Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ifeelfalldown

cholernie bola mnie plecy..18tc...

Polecane posty

Gość ifeelfalldown

do tej pory przytylam jakies 4,5 kg ale mam wrazenie ze same piersi przybraly po dwa kg...nie wspomne o brzuszku....bolą mnie cholernie plecy i rwie mnie nie raz w pachwinach....no i piersi tez lekko nie mają..rozmiar F.. juz w tym momencie..zawsze miałam duze piersi ale teraz sa ogromne...a Wy jak sie czujecie?

Gość ifeelfalldown
a znasz juz płeć?:)

jesli moge zadac troche inne pytanie- jak bylo na samiutkim poczatku waszej ciazy-chodzi mi o bol brzucha i piersi a to taki maly artykul:) Sposoby na ból pleców w ciąży Krok 1. Śpij na boku z poduszką między kolanami. To rozluźni kręgosłup i zniweluje ból pleców. Możesz też spróbować spać na plecach z małą poduszką w okolicy krzyża. Krok 2. Wybieraj tylko i wyłącznie wygodne buty. Szpilki w ciąży są wykluczone, to one mogą wywołać bóle pleców. Krok 3. Jeśli musisz długo stać i ból pleców staje się nie do wytrzymania, postaraj się postawić jedną stopę na lekkim podwyższeniu. Po chwili zamień nogi miejscami. Krok 4. Kiedy masz możliwość siadaj z nogami trochę wyżej niż reszta ciała. To uniwersalny sposób na ból pleców, nie tylko w ciąży. Krok 5. Nie garb się! Przy siedzeniu wyeliminujesz ten problem kładąc sobie coś pod plecy w okolicach krzyża. Krok 6. Krótkie, spokojne spacery wzmocnią kręgosłup i wyeliminują ból pleców. Nikt nie powiedział, że aktywność fizyczna w trakcie ciąży jest zakazana. Ćwiczenie na ból pleców w ciąży Krok 7. Stój w leciutkim rozkroku, ze stopami rozstawionymi trochę dalej niż na szerokość bioder. Pochyl się do przodu, nie więcej niż o 70%, na tyle pozwoli ci brzuszek. Krok 8 . Pozwól, aby ramiona zwisały luźno przed tobą. „Rozbujaj biodra z lewej strony na prawo. Oddychaj spokojnie, nie przeciążaj się. Staraj się zrelaksować. Ćwiczenia rozluźniające wykonuj rano lub wieczorem.

Gość ifeelfalldown
magnolia bardzo dziekuje za artykul..ale to chyba musi przejsc samo... jak bylo na poczatku?? mnie cholernie bolał brzuch i piersi...szczegolnie piersi w nocy i wstawalam co chwile na siusiu to musialam trzymac je rękoma....zeby dojsc do ubikacji...brzuch bolał ale ja mialam krwiaka wiec mial prawo..szczerze to do tej pory czasem mnie brszuch zaboli..ale to podobno macica sie rozciaga bylam dopiero co na badaniach wszytsko jest ok....a plecy zaczely mnei bolec w 8 i 10 tc ciazy i strasznie bolaly mnie biodra..ale to sie musi jakos rozciagac...

Gość izka-pyzka
ja jestem w 20 tygodniu ciąży ból pleców chwilami doprowadza mnie do płaczu i momentami zabiera oddech chociaz dokuczliwość zgagi takze jest okropna ja znam juz płeć i bede mieć dziewczynkę

Gość izka-pyzka
co do piersi to potwierdzam, musze je trzymac bo cholernie bola gdy sie schylam

Gość ifeelfalldown
u mnie prawdopodobnie chłopczyk :) ale ja jakos czuje od samego poczatku ze to chlopiec......poczułam co to zgaga wczoraj...i dzisiaj rano...zaparzyłam rumianek i mięte i przeszło..

Gratuluje Wam dziewczyny i zycze powodzenia z calego serca bo sama chce miec dziecko ale jakos nie wychodzi...fakt w polowie cyklu jestem i boli mnie caly czas podbrzusze jak na okres a piersi tez mialam bardzo czule ze nie moglam sie dotknac bo szalu dostawalam ale teraz po tygodniu tej meczarni boli tylko jak biegne albo dotkne mocniej po bokach wiec to raczej nie ciaza poza tym chyba za wczesnie na jakiekolwiek objawy...no i ten bol brzucha nie przechodzi:( na szczescie zapisalam sie juz do ginekologa na 1pazdziernika to zobacze co sie tam dzieje:(

Gość ifeelfalldown
magnolia ja od 16roku zycia mam pcos...po dwoch latach sie udalo..:) trzymam kciuki za Ciebie!!! mi na poczatku krecilo sie w glowie,spałam i mialam gesty bialy sluz...w dzien spoziewanej miesiaczki test juz ywszedl ale nie byla druga krecha tak mocna jak ta pierwsza po dwoch dniach byly juz dwie krechy trzymam kciuki!

my oigolnie kochamy sie bez zabezpieczenia z mezem od ok.dwoch lat a liczymy wszystko od 4 mieciecy...zobaczymy..nie chce sie nakrecac dlatewgo jak cos zakielkuje to napewno sie pochwale:) DZIEKUJE:) JA JUZ IDE SPAC a wy odpoczywajcie,wszystkiego dobrego:*

Gość ifeelfalldown
wyspij siei wyluzuj :0 samo zaskoczy ;p powodzonka!

jejku współczuje Wam tych strasznych objawów ciąży :/ ja od początku nie mam żadnych-oprócz wzmożonej senności. A też jestem w 18 tyg! żadnej zgagi, mdłości, bólu pleców, piersi...nic :) może dlatego, że będzie chłopiec ;)

Gość ifeelfalldown
to chyba nie ma znaczenia bo ja tez bede miala chlopaka..;p a co Wy na to ze ja nadal wymiotuje? rano i wieczorem??:))