Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marlena99

kupuje psa, dobry wybór ?

Polecane posty

Gość Anikar
Tej rasy akurat nie znam zbyt dobrze, ale jesli to ma byc pies w domu w którym są dzieci to proponuje owczarka niemieckiego (długowłose moim zdaniem ładniejsze), lub pekińczyka. Sama mam trzyletniego synka i dwa psy z wyżej wymienionych przeze mnie ras i jestem zadowolona. Te psy niesamowicie lubią dzieci, są bardzo ułożone, szybko się uczą i są okropnie wierne. Z tym, że jeśli mieszkasz w bloku to owczarek raczej odpada bo on musi mieć dużo przestrzeni i mieć gdzie sie wybiegać, bo jeśli nie to młody osobnik tej rasy może dokuczać zamknięty w mieszkaniu. Przede wszystkim wszystko zależy od wychowania danego psa, ja uważam że najlepiej kupić szczeniaczka i samemu go szkolić i uczyć sie od początku jego charakteru.

Gość sonata21
ale fajniusie :) ciekawy kolorek mają pewnie że kupuj sama bym chciala miec psa

Gość k.as.ka
Małe psy nie nadają się do dzieci i to ani troche....

Gość mikoiiiiiiiiiiiiiiiiii77777777
Male psy sa zwykle bardzo jazgotliwe i szczekaja na byle co, do tego dygocza i sa ogolnie zalosne, potrafia tez byc wredne. Ja mam labradora, suczke, ogolnie psy tej rasy sa bardzo madre, latwo nauczyc ich sztuczek i posluszenstwa. Mam dwoje dzieci i pies je uwielbia, to bardzo towarzyskie psy, jak sa same w domu to nie jedza, czekaja na domownikow, uwielbiaja wode i trzeba uwazac bo lubia gryzc rozne rzeczy, wiec trzba uwazac na buty meble i kable pod napieciem.

Gość mikoiiiiiiiiiiiiiiiiii77777777
Angel jakiego masz labradora?? chodzi mi kolor.

Gość umma
a nie możesz wziąć psa ze schroniska? Tyle ich czeka na dom... :(

Gość huguguguguig
tak mamy i chyba odradze

Gość Kluska _serowa
Moja mama ma chihuahua i moja ciocia i kuzynka ma dwa i prawde mowiac jak chcesz spokojnego psa to chihuahua moze nie byc dobrym wyborem, zalezy jak trafisz. Mojej mamy pies jest przekochany, uwielbia mojego syna ale ma bol w boku i moj maly go niechcacy kiedys przycisnal w ten bok to pies go ugryzl w policzek. Tak samo potrafi byc zlosliwy czasamil kiedys sie na mnie wkurzyl ze wychodze vez niego, myslalam ze chce mnie polizac w policzek a on mnie w warge ugryzl, niby lekko ale pokazuje charakterek. Tak samo kuzynki jedna suczka nie lubi obcych i dzieci i nie mozna jej nawet dotknacbo moze ugryzc. Za to ich druga suczka i suczka mojej cioci to aniolki przekochane. Bawia sie z dziecmi, w ogole nie sa agresywne, uwielbiaja sie przytulac, no przeslodkie. Ale ostrzegam tylko ze jak Ci sie trafi bardziej zlosliwa wersja to nie bedziesz mogla ufac w 100% ze do dziecka nie skoczy z zebami. Chyba ze tylko nam sie taka wersja trafila, innych chihuahua nie znam wiec oceniam tylko na podstawie tej czworki. :)

Gość -zołzunia-
Dlaczego małe psy nie nadają się do dzieci ? Ja kupiłam yorka do dwójki maluchów i to jest po prostu świetny wybór. Małe spokojne bardzo szybko uczą się. Duże psy do dzieci ? Zależy jakie. Labrador naprzykład to tajfun i bez szkolenia nie nadaje się do ludzi a tym bardziej do dzieci.

Autorko wez ze schorniska tam jest dużo pieskó które czekają na dom , a jeśli chcesz mieć rasowego to tam też można takie spotkać do tego nie stracisz kasy a taki piesek będzie was kochał najbardziej na świecie

Gość tez jestem za schroniskiem,
sama mam takiegio, i jest cudowny i kochany. Mozna powiedziec, ze uratowalam mu zycie, bo w schronisku nie chial jesc, pic, rozpaczal, jacys idioci go oddali. Wejdz tezw neta albo na f-b w Psygarnij.pl - Nie kupuj przygarnij", zobacz ile cudnych nieszczesliwych piesiów czeka>

Gość Trawiasta salamandra
Ja pierdziu - 5 klocków za taką imitację psa!? Ja bym takiego nie chciała za dopłatą. Chiuaua czy jak się to pisze to chorowite, karłowate i niedorozwinięte rasowo zwierzęta. Nadają się do różowej torebki Paris Hilton. Co z tym robić? Można niechcący zgnieść lub pomylić z nóżką kurczaka. Wybacz, ale nie mogę napisać nic pozytywnego o tej rasie. Powinni zakończyć tę linię psów i nie rozmnażać ich dalej. Wyłupiaste oczy, szczekliwo-piskliwy głosik i małe, trzęsące się ciałko.

Sama mam kota rasowca, specjalna rasa dla dzieci - zero agresji, gryzienia i pazurów. Nie brudzi, nie śmierdzi, nie linieje, nie ślini się. Jedyne co to walczę żeby nie drapał mebli, ale drapak. Moje dzieci za nim przepadają. Daje robić ze sobą wszystko, nosić, tulić, całować. Jest wyrozumiały i niewybredny w kwestii karmienia. Jest zdrowy i silny.

Z małych psów dla dzieci proponuje Ci cavalier king charles spaniela, to jedna z najbardziej przyjaznych dzieciom ras jeżeli chodzi o psy małe ... z ras większych golden retriever albo labrador,odradzam chihuahue ...

A co do yorków - moja znajoma ma yorka. Wredny, gryzie i atakuje dzieci. Moje dziecko nie ruszało się, stało w miejscu a ten się do niego rzucił i zaczął gryźć nogi. Fatalna rasa

To nie wina rasy... raczej właścicieli, jak można zwalać na psa?

Gość ja mam kota dachowca-znajdę
dorosłego wykastrowanego samca, który od początku praktycznie nas wszystkich pokochał, dzieciom daje się głaskać i pieścić, sika do kuwety, daje się czesać i straszy inne kocury nieważna rasa, trzeba po prostu dobrze trafić

Oczywiście, że wina rasy. Nie nauczysz spokoju i opanowania i nie zostawisz z małym dzieckiem Rotwailera czy doga.

Owszem zostawię... rotwailera, doga, dobermana, pit bulla, bulteriera, uwierz, że to bez znaczenia Nawet te psy uwaga mogą być ZRÓWNOWAŻONE jeżeli mają odpowiedzialnych, mądrych właścicieli. Przestań się wypowiadać na tematy na które nie masz zielonego pojęcia. http://www.youtube.com/watch?v=VA-S9LsjCtk&feature=fvwrel proszę na ochłodę :)

Gość huulaaaahoooop
poszukaj sobie odpowiedzi na fachowym forum, piszesz że wybrałaś a nie wiesz nic o charakterze? z takim podejściem to najpewniej będziesz rozczarowana, że masz psa i zdziwiona że wymaga opieki i spacerów zamiast siedzieć w torebce i pasować do sukienki :O

Fajnie, że namawiacie na psy ze schroniska ale pomyślcie logicznie każdy chce ładnego szczeniaka którego może wychować po swojemu a nie starego schorowanego psa na którego pójdzie majątek a pożyje rok. To piękne co robicie, ale czemu kosztem innych ? Może same je zabierzecie wszystkie do domu ? Miałam kiedyś psa ze schroniska i odradzam. Był wdzięczny i wierny to fakt ale cholernie zastraszony z lękami, masa chorób, nie było mowy o zbliżeniu się do ulicy bo reagował paniką, żadne autobusy samochody. Na koniec uciekł przed siebie bo usłyszał wystrzał przed sylwestrem. Dajcie sobie spokój. Nie bierzcie.