Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pseudonim xyz

problem z allegro

Polecane posty

Gość pseudonim xyz

Chciałam kupić rzecz na allegro ale nie byłam pewna czy ja kupić czy nie bo cena była dość wysoka przeszłam przez część etapów transakcji ale potem sie opamietałam i zaczęłam sie wracać ale zobaczyłam że została tylko jedna z dwoch więc pomyślałamze może jednak warto by było kupic bo potem nie będie, no ale ciąle miałam opory i znów sie zaczęłam wracać i wtedy komputer się zawiesił a na miom koncie były 2 tranzakcje. Nawet nie wiem na jakich zasadach to kupiłam, napisałam do właścicielki co i jak napisała mi że w takim razie mam zapłacic za jedną. To było na zasadzie Kup teraz! i przesyłka priorytetowa x zł. Ja wcześniej jak weszłam na zakładke kupione dałam usuń i to mi się tam niby usuneło ale na mojej poczcie są dwie wiadomości o tym że to kupiłam a nic o tym że usunęłam. Co mam zrobić, czy musze w takim razie zapłacic, czy poprostu jak nie zapłace to mi nie wyśle i tak to się skończy. troche to chaotyczne ale może ktoś zrozumiał o co mi chodzi. Prosze o rady doświadczonych allegrowiczów bo ja się na tym nie znam, raz i to dawno robiłam tam zakupy.

Gość pseudonim xyz
To może prościej, czy mozna zrezygnowac usunąć transakcje Kup teraz. Prosze o odpowiedz.

Gość Zaguchaaaaaaaa
Miałam niedawno taką sytuację... ale nie umialam zrezygnować i zapłaciłam aby problemów nie było ;) tyle że ja chciałam kupic tą rzecz ale nie z tej aukcji, ale stało się :)

Gość pseudonim xyz
a to nie ma innego rozwiązania? Ja k to jest z tym prawem? Muszę czy nie muszę kupić?

Gość Zaguchaaaaaaaa
Jest chyba regulamin allegro dostępny na stronie... poczytaj, albo napisz do allegro co zrobić w tej sytuacji;)

Gość pseudonim xyz
Chyba tak zrobię, odechciało mi się zakupów na allegro.

Gość Zaguchaaaaaaaa
Trzeba niestety uważać :) więc jak ja coś teraz oglądam to się nie loguję, dopiero jak jestem pewna 100% zakupu to się loguję i kupuje...

Gość pseudonim xyz
w zakładce moje zakupy jest zakładka "kupione" czy cos takiego i z tamtąd usunęłam ta transakcje i teraz tam pisze że nie ma nic kupionego i taz nie wiem. Jestem w kropce. Ja kie są konsekwencje tego jesli bym nie zapłaciła?

Gość Zaguchaaaaaaaa
Możesz napisac jeszcze do tego co ma aukcje... i porozumieć się z nim jakoś. Bo jak nie to chyba Cię pozwać może za to, ale nie jestem pewna, ale no za niezapłacenie za kupiony przedmiot to może niestety :)

Gość ja miłam taka sytuację
kupilam 2 tel. komórkowe:o wycofałam się z aukcji ale okazalo sie ze kupiłam, babka oczywiscie robila problem bo zadzwonilam do niej i powiedziałam ze przez pomylke kupiłam , dostałam tylko maila od kogos kto sie tym wszystkim zajmuje z allegro, napisalam jaka byla sytuacja i tyle, oni odpisali ze jak sie sytuacja powtórzy to zablokuja mi konto i ze na razie to jest ostrzezenie żadnych konsekwencji nie poniosłam, więc zadzwon i powiedz ze przez pomylke kupilas i tyle a jak cie bedzie straszyc jakims konsekwencjami to olej:)

Gość króóóótkaaa piłłłłkaaaaa
usuwanie z kupionych nic nie da ,allegro tak nie działa w sumie do zakupu nikt Cię nie zmusi, możesz dostać ostrzeżenia, mogą Ci zablokować konto na allegro sprzedającemu zwrócą prowizję od sprzedaży- jeśli nie zapłacisz, ale też sprzedający płaci za wystawianie przedmiotów i płąci obojętnie czy ktoś kupi czy nie jeśli nie chcesz płacić za przedmioty, ale zachować się przyzwoicie to zaproponuj zwrot kosztów wystawienia zakończyłaś aukcje, jeśli nie zapłacisz za to co kupiłaś, sprzedający będzie musiał zapłacić za ponowne wystawienie przedmiotów