Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość domownica_nowa

Dom na mame.

Polecane posty

Gość domownica_nowa
juz pisalam to sa w wiekszosci jego pieniadze, reszta moja, procentowo 80% do 20%.

Gość domownica_nowa
plus kreyt w tym jego wkladzie, tak jak piszesz, ktory mamy razem splacac ale bedzie tylko na jego nazwisko. I co ja mam zbierac swistki? to juz z gory mam dosc takiego malzenstwa, czekajac tylko na rozpad i wyjecie paragonow z szafy ... ;/

Gość Jak jego wkład to 80 % a twój
20 % to wcale im się nie dziwię. Nie mają do ciebie zaufania.

Gość A czy ty
dziewczyno, tylko dom wspólny. Nie daj sie wrobić że to będzie tej starej baby. Sama już jestem po 50, ale ta wiedżma przechodzi sama siebie. No chyba że ma jakieś powody i dowody że nie nadajesz się na jej synową. Ale wg mnie stara chce go przekabacić zupełnie na swoją stronę. Koniecznie musisz poważnie z nim porozmawiać. No chyba nie jest aż taką męską pizdeczką że tylko słowo mamuni się liczy. Tragedia!

Gość domownica_nowa
to po co to cale malzenstwo w takim razie?

Gość a co ci poradzić
to zróbcie rozdzielność na ten dom w takiej proporcji i będzie wszystko jasne jak na dłoni,bez żadnych sporów o nakłady w razie rozwodu

Gość domownica_nowa
juz z nim rozmawialam , ja to chyba musze z ta kobieta powaznie porozmawiac , czego ona oczekuje i o co tak naprawde jej chodzi, nie da nam zyc , tylko ciagle swoj nos wsadza. .

mnie przy taiej sytuacji zapaliłaby się czerona lampka w głowie. a dlaczego ona uważa,ze nie nadajesz się na jego zonę?

Gość a co ci poradzić
a jak jeszcze kredyt macie spłacać to też uwzględnijcie to,zawsze jest możliwe się dogadać,jak się chce,a jak się nie chce to lepiej się rozejść

Gość domownica_nowa
a co ci poradzić jak to zrobic jak dom ma byc na nia? nan zachowac swoje faktury? szczerze mowiac ja nie znam sie na tym , bo nigdy przez mysl by mi nie przyszlo ze uslysze cos takiego po 7 latatch zwiazku i przed slubem. :(

Gość A czy ty
wszystko mozna u notariusza załatwić i podzielić dom w miarę sprawiedliwie. Ale jak on będzie spłacał kredyt to teściowa może mieć obiekcje. Kredyt weżcie na was oboje, to będzie sprawiedliwie

Gość co ci poradzić
Jeżeli to jest postanowione,że dom ma być tylko na nią,a ty będziesz spłacać,to uciekaj stamtąd gdzie się da.

Gość A czy ty
a wszystkie faktury trzymaj. Oby ci sie nigdy nie przydały.

Gość domownica_nowa
rozwazam drastyczne dla mnie decyzje, bo ja nie potrafie zyc w takim zaklamaniu to raz, a dwa musze porozmawiac z ta kobieta bo juz za daleko sprawy postawila i za bardzo sie miesza. Trzeba bedzie to odejde, ale honoru odebrac sobie nie dam. Szkoda bedzie jedynie tych lat i tego ze tak bardzo kocham kogos kto ma na wzgledzie bardziej swoja matke niz przyszla zone.. Dziekuje za odpowiedzi, musze sobie poukladac wszystko na spokojnie bo juz mam za duzo emocji w sobie.

Gość A czy ty
Jak tez będziesz spłacać kredyt to oczywiście mas on być na twoje i jego nazwiska. Nie daj się perfidnie wyrolować!

Gość domownica_nowa
najpierw przedstawie wszystko moim rodzicom, pozniej porozmawiam z ta kobieta a na koniec z nim. Napisze jutro co i jak.

trzymam ksciku,żeby wszytsko dobrze i na spokojnie się roztrzygnęło. Będzie dobrze,przecież łączy was uczucie.

Gość gatyxs
o ja..współczuje i trzymam kciuki:)

Gość a odróc sytuację ty wnosisz 80
% on 20 , tez lekka ręką byś mu odstąpiła?Masz nieco idealistyczne podejście do miłości.Zycie jest życiem , mogą być różne scenariusze.Spiszcie intercyzę, to normalne dziś.I sprawa załatwiona.