ciekło, ale udało mi się odstawić z dnia na dzień i bez tabletek. Najważniejsze to konsekwentnie nie dać piersi i najlepiej znikać na te pory, kiedy zwykle pierś była, wtedy łatwiej i dziecku i matce. pozdrawiam.

Gość cycnocny
no tak, dla mnie to tez kalectwo bo uwazam, ze jak dziecko samo umie sobie znalezc cyca to jest na niego za duze. ale tu nie o tym. wiem, ze ona od urodzenia budzi sie w nocy co godzine i to jest chore. podpowiem jej z tym bandazem. mowilam jej aby smarowala piersi przed karmieniem np cytryna, ale nie wiem czy to cos daje.