Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wrednamalpa26

konto w banku a komornik

Polecane posty

Gość wrednamalpa26

jeśli na moje konto będzie przychodziła wypłata mojego faceta to komornik może z tego konta coś zabrać

Gość brałnajs
tak

Gość wrednamalpa26
ok dzięki

Gość nie może
komornik może zająć jedynie część Twojego wynagrodzenia

Gość nie może
na konto wchodzi tylko ZUS i Skarbówka

Gość wrednamalpa26
czyli nie może zabrać wypłaty mojego faceta z mojego konta na pewno tak jest

na pewno, tyle ze jeśli się da tzn jeśli zarabia więcej niż 1500 brutto to komornik wejdzie mu na pensję i będzie dostawał mniej wypłaty chyba, że ma alimenty, wtedy niezależnie ile zarabia komornik może mu zabrać 50%, nawet jeśli zarabia tylko najniższą krajową

Gość wrednamalpa26
to ja mam komornika, a mój facet jest za granicą i potrzebuje nr konta by wypłatę mogli mu przelać

Gość adsfdsfsfsf
Ale skoro twój facet pracuje legalnie to pracodawca bedzie musiał mu wypłacic mniej i odprowadzać komornikowi

1 Komornik moze zablokowac konto 2 Nawet jesli chcesz zeby pensja Twojego faceta przychodzila na Twoje konto to zaklad pracy owszem przeleje ale pomniejszona o czesc zajeta przez komornika 3 zaklad pracy tez dostaje pismo od komornika 4 O ile to nie sa alimenty to komornik musi zostawic na zycie chyba na dzien dzisiejszy ok 950 zl 5 Jesli to sa alimenty ma prawo zajac nawet 60 % najnizeszego wynagrodzenie 6 Jesli Twoj facet migal sie od placenia olewal pisma z sadu i od komornika komornik wysyla pismo do banku i cala wyplata jest blokowana 7 Jesli chodzi o fortis bank nie ma mozliwosci pobrania tzw 3 srednich krajowych 8 jak w innych bankach nie wiem

Gość adsfdsfsfsf
A ty możesz miec probloemy jak skarbówka się doczepi skąd masz te wpłaty...i nie płacisz podatku...

Gość adsfdsfsfsf
Ach ty masz komornika - tak może zając ci kase z konta. Dodatkowo możesz zapłacic podatek od darowizny za te wpłaty z zakładu pracy konkubenta

Gość adsfdsfsfsf
­­­ ­­­ ­­­ ­­­ ­­­ ­­­ ­­­ ­­­ ­­­ ­­­ ­­­ ­­­ ­­­ ­­­ ­­­ ­­­ ­­­ ­­­ ­­­ ­­­ ­­­ ­­­ ­­­ ­­­ ­­­ ­­­ ­­­ ­­­ ­­­ ­­­ ­­­ ­­­ ­­­ ­­­ ­­­ ­­­ ­­­ ­­­ ­­­ ­­­ ­­­ ­­­ ­­­ ­­­ ­­­ ­­­ ­­­ ­­­ ­­­ ­­­ ­­­ ­­­ ­­­ ­­­ ­­­ ­­­ ­­­ ­­­ ­­­ ­­­ ­­­ ­­­ ­­­ ­­­ ­­­ ­­­ ­­­ ­­­ ­­­ ­­­ ­­­ ­­­ ­­­ ­­­ ­­­ ­­­ ­­­ ­­­ ­­­ ­­­ ­­­ ­­­ ­­­ ­­­ ­­­ ­­­ ­­­ ­­­ ­­­ ­­­ ­­­ ­­­ ­­­ ­­­ ­­­ ­­­ ­­­ ­­­ ­­­ ­­­ ­­­ ­­­ ­­­ ­­­ ­­­ ­­­ ­­­ ­­­ ­­­ ­­­ ­­­ ­­­ ­­­ ­­­ ­­­ ­­­ ­­­ ­­­ ­­­ ­­­ ­­­ ­­­ ­­­ ­­­ ­­­ ­­­ ­­­ ­­­ ­­­ ­­­ ­­­ ­­­ ­­­ ­­­ ­­­ ­­­ ­­­ ­­­ ­­­ ­­­ ­­­ ­­­ ­­­ ­­­ ­­­ ­­­ ­­­ ­­­ ­­­ ­­­ ­­­ ­­­ ­­­ ­­­

Gość Praebeo
Jeśli z powodu zadłużenia poszukujesz bezpiecznego konta bankowego, zapraszam do zapoznania się z ofertą PRAEBEO. Praebeo oferuje wynajem anonimowych kont bankowych. Jeśli z jakiegoś powodu, nie chcesz trzymać pieniędzy na tradycyjnym koncie w banku, jako jedyny chcesz mieć do nich dostęp i nikomu nie tłumaczyć ich pochodzenia- jest to produkt idealny dla Ciebie. www.praebeo.pl tel. 731355355