Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ŁysiejeMam24lat

Jak wizualnie ukryć rzadkie włosy?Jaki kolor a może balayage...

Polecane posty

Gość ŁysiejeMam24lat

Błagam pomóżcie. Jestem chora i wypada mi dużo włosów. Mam obecnie kolor naturalny średni blond,dlugosc wlosow za ramiona....jak ukryć tą rzadkość włosów,jaki kolor,jaka fryzura? Mam prześwity z boku i na czubku. Nie doradzajcie peruki:( i tak już mam depresję...

Myślę że jasny optycznie dodaje objętości ale rozjaśniacz może poniszczyć Ci włoski i jeszcze bardziej wypadną. może powinnaś brać jakieś suplementy diety na włosy? czy nie możesz? bierzesz jakieś lekarstwa?

Gość ŁysiejeMam24lat
Biorę.... ale to genetyczne:( nie mogę się wciąż z tym pogodzić.... a farbą? Podobno rozjaśniacze są gorsze...

Gość ŁysiejeMam24lat
Antyfemiszowinistka a może pasemka?

Gość ŁysiejeMam24lat
Niech mi ktoś pomoże prosze proszę tak ładnie prosze..... Nie chce iść do fryzjera pytać bo wstydze się mówić.....

Gość ŁysiejeMam24lat
A włosy obciąć czy lepiej zostawić?

Gość ja jednak postawiłabym na
jakąś nową fryzurkę - w twojej sytuacji bałabym się farbować, a zwłaszcza rozjaśniać włosy. Mi po balajażu wypadła połowa włosów (a miałam mocne i zdrowe).

Gość ŁysiejeMam24lat
Dziewczyny dziękuję:* ja już i tak wiem ze do 30stki zostanę łysa.... :( a później to już stryczek i koniec...bo na pewno nie bede tak żyć

Gość zostaw sredni blond ale
mozesz uzywac szmpomu koloryzujacego,zeby nabrały blasku. Sa takie na 6-8 myc ( nie rozjasniaja ( lub na ok28 myc ( mizesz uzyc jasnego blondu, wcale takie jasne nie beda, Wlosy podetnij ( u dobregofryzjera - wiem wiem, ze gdzie takich szukac, Dluzsze jeszcze bardzej wisza ,pod wlasnym ciezarem przylepiaja sie do głowy. Niech ci wycieniuje wliosy, powiedz,ze ci zalezy na zwiekszeniu objetosci, fryzjerki znaj takie triki. Wucieniowane krótkie bwygladaja na gestsze. Susz z glowa w dol, albo zawikjak prawie suche na dosc grube nakretki i pochodz ze 2 godziny. Trzymajac glowe w dol moze zsz polakierowac ( sa lakiery, ktore nie niszca, czytaj info, Dbaj o makijaz,o cere,zeby wszytko razem wygladalo na zadbane. Powodzenia

Gość ŁysiejeMam24lat
dzięki. Szkoda mi troche obciać tych włosów ale chyba muszę.

Gość ŁysiejeMam24lat
Cini nie mam juz do czego doczepiać :( kiedyś mialