Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mrówka z krakowa

stół ze szkła a małe dziecko, co Wy na to??

Polecane posty

Gość mrówka z krakowa

Chciała bym zapytać tylko te mamy ktore miały takowy stół i posiadają doświadczenie odnosnie szkła w domu przy małym dziecku. Chce kupic stół z czarnego szkła hartowanego o grubości 9 mm, obciążenie blatu to 50 kg a dolnej półtki 65kg. Stół jest obudowany stalowymi bokami. Czy uwazacie ze jest to niebezpieczne, albo grozne dla kondycji stołu gdy w domu ma się dziecko w wieku 0- 2 l ??? Generalnie nie mam jeszcze dzieci, ale moze wkrotcę.. aczkolwiek nie wyobrazam sobie na pozwalanie dziecku trzaskaniem łyzeczkami i roznymi ciezkimi przedmiotami po meblach. taki stol - tak czy nie ?? z drugiej strony gdybym sugerowala sie tylko tym ze kiedys bede miec dziecko to drzwi do kuchni powinny miec zamek.. Wiecie o co chodzi. Prosze o rady !!

Gość mrówka z krakowa
podnoszę.

Gość mamamamam dwerow
Nie kupuj nic, co stanowi zagrożenie dla dziecka( moje wciąz się uderzy o jakis róg np a jest to b. niebezpieczne, co dopiero takie ze szkła czy stali). Poza tym przy dziecku rzeczy łatwo tłukące się i brudzące są zwyczajnie niepraktuczne.Sama niedawno meblowałam mieszkanie i choć dziecko ma juz3 lata doświadczenie pozwoliło mi, aby kupic rzeczy PRAKTYCZNE i w miarę ładne a nie tylko ŁADNE ( z pochyła na PRAKTYCZNE,NIEBRUDZĄCE- wieczne odciski, zostawianie jedzenia,niebezpieczne).Poza tym, nie przewidzisz zachowania dziecka i nie uchronisz stołu/ściany/mebli przed tym SZKODNIKIEM.Najbardziej spokojne dziecko wyrządza szkody;)

Gość znaczka
ja mam szklany stół i nic złego do tej pory się nie stało. tylko nie dawaj dziecku młotka bo może się to źle skończyć

Gość dfghgfdrftyuhbgvfd
no u nas stała taka szklana ława, póki kilkuletnia ja nie stwierdziła, że blat świetnie się nada na estradę do zabawy w piosenkarkę ;). Skok na ławę wyszedł mi znakomicie, i nawet jakimś cudem nic mi się nie stało, czego niestety nie można powiedzieć o meblu :D ja bym zaczekała trochę, aż dziecię będzie bardziej świadome swoich poczynań ;)

Gość mrówka z krakowa
mamamamam --- tylko że mi się wydaje iz wszystko stanowi potencjalne zagrożenie. :O Hartowanego szkła nie zbije przeciez. A na rogi zawsze mozna nakładki nałożyc, czy to na drewniane ostre kanty czy na stalowe. Zastanawiam sie czy faktycznie istnieje wielka róznica. Znaojma ma szklany stol i ma 3 latkę i wszystko jest ok, a że czysci go 3 razy dziennie to juz inna kwestia :/ w gre wchodzi jedynie czarny kolor :( i niestety kurde niczego nie moge znalezc.. co by wygladalo jakos porządnie.. :(

Gość mamamamam dwerow
Pamietaj,że priorytetem jak będziesz miała dziecko, będzie jego zdrowie a nie wygląd mieszkania. Jesli stól jest drogi a dziecko planujesz w najbliższym czasie (bez równoczesnej zmiany wystroju mieszkania) ODRADZAM.Także marzyła mi sie szklana ława, meble z połyskiem, ciemne panele... taakkk;-/ Kupuj to, co bezpieczne, łatwo się czyści, szybko nie psuje. Mój maluch pierwszego dnia po malowaniu iarł sie tłustą łapka o ściane zostawił na niej piękne ślady (nie do zmycia), włączył wiertarkę i starł okleinę na panela,otarł się o świeżo wymalowana futrynę będąc w wyjściowy ubranku... itd.. wszystko niechcący.

Gość mrówka z krakowa
:( nie przeszkadzają mi slady itp. Tylko czy taki stół naprawde rozni się w kwestii bezpieczeństwa od drewna czy to tylko takie gadanie, bo ja naprawde nie znam nikogo komu by dziecko stół z hartowanego szkła zbiło, albo czy by zrobiło sobie jakąs krzywdę, bo tego szkła sie wcale łatwo nie bije jesli jest dobrej jakosci.. a chodzenie po stole, czy zabawy ciezkimi przedmiotami- no po prostu mi sie w glowie takie rzeczy nie mieszcza i nie wyobrazam sobie tego w moim domu, ja tego nigdy nie robilam predzej by mnie rodzice za drzwi wystawili ...

Gość mrówka z krakowa
up....

Gość mama 2 corek
Wiesz autorko co do bezpieczenstwa to praktycznie żaden mebel by sie nie nadawal,bo z kanapy moze spasc,a kant np.stolika od telewizora tez niebezpieczny.Ja jako matka 2 corek powiem ci ze nie przesadzajmy z tym bezpieczenstwem.Ja mam w domu szklana lawe i szafe gdzie drzwiczki to lustra i wytrzymaly wszystko.Corki nie byly zainteresowane waleniem czyms w to.Jedna polubila telewizor :D wlacznik jej sie bardzo podobal :D a drugiej podobalo sie sciaganie tapety :D.Wiec nie przewidzisz co i jak.

Gość gniazdko :P
Moje dzieci na szczęście nie broiły.Syn lubił wywalać gary z szafek w kuchni,a córka szuflady z bielizną (wywalala bielznę i domek dla lalek robiła :D)Mojej siostry znowu syn gniazdka i właczniki uwielbiał dopiero tragedia.Mysle ze szklany stół nie bedzie przeszkadzał mam nadzieje ze jesteś rozsądną kobietą co upilnuje swoje dziecko i nie pozwoli na wszystko aby bylo cicho.Fakt jest faktem ze dzieci sa jak żywe srebro i czasami nie upilnujesz ale jak beda mialy wpajade od malego ze czegos nie wolno to nie rozrabiaja za wiele czego Ci życzę :)

Gość mrówka z krakowa
dziekuję za opinie. Generalnie w całym domu będę mieć pomontowane bramki bym małego pędraka miała zawsze tam gdzie i ja. Wydaje mi się że osłonki na kanty załatwią wszystko.

Gość gość
Ja miałam u siebie stół ze szkła, połączony z drewnem. Akurat u nas nie było problemów, bo stół był niski i szeroki, więc nie było możliwości, aby go przewrócić ani tym bardziej przepychać. Generalnie wszystko zależy od szkła. U nas robił http://zakladszklarski.wroclaw.pl/ i wszystko było na tyle trwałe, że nie pękało. Ale oczywiście niektórzy nie lubią szła i dzieci w jednym mieszkaniu, to zrozumiałe.

mamamamam dwerow- autorka wątku nie pyta czy taki stół jest niebezpieczny dla dziecka, ale czy dziecko 0-2 jest groźne dla kondycji stołu;p Dziecko w wieku do 10 msc nic nie zrobi, bo dopiero będzie uczyło się stawać. 11-12 msc to czas, gdy będzie raczkowało wszędzie i stawało w oparciu o co się da. Ale nie uważam, że szklany stół będzie bardzo niebezpiecznym nabytkiem. Można go przecież zabezpieczyć, gdy maluch się narodzi. Poza tym dużo zależy od rozkładu waszego mieszkania/domu. Stolik w salonie z dala od pokoju dziecięcego może sobie spokojnie stać.

Gość judytal
Mam właśnie ten sam dylemat. Mój dzidziuś już w drodze..., ale chyba się wstrzymam z kupnem takiego stołu aż podrośnie trochę. Na razie zamówiłam drewniany na http://www.batdom.pl/zestawy-stoly-i-krzesla.ehtml Stół to nie mieszkanie, na szczęście zawsze szybko można wymienić na inny:)

Gość Rolnia910
Polecam Wam zobaczyć stół Kasparo, jestem przekonany, że czegoś takiego na prawdę nie widzieliście. To połączenie klasyki z nowoczesnością w odsłonie, której nikt inny na takim poziomie nie robi. Do jego stworzenia zostało użyte drewno specjalnie wyselekcjonowane i dopasowane w zależności od wybranego gatunku. Zestawienie tego z elementem żywicy , szkła i delikatnych diod LED pozwala uzyskać cudowny efekt płynącej rzek, która zaczyna się od małego strumyczka rozszerzając się na środki stołu. Użyte są w nim oczywiście najwyżej klasy farby i lakiery producenta Sherwin-Williams. Do tego twórcy w zamian za każdy wykonany stół przyrodzie oddają jedno nowo posadzone drzewo. Wiadomo, że cena tutaj nie będzie niska, jednak można go traktować już w innych ramach.

Gość Kacper

Zależy jak obrobione  , mogę polecić Ml System, dobrze obrobili nam stół szklany do salonu, zabezpieczyli i wygląda naprawdę fajnie i jest bezpiecznie:)

Gość Katie

Ja mam stół ze szkla hartowanego projektu własnego, a wykonania ML System. 0 problemów. Jak się zgłosisz do solidnej firmy to zrobią Ci taki stół, jaki będziesz chciała