Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gremlinka

Waginoza cytologiczna

Polecane posty

Gość Gremlinka

Witam, nie spotkałam się jeszcze na tym forum z tym tematem wiec zakładam wątek, a chciałabym wymienić się informacjami. Waginoza cytologiczna to raczej rzadziej występujący problem natury ginekologicznej lecz nie należy go lekceważyć i dobrze wiedzieć że coś takiego istatnieje. Ja akurat w zeszłym miesiącu dowiedziałam się, że mi to akurat dolega. Wcześniej, przez kilka dobrych lat leczyłam się na drożdżyce, przerobiłam już chyba wszystkie dostępne na rynku leki i zero efektu. Dopiero przy ostatniej wizycie u gin (kolejnej już z kolei ale na szczęście wreszcie jakieś konkretnej) zostałam oświecona- w wymazie wyszła mi zbyt duża ilość pałeczek kwasu mlekowego. Czyli do tej pory robiłam wszystko na odwrót bo przyjmowałam probiotyki, podmywałąm sie Lacibios Femina ect. Objawy waginozy: pieczenie i świąd w przedsionku pochwy (szczególnie po stosunku), upławy jak przy drodżycy tyle że na ok. tydzień przed okresem. Lekarka przepisała mi maść Triderm do stosowania przez ok. tydzień, oraz nasiadówki i irygacje z sody oczyszczonej. Nie wydaje mi się by maść mi pomogła a sody jeszcze nie zaczęłam stosować. Miło będzie rozwinąć ten wątek i podzielić się informacjami...