Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sandrajoga

jak oduczyc od cyca.

Polecane posty

Gość sandrajoga

Witam karmie corke 20 miesiecy od pol roku tyllo popoledniu i na noc bo usypia przy nim. Ale czasem w nocy jest tak ze budzi sie nawet z 10 razy i chce cyca. Ostatnio po takiej nocy strasznie bolaly mie piersi. Nie chce juz karmic, co mam zrobic by ja oduczyc?

Gość hadziaaaaa
i do góry

Gość sdrgergegm
Niedobrze ci? Sama sobie biedy napytałaś! Kto to słyszał takiego dzieciaka dużego karmic :O i to 10 razy w nocy:O:O!!!! Nie dajesz i już, po sprawie, podrze sie podrze i zapomni za kilka dni, jak czytam takie posty to mi sie niedobrze robi.

Gość usia sia
20 miesięcy to dużo:) Ja odstawiłam syna po 12 miesiącach - był na tyle duży że moje mleko już mu nie było potrzebne. W Twojej sytuacji najlepsze wyjście to tłumaczyć i kategorycznie nie dawać. Napewno da się już z dzieckiem w takim wieku porozumieć. Nie ma i koniec. Żadnych innych metod tu nie trzeba bo dziecko rozumne. MÓW, TŁUMACZ i kategorycznie odmawiaj.

Gość hadziaaaaa
sdrgergegm - z twojej wypowiedzi wnioskuję, że nie miałaś tego problemu. Gratuluję. Niemniej, zresztą pewnie tak samo jak autorka, bardziej bym oczekiwała, aby podzieliły się opiniami i doświadczeniami mamy, które odstawiały dziecko w okolicy 20 mcy.

Gość khekhekhe
ja zakleiłam plastrem i mówiłam że zepsute i nie ma. Przez pierwsze dwa dni cały czas synek chodził za mna i kazal sobie pokazywać te zepsute cycki ;)

Gość rrrrr173
ja stopniowo odstawialam karmienia najtrudniej bylo z wieczornym karmieniem ale w koncu sie udalo a nocne w koncu sama odstawila ale dawalam jej do picia wode jak sie budzila a nie cyca

Gość fioletowe cyce
20 miesięcy to wcale nie dużo. Ja starszą córkę karmiłam 2,5 roku,młodszą też zamierzam tyle karmić. A jak oduczyłam...pomalowałam sutki fioletem i powiedziałam że idę do lekarza, bo mnie bolą. Poszłam na zakupy i gdy wróciłam powiedziałam, że lekarz zabronił już dawać cycusiów, bo są chore. Kupiliśmy ciacho i zrobiliśmy imprezkę na pożegnanie cycania :) Kiedy córka chciała się napić cyca to pokazywałam jej te fioletowe sutki i już jej się odechciewało :) Fiolet to ten nadmanganian potasu - roztwór wodny 1% - nim można też smarować pleśniawki w buzi dziecka - także do piersi nie zaszkodzi.