Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość majeczka2112

opryszczka w czasie ciazy

Polecane posty

Gość majeczka2112

mam pytanie czy nawracjaca opryszczkaw okolicy nosa w czasie ciazy moze byc niebezpieczna dla dziecka.obecnie jestem w 9 m. i znow pojawila sie ta okropna opryszczka,mam ja juz po raz 4.

Gość opryszczka jest niebezpieczna
tylko wtedy, gdy w ciąży pojawia się pierwszy raz w życiu jeśli przed zajściem w ciążę miałaś już opryszczkę, to nie ma ona wpływu na płód

Gość jajcarafajansiara
Ja wiele razy mialam opeyszczke w ciazy i nie bylo nic. Wczesniej tez miewalam i to czesto. Wlasnie w czasie ciazy bylo rzadziej i od tamtej pory juz tak rzadko zostalo -dziecko ma na mnie uspokajajacy wplyw :)

trzeba uważac, aby nie przeniosła sie niżej, bo sama w sobie na wardze groźna nie jest, podobno

Ja mialam 3razy opryszczke w ciazy....uzywalam osobnego recznika tylko do twarzy i osobnego o reszty ciala by nie przeniesc na rekach wirusa nizej bo wtedy opryszczka narzadow plociowych jest zagrozeniem dla plodu... Moj lekarz mi przepisal heviran ,bralam go przez 4dni po 1tabl ,juz po 2tabl widzialam ze opryszczka ginie...lekarz powiedzial ze dziecku nic nie bedzie a lek mi przepisal po to by wyniki badania krwi malemu ok wyszly jak sie urodzi....i zeby mi pomoc by to ''cholerstwo''nie wylazlo mi znow

Gość po ciazy...
w czasie ciazy nie jest niebezpieczna, ale jak juz urodzisz to uwazaj przy dziecku! ja mialam w ciazy tez kilka razy i po porodzie jak juz wrocilam do domu tez dostalam. Polozna kazala myc rece w plynie dezynfekujacym, maseczka na twarz i wogole nie calowac dziecka zeby tego dziadostwa nie przeniesc.

Gość majeczka2112
dzieki,troche mnie uspokoilyscie.Przed ciaza tez miewialam kilka razy w roku opryszczke.mieszkam za granica,a tu lekarze sa dalecy od przepisywania czegokolwiek w ciazy. tak wiec zawsze czekam,az to paskudztwo sam zniknie,tak ok tygodnia,czasem pomagaly domowe sposoby,tj jak przykladanie czosnku czy masc cynkowa,mam tylko nadzieje,ze maluszkowi nic nie grozi,pozdrawiam