Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kilka_klik

Pochwalić się chciałam

Polecane posty

Gość zgadzam się z tymi
''zrezygnowaliśmy z sexu i jest ok'' :/ no to gratulacje... może dla ciebie jest ok ale zapytaj o zdanie swojego faceta... gwarantuje ci że dla niego nie jest ok... rozumiem jeśli takie byłoby zalecenie lekarza, ale tak o to sama sobie ściągasz zdradę na głowę....

Gość zgadzam się z tymi
''zrezygnowaliśmy z sexu i jest ok'' :/ no to gratulacje... może dla ciebie jest ok ale zapytaj o zdanie swojego faceta... gwarantuje ci że dla niego nie jest ok... rozumiem jeśli takie byłoby zalecenie lekarza, ale tak o to sama sobie ściągasz zdradę na głowę....

Gość kilka_klik
taki przelew - z tymi rodzicami to raczej nie chcialabym zeby mi sie ktos wcinal w wychowanie dziecka a na pewno nie jego mama... to twoja sprawa i dobrze - jesli chodzi o ślub to cały czas jesteśmy na zastanawianiu się. boję się że jednak to za dużo wydatków jak na jeden rok - mieszkanie, dziecko, lekarze i ślub. Jego rodzice przekonuja ze wyprawia wesele bo to sprawa rodziców, ja znowu nie chce zeby nam tyle pomagali. potem bd sie czuła odpowiedzialna za to ze jego mama bedzie dzień w dzień przesiadywać u nas i bawić moje dziecko... ale racja, łatwiej byloby te wszystkie sprawy zalatwic w USC itd

Gość kilka_klik
bede mama - no nie do konca tak mialam. tez nie moglam gotować bo na sam widok coś mi się robiło. ale to było od 5 tygodnia jak dopiero sie dowiedzieliśmy ze jestesmy w ciazy i do tej pory cisza a tydzien 8. my tez zrezygnowalismy z sexu. moze kiedys jak mi sie zachce ale boje sie o dzicko. tyle sie slyszy np na tym forum o poronieniach. Narzeczony zawsze twierdzi ze nic wbrew mnie i poki nie powiemze chce musza wystarczyc przytulanki. A Ty jestes po ślubie ze Swoim?

Gość kilka_klik
a wgl to ide dzis do lekarza i zoibacze znów nasze małe serduszko, a facet dopiero po raz pierwszy. Ciekawe czy jeszcze bardziej nie bedzie sie mogl doczekac:)

Gość bede mama
Tak jestestem po slubie, wyszlam za maz w wieku 19 lat. Byly momenty ze sie zalowalo a byly tez takie ze bylam wdzieczna Bogu i jestem z tego co mam. Jak popatrze na innych maja tyle lat co ja i kilka zwiazkow za soba. To nie na moje nerwy. Uwazam ze jesli jest cos miedzy partnerami to chocby nie wiem co to i tak czy masz lat 19 czy 35 jesli jest CI pisane ze z nim masz byc to bedziesz. Na poczatku bedzie Ci trudno napewno bo ludzie w tym wieku docieraja sie a to w moim zdaniem w zwiazku najwazniejsze ale jak oboje przebrniecie przez ten czas majac jeszcze na swojej drodze to kochane malenstwo co rosnie w Tobie to bedzie tylko lepiej. Zycze powodzenia i roztropnosci w podejmowaniu jakichkolwiek decyzji.

Gość Hahahaha gdzie ty zyjesz?
"zero alkoholu, jak zabawa to tylko we dwoje" Sory, ale to brzmi bardzo dziecinnie i naiwnie. Narzeczony tez 19 lat? Macie dzianych starych, ze wam sponsoruja zywa lalke czy jacys bogobojni studenci? ;) czy moze obydwoje jestescie po zawodowce? W tym przypadku majac fach w reku, prace to nawet nie jest dziwne, ze zakladacie rodzine. Narzeczony bedzie cie utrzymywal?

Gość kilka_klik
hahaha gdzie Ty zyjesz - pewnie w lepszym swiecie niz Ty:-) pracujemy oboje. On ma 30 lat:) pozdrawiam. wiecej pytan nie pamietam

Gość g445223
ło jejku, bez seksu???? :O ale nudziary nastoletnie nudziaro - matki polki :D

Gość g445223
ło jejku, bez seksu???? :O ale nudziary nastoletnie nudziaro - matki polki :D

Gość kilka_klik
hahaha gdzie Ty zyjesz - pewnie w lepszym swiecie niz Ty:-) pracujemy oboje. On ma 30 lat:) pozdrawiam. wiecej pytan nie pamietam

