Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamammamamaa

Błagam, pomocy! Alergia na hydrolizaty:( Co robić? Doradźcie mamy alergików

Polecane posty

Gość mamammamamaa

Nie wiem już co robić. Dziecko piło 2tyg B.Pepti i zero poprawy. Teraz 4tyg pije już Nutramigen i to samo. Aergolog odsyła mnie do przychodni po skierowanie do gastroenterologa, a w przychodni odsyłają z powrotem do alergologa, żeby ten wydał opinię, żebym mogła starać się o import docelowy na mieszankę elementarną EleCare z USA, ale czytałam gdzieś, że mógłby pomóc B.Pepti MCT, choć przecież EleCare i Neocate to już najlepsze z najlepszych. Co robić? Podpowiedzcie proszę:(, bo jak na razie latam od gabinetu do gabinetu i nic się nie rusza. Moim jedynym źródłem wiedzy jest internet i dlatego tak desperacko szukam jakiejś podpowiedzi, pomocy, bo jak widać lekarze z niewielkiego miasta sami nie wiedzą co mają robić, a dziecko się męczy. Ma 3miesiące niespełna. Objawy, to wymioty chlustające, niekiedy śluz w stolcu (odparzenia i ropne krostki zaraz po tym) oraz nawracająca ciemieniucha i zmiany skórne w postaci AZS na twarzy,uszach,klatce i plecach:(

Gość mamammamamaa
up:(

Gość mamammamamaa
up:(

Gość mamammamamaa
up

Gość mamammamamaa
tak, po każdym jedzeniu, czasami po kilka razy, przeważnie niestrawionym mlekiem, często nawet 2-3h później, czyli odbicie i chluśnięcie. idę dziś znów do innego pediatry i będziemy rozmawiać co dalej, bo nutramigen miał pomóc. do końca nie wiadomo od czego jest to chlustanie, bo może to być od alergii, a może też być oprócz alergii dodatkowo coś z ukł. pokarmowym. niby usg było robione i wszystkie narządy w porządku.