Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość orchideaaaa

Obowiązek przedszkolny 5-latek - pytanie

Polecane posty

Gość orchideaaaa

Czy dziecko urodzone w 2007 roku ma obowiązek rozpoczęcia przedszkola w 2012/13 jako 5-latek, czy może a nie musi?

Gość kasia kasia kasiaa
tak ma obowiązek odbyć przygotowanie przedszkolne.

chyba jeszcze nie, to jest przesunięte do 2014 roku, poczytaj sobie na stronie men

Gość wrednamalpa27
ja nie wiem jak to rozumieć niby nie musi ale jeśli nie chodzi do przedszkola to musi uczęszczać do zerówki w szkole podstawowej

Gość orchideaaaa
Mam przypadek w rodzinie, że dziecko ma obecnie 5 lat, mieszka za granicą tymczasowo, a jest zameldowane w Pl i dzwonili ze szkoły, że trzeba dostarczyć zaświadczenie, że dziecko chodzi do przedszkola. Wszyscy byliśmy przekonani, że można wybrać jeszcze w tym roku i że to nie jest obowiązkowe. Czytaliśmy na forum, ale zdania są podzielone. Może wypowie się jakaś mama?

Gość wrednamalpa27
więc ci pisze moja córka nie uczęszczała do przedszkola i w tym roku musiała pójść do zerówki w szkole podstawowej, jest rocznik 2007

Gość eleklesaaa
Tak jest taki obowiazek, syna mam z 2006 roku i 2 rok chodzi do zerówki bo nie dalam go do 1 klasy. U nas wszystkie dzieci z rocznika 2007 byly wezwane do zgłoszenia sie do szkoły, lub dostarczenia zaświadczenia ze chodzi do innej placówki przedszkolnej.

Gość orchideaaaa
Dziękuję za informację. Czyli rocznik 2007 za rok powinien obowiązkowo zacząć 1-szą klasę, czy jeszcze będzie można wybrać i posłać dziecko 2-gi raz do zerówki?

Gość eleklesaaa
Bedziesz mogla posłac go drugi raz do zerówki, ale w tym roku tez musi chodzic gdzies.

Gość orchideaaaa
Dziękuje Wam bardzo za wyjaśnienie. Miłego wieczoru :)