Gość wiolcia:)
ja miałam 19 lat jak wyszłam za mąż i urodziłam dziecko. nie mieliśmy w planach bycia rodzicami w tak młodym wieku( mąż miał 22 lata) ale tak wyszło. chcieliśmy się pobrać i jeszcze ze 2-3 lata pobyć ,,sami,, a tu niespodzianka:) czasami żałuję że tak szybko zdecydowałam się na ślub i dziecko ale nie wyobrażam sobie już życia bez moich kochanych chłopaków.. są lepsze i gorsze dni. teraz synek ma 10 miesięcy i robi się z niego mały urwis:)

Gość Wytlumaczcie mi cos
Po co sie hajtac w wieku 19 lat? W tym wieku to sie ludzi poznaje i bawi. Rozumiem, ze poznaliscie sie majac 16? Niedojrzale to jest. Dobrze, jesli byscie ze soba zamieszkali przed slubem i to kilka lat. A tu juz dziecko... Wiesz o tym, ze koles ci zycie zawiazal?

Gość Pogratuluje Ci
Ale nie zrozumiem wczesnego instynktu macierzynskiego ;) to na prawde takie fajne grzebac sie w pieluchach, smrodzie dziecka? Nie lubie dzieci.

Gość mama dwóch dziewczynek
gratuluję Ci serdecznie, oby nigdy nie opuścił Cię optymizm i radość z życia rodzinnego ;-) Sprawiasz wrażenie dojrzałej, mądrej dziewczyny, skoro Ty chcesz dziecka i Twój partner to ja mogę tylko trzymać kciuki za Was i życzyć szczęścia.

Gratuluje! Jesten w piatym miesiacu, planowana ciaza i tez mam 19 lat ;-).

Gość kilka_klik
mama dwóch... - mam nadzieje ze tak tez bedzie dziekuje:) ze nigdy nie bd zalowac ze nigdy nie zwatpie.

Gość kilka_klik
najwieksza fanka - te wszystkie daty pod slubem tO tWOJE DZIECIATKA:) Gratulacje:) mam Cię za wzór do naśladowania:*

a ja gratuluję, nie potępiam skoro pytasz. nikt tu nie ma takiej władzy by Cię osądzić i spalić na stosie jak czarownicę :) ja wyszłam za mąż mając 22 lata, mój mąż wówczas miał 30. bardzo pragnęliśmy dziecka ale udało się dopiero po 5 latach. sama wiesz najlepiej czego chcesz od życia i jakimi wartościami się kierować. Będąc w szczęśliwym związku i mając poczucie bezpieczeństwa oboje stworzycie wspaniałe warunki dla dziecka, dacie mu ciepło i miłość a to jest najważniejsze a nie to ile ma się na liczniku...można być wspaniałą matką mając lat 20 a wyrodną suką mającą lat 30... nikt, absolutnie nikt nie jest w stanie tego przewidzieć..

Gość kilka_klik
_cini_ a jestes po ślubie? i jak Ci z tym ze bedziesz mama?

W pazdziernilu bierzemy slub. A z tym, ze zostane mama jest mi wspaniale i juz nie moge sie doczekac, kiedy nasze Malenstwo bedzie juz z nami. ;-).

Gość kilka_klik
bardzo bymchciała, boje sie jednak jak ja wytrwam bardziej fizycznie - tyle porodów... najpierw będzie jedno ale oczywiście chcemy więcej. zawsze chciałam miec trójke. Mam nadzieje ze pieniazki, czas i zdrowie pozwoli:-)

Gość kilka_klik
fajnie:) ciesze sie:) a ja własnie sie naogladałam filmów z sesji plenerowej zimą i chyba nie mam nic przeciwko. moze byc styczen jak juz sie rodzice uprą że musi byc przed narodzinami:)

szczerze mówiąc, ja nigdy o tym nie myślałam w ten sposób - że fizycznie nie dam rady. żaden z moich porodów nie miał jakiś wielkich komplikacji, wszystkie rodziłam naturalnie i czuję się bardzo dobrze, teraz też będę rodziła naturalnie, mam nadzieję. :)

Gość kilka_klik
a ja okolo stycznia bd w 6 t c. to nie wiem moze będę źle wygladac jak taki duzy brzuch.... no wlasnie ta krolowa sniegu mnie przekonała:P

Gość byłam taka sama
naiwna,urodziłąm mając 19 lat i choc byłam rok po slubie to byłą to wpadka bo nie planowałam ciazy z perspektywy czasu ci powiem,ze mój hurraoptymizm szybko sie skończył wraz z szara rzeczywistością i u mnie tez sie wszyscy cieszyli a mąz najbardziej i mieliśmy własne mieszkanie na start i co z tego?zycie to nie bajka a 19latka nie jest dojrzala by byc matka i zona,taka prawda gdybym mogła cofnąc czas wszystko bym zmieniła!a z ciązą czekałąbym chyba do 30-tki