Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pytająca listopadówka

Pytanie o biustonosz do karmienia

Polecane posty

Hej mam takie pytanie. W szpitalu w którym mam zamiar urodzić w liście z wyprawką jest wyszczególniony biustonosz do karmienia ale czy ja go muszę mieć? Czy będę miała jakieś nieprzyjemności gdybym go po prostu nie zakupiła?

bez sensu. po co biustonosz w szpitalu? w szpitalu leżysz w koszuli, pod koszule biustonosz zbędny przynajmniej ja nie uzywałam

Oj to zależy ile leżysz, jak zaraz wychodzisz, to może faktycznie jest zbędny.Jak się głównie leży i karmi :) Ale czasem dziecko ma żółtaczkę i ty już całkiem sprawna będziesz z majtającymi cycami po szpitalu biegać? nie mówiąc o tym, że przecież wkładki laktacyjne są potrzebne żeby nie ubabrać koszuli.

Oj przydaje się, choć na początku to mleko tak nie leci. Ja używałam od razu normalnego , bez tych odpinanych miseczek po prostu odchylam.

Gość mi lekarz
ja przez pierwsze 2 dni nie uzywalam biustonosza, bo nie bylo potrzeby. A i tak wietrzenie jest lepsze na poczatku jak sie zaczyna karmic (drobne ranki sie szybciej goja). Ale jak przyszedl nawal pokarmu, to myslalam, ze mi cycki odpadna i nawet do lezenia go potrzebawalam i bylo mi wygodniej. Wiec to chyba zalezy. W kazdym badz razie nakazac ci chodzic nie moga. A w spisie pisza, bo jest to przydatne i taka calkiem zielona mama moze sobie nie zdawac sprawy z tego.

Dziękuję drogie Panie tak to prawda taka pierworódka która jest zielona w temacie jak ja kupi dlatego postanowiłam zapytać.. Też zastanawiałam się nad zwykłym biustonoszem z miękkimi miseczkami które można swobodnie odchylić...

Gość polecam taki bawełniany
jak w temacie, co prawda wyglądają beznadziejnie, jak babcine, ale są super wygodne, też do spania. Mam tylko jeden ładny "wyjściowy" i jest dużo mniej wygodny, poza tym lekko usztywniane miseczki trudniej odchylić i młody sie wkurza, bo nie może dobrzez złapać.

Na noc mogę polecić te biustonosze jak tw marketu. Perfect bra i tego typu. Używam do spania są super, nic nie uciska.