Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kilka_klik

Pochwalić się chciałam

Polecane posty

Gość kilka_klik

Ciekawi mnie jak zareagują kobiety, które cieszą się z bycia mamą, z ciąży, czyli wszystkie te panie, dla których to błogosławieństwo, a nie wstyd czy problem (takich tu najwięcej). Jakie macie zdanie na temat dziewczyny, która ma 19 lat i jest w 3 miesiącu ciązy, bardzo się cieszy z tego z narzeczonym, właśnie szykują mieszkanie dla tej szczęśliwej trójki:) Oczywiście mowa o samej mnie:) Potępicie czy pogratulujecie????

Gość bigmama_
zgadzam sie z górą :)

Gość kilka_klik
dlaczego się potępie? co się stanie zakilka lat?

Gość Skania*
Bo byc moze bedziesz miała dosc życia, jakie bedziesz prowadzic. pozwol, ze zapytam - to wpadka???

A co cie zdanie innych obchodzi,zyj tak jak tobie pasuje autorko...Twoja sprawa ile masz lat,czy jestes w ciazy czy planujesz ja za 10lat....

Gość och dziewczyno
cieszysz się, bo nie masz świadomości co to znaczy być matką. A to przede wszystkim WYRZECZENIA. Czy nie będziesz zła, że koleżanki się bawią, a Ty w domu zmieniasz pieluchy i opiekujesz się dzieckiem? W Twoim wieku ciężko się tak poświęcić.. Ale życzę Ci wspaniałego, dojrzałego rodzicielstwa. Ciesz się dzieckiem każdego dnia, pamiętaj - Ono nie płacze bez powodu czy na złość Tobie - zawsze jest to wołanie o TWOJĄ pomoc. Powodzenia!

za kilka lat zrozumiesz, że młodość spędziłaś w pieluchach, że dziecko Cię uwiązało w domu. i chociaż będziesz bardzo je kochała, pojmiesz, że można to było zaplanować inaczej. itd. itp.

Gość powiem szczerze- gdy
byłam w Twoim wieku marzył mi się słodki dzidziuś, na szczęście mój facet ( obecnie mąż ) stąpał twardo po ziemi i nie chciał się na to zgodzić, teraz mam 30 lat i jestem mu wdzięczna, że nie uległ moim namowom, bo z prespektywy czasu widzę, że wtedy kompletnie nie byłam gotowa na dziecko ( mimo że samodzielna i odpowiedzialna ) i na jego wychowanie, ale życzę powodzenia

Ja gratuluję! Jak chodzi o poprzedniczki to wszystko będzie zależało od Was, jak będzie się Wam układało i jaka Ty będziesz i jesteś. Ja uważam że jeśli rodzina się wspiera i razem pracujecie na wszystko i nie wyliczacie sobie to wiek na dziecko nie ma znaczenia. A wtedy w przyszłości będziesz szczęśliwa mając dorosłe dziecko i wcześnie będziesz mogła cieszyć się wnukami:) No i będziesz mogła jeszcze poszaleć i nie do emerytury pilnować swoje dzieci:)

Gość bede mama
gratuluje! Nie sluchaj ich, bedziesz mloda mama i to sie liczy!!! Powiedz mi jak znioslas te trzy miesiace? Mialas mldlosci? wymioty itp.

Gość pani psycholog7878982
dokłądnie tak jak pisze pussy riot, dzieci są cudne i kochane ale na wszystko w zyciu przychodzi pora. to jest odpwiedzialnosc na cale zycie. mlodosc to mlodosc, trzeba przechodzic po kolei przez wszystkie etapy bo potem na starosc bedziesz sfrustrowana. jak dziecko sie urodzi zobaczycie jak to jest opiekowac sie 24 h niemowlakiem, do 3 roku zycia dziecka bedziecie niewyspani, nigdzie juz we dwojke nie wyjdziecie, bedziecie uwiazani. nie wiesz co to znaczy miec dziecko, pewnie myslisz ze to jak z lalką, tylko ze dziecka na polke nie odstawisz.....

Gość też mialam fazę na dziecko w
wieku ok.20 lat :P Teraz mam 30 i baaaaaaaaaaaaaaaardzo się cieszę,że nie zaszłam w ciażę,mimo iż mam stałego faceta od 13 lat. No,ale jak czujesz się na siłach zostać matką,oboje tego chcecie to miejcie dziecko.Gratuluję :)

Gość kilka_klik
dziekuje. od 16 roku zyciemoim marzeniem bylo w przyszlym zyciu byc najlepsza zona i matka!! zamierzam spełnić te marzenia. dzieki za słowa otuchy. raczej nie znam towrzystwa które się dobrze bawi wiec nie bd miala wyrzutów ze ja sie nie bawie bo oni tezsie nie bawia:-) no i ja tez bardzo sie nigdy nie bawilam. raczej z narzeczonym jestesmy spokojnymi ludzmi. zero alkoholu, jak zabawa to tylko we dwoje

Gość tak tak bo na tym
ja tam gratuluje. a co mam nie gratulowac? twoja sprawa w koncu. ale bym sie w zyciu nie zamienila z toba.

Gość Daennae
Z zasady nie potępiam. Gratuluję, że zdecydowałaś się urodzić. Reszta należy do Ciebie.

Zgadzam się z oh dziewczyno. To będzie również egzamin dla Ciebie czy rzeczywiście dojrzałaś do macierzyństwa. Przy dziecku jest mnóstwo pracy i koniec z wyjściami gdziekolwiek, tylko praca i praca 24h na dobę. Ale dziecko to również szczęście, którego na żadne inne skarby bym nie zamieniła:)

Gość Skania*
Oj pani psycholog, nie przesadzaj, ze beda niewyspani do 3. roku zycia... Ja mam 3-letnie bliźniaki i wysypiam się od półtora roku spokojnie :-)

Gość kilka_klik
nie wpadka. w czerwcu mielismy sie pobrac wiec juz pomieszkiwalismy razem. moj narzezony bardzo chcial/chcedziecka i zanim bylam co 2 tygodnie jak glupi latal po testy ciazowe

Gość do golfa
Życzę wszystkiego dobrego i tak jak ktoś wyżej napisał-pamiętaj że dziecko płacze bo chce ci coś powiedzieć,a nie na przekór. pamiętaj o tym za każdym razem jak obudzi cię w nocy i myśl że to tylko kilka miesięcy a potem zacznie przesypiać noce i będzie łatwiej. powodzenia i nie zapominaj że nadal jesteś kobieta i partnerką swojego faceta. dbaj o siebie i w ciąży i w pologu bo łatwo się zaniedbać,bo dziecko. trzeba się organizować i pamiętać o potrzebach faceta i swoich bo inaczej staniesz się sfrustrowaną starą malutką.Powodzenia.

Gość magdalenka729292
Ja jak byłam młoda tez chcialam dziecko, ale byłam na tyle rozsądna że pozostało to tylko w sferze marzeń, wiedziałam jakie to wyrzeczenia i jaki trud opieki nad dzieckiem gdyz jak mialam 13 lat urodził mi się brat :) Teraz mam 28 lat i jestem w ciąży, dziecko zaplanowane skrzętnie :) nie tak dawno spotkałam mojego byłego chłopaka który wpadł z dziewczyną w wieku 21 lat.... całą godzinę żalił się tylko jak to mu ciężko, że cały czas nic tylko praca, że teraz by to inaczej rozegrał.

kilka_klik - masz 19 lat. jeszcze nie wiesz, czy nie lubisz się bawić, bo w ogóle jeszcze mało o sobie wiesz. wybacz, ale sama jesteś jeszcze nieukształtowana, jeszcze nie możesz mieć pojęcia czego się po sobie samej spodziewać. mimo to, mam nadzieję, że Ci się ułoży :-)

Gość to twoja sprawa i dobrze
ze sie cieszysz. mam nadzieje,ze zdajesz sobie sprawe, ze z powodu dziecka bedziesz zwiazana z narzeczonym do konca zycia? A czemu nie bierzecie slubu? Duze ułatwienie w wielu sorawach, głownie dla dziecka.

Gość zgadzm się z tymi
co mówią że za młoda jesteś... każdemu się wydaje że jak ma 18, 19 czy 20 lat to już jest super mega dorosły i wie wszystko o samym sobie i o życiu... nikt Cie tu teraz nie przekona że niezbyt mądrze postąpiłaś, ale za parę lat sama się potępisz jak napisała pussy riot...

Gość do golfa
co do wysypiania się-moja starsza córka przesypiała noce od 7miesiąca a młodsza od 4 miesiąca więc bez przesady z 3 latami!

Gość taki przelew
w dzisiejszych czasach wszystko jest mozliwe! Nie zapominajcie ze jest mloda ma rodzicow, dziadkow oboje pewnie maja i oni napewno beda ich wsierac i zajmowac sie dzieckiem. Dlaczego piszecie ze jak juz jest dziecko to sswiat sie zamyka. Bzdury!

Gość kilka_klik
bede mama - bez wymotów ale mdłości były, zwłaszcza jak od 6 byam w pracy a tam piękny zapach piekących się croissantów zamienił się w coś niewyobrażalnie obrzydliwego. A teraz poczatek 3 m. c. i zadnych mdlosci/ wymiotów. tylko pobolewa mnie czasem brzuch jak przed oklresem, mam nadzieje ze to nie groźne. tez tak masz?

Gość to twoja sprawa i dobrze
NIE MA idealnego momentu na ciążę. Potem są studia, praca - jeszcze gorzej. Sama urodzilam bardzo pozno i ok, ale nie demonizujcie tego "bawienia sie" - zycie jest długie. Dl mnie jedyny moment do zastanoiwienia to czy ten facet, ojciec dziecka, pewnie mąz- to na pewno TEN, Bo wielu sie poznac jeszcze nie zdazyło. Te same watpliwosci moga najsc kiedyś narzeczonego. Oby nie.

Gość bede mama
mnie sie zaczal drugi miesiac. Mam straszne mdlosci w sumie nie wiem czy to sa mdlosci bo nigdy tak sie nie czulam. Mam uczucie takie dzine jakbym sie czyms zatrula i cos caly czas lezalo mi na zolodku. Nie moge ugotowac nawet najprostszego obiadu bo odrazu mnie naciaga. ogolnie fatalnie sie czuje bo caly czas takie dziwne uczucie w zolodku. Tez tak mialas? Co do bulu jak przy okresie mialam na poczatku ale z obawy ze cos sie stanie chociaz teoretycznie nie powinno zrezygnowalismy z sexxu i jest ok.

Gość bede mama
Chociaz mowila ze ten bol to zasluga powiekszajacej sie macicy.