Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mała smutna dziewczynka

W dzieciństwie molestował mnie ksiądz, do dziś wstydzę się o tym mówić

Polecane posty

Gość marwinka
nie na stanowisku tylko popularną osobą np politykiem, aktorem.

Gość widac ,ze masz problem
proponuję ci napisac w tej sprawie na jakims forum pychologicznym, ew zadzwonic do telefonu zaufania, poradza,z kim powinnas na ten temat porozmawiac. Nie jestes jedyna, sa ludzie doswiadczeni w terapii z takimi osobami, przeciez nie bedzisz sobie paskudzc calego życia przez gnojka.

Dla mnie to jest ciągle wstydliwy temat. Zmuszał mnie do wszystkich rodzajów seksu, wywoził samochodem do lasu, w cywilnym ubraniu, żeby nikt do nie podejrzewał... Mówił, że jeśli tego nie zrobię, ogłosi w niedzielę w kościele, że składałam mu grzeszne propozycje i że jestem źle wychowana. Wiem, to smieszne dla was, ale ja miałam bardzo surowych rodziców i bardzo bałam się kary. I tak często dostawałam pasem...

Boze jakie to absurdalne... Ale dzieci nie potrafią rozumować jak normalni ludzie. Czułam się winna, mówil, że go kusze i że to moja wina, że jestem małą jawnogrzesznicą, że zachowuję się jak prostytutka...

Gość do tego co pisze ze prowo
pewnie sam jestes ksiedzem gwalcicielem i teraz trzesiesz portkami, co ??

Nie wiem, kogo to bawi, że się podszywa. Ale ludzie lubią kpić z cudzych dramatów, już dawno to zauważyłam. Dlatego nigdzie z tym nie byłam, wolę to dusi,ć w sobie :(

Gość do tego co pisze ze prowo
no i wpadles podszywie, zalosny jestes., dziewczyna ma problem, a ty idz spac, bo do szkoly nie wstaniesz

Gość to jest problem__
Jesli nie powiedzialo sie od razu, to z uplywem czasu bardziej zamykamy sie w sobie. Nie wierzymy, ze ktos na zaufa. Ze nie uzna tego za marna prowokacje w celu zwrocenia na siebie uwagi, dzialania na szkode rodziny (jesli molestowal nas krewny) czy tez wytwor naszej bujnej wyobrazni. Boimy sie odrzucenia, wyszydzenia. I obwinienia za to, co sie stalo. Za wlasne cierpienie. Molestujacy czesto wmawia dziecku ze to ono jest winne i straszy kara, jesli dziecko powie co zaszlo. Dziecko podswiadomie czuje, ze nie ma szans z doroslymi, wiekszymi od niego. A molestujacy celowo wybiera swoje ofiary sposrod tych, ktore nie maja wiekszego wsparcia w rodzicach, w otoczeniu bo chce pozostac bezkarny. Molestowanie w dziecinstwie prowadzi do powaznych urazow psychicznych, do zaburzenia zycia seksualnego i obrazu samego siebie. Terapia rokuje roznie, w zaleznosci od osoby i od rozmiarow spustoszenia uczynionego przez traume. Wy sie wysmiewacie tak naprawde nie wiecie, jaki to koszmar. Jestescie szczesciarzami.

Gość gość
www.ruchofiarksiezy.org/‎

Gość gość
ja równiez,bedac mała dziewczynka, byłam molestowana seksualnie, przez starego dziada który był świadkiem jehowy. myslicie ze oni tacy przykładni,bez skazy? na jakich chca sie wykreowac? otóz nie,tam tez sa pedofile tylko ze o tym sie milczy,..

Gość Straszne

Straszne

Gość Straszne

Straszne

Gość Kuuuu

Straszne!!

Gość ..?.

....

Czy któraś z osób molestowanych tutaj, zgodziłaby się opowiedzieć o tym przed kamerą ? Może być anonimowo

Gość Gość

Za ile?