Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

tinkaa98

zapomniana tabletka w 1 tyg

Polecane posty

zapomnialam 3 tabletki z pierwszego opakowania zamiast przyjąc ją o 23 wieczorem zrobilam to dopiero okolo 22 kolejnego , godzine pozniej ( juz o nomrlanej porze) przyjelam tabl;etke z danego dnia . dwa dni pozniej kochalam sie bez zabezpieczenia , ze stosunkiem rpzerywanym , chlopak nie doszedł we mnie . co powinnam zrobioć teraz ? czy stosowac tabletke po czy przelduzyc branie tabletek i bez przerwy zjesc kolejne opakowanie ? czy ejst duze prawdopodobienstwo ciazy ? prosze o odpowiedz.

Gość Zgaguchaaaaa
Ludzie... są ULOTKI... jak sie zapomni to powinno się zjeść tabletke z dnia zapomnianego i z obecnego dnia. Mozliwosc ciaży zalezy od tego w którym tygodniu zapomniałaś tabletki.

czytalam ulotke ale juz troche za pozno , zapomnialam zjesc 3 tabletki z pierwszego tygodnia i zjadlam ja nastepnego dnia razem z ta ktora mialam wziasc normlanie . wiem ze rpzez 7 dni trzeba wtedy stosowac dodatkowe zabezpieczenie ale tego nie zrobilam , tyle ze chlopak nie doszedl we mnie . i dlatego pytam co teraz mam najlepiej zrobic ?

Gość Zgaguchaaaaa
Poczekać, po 2 tyg zrobic test? albo po tygodniu nawet. Ale jak nie było wytrysku w Tobie to nie liczę na ciążę :) Uprawiałam stosunek przerywany przez ponad pół roku i nie patrzyłam na dni cyklu i w ciąże nie zaszłam ;)

Gość Zgaguchaaaaa
Nie bierz 2 op na raz.... bez przerwy, to nie jest dobre dla organizmu :)) wróc do normalnego stosowania, tj stosowałas, przerwe zrob normalnie po ostatniej tabletce i pozniej nast opakowanie:)

uhh pocieszyłas mnie :) dziekuje , biore tabletki juz 4 lata i pierwszy raz mi sie cos takiego zdarzylo dlatego spanikowalam ale i taksie pewnie teraz bede denerwowac . dziekuje za odpowiedz :)

Gość Zgaguchaaaaa
Spoko :) Ja dzisiaj dopiero 2 dzien zaczynam brac tabletki, bo jakoś miałam chwile zwątpienia co do stosunku przerywanego :D A no zdarza się czasami ze się zapomni, ale test zrob jakby Cię coś niepokoiło dopiero, ale tak to się nie martw bo serio nikłe szanse wg mnie ;))

mam nadzieje ze nikłe , ja jestem chyba cykorem :D na twoim miejscu to pewnie bym miala przez te pol roku chwile zwatpienia i pewnie bym zwariowała w koncu :D dziekuje za pocieszenie i mam nadzieje ze nic z tego nie bedzie :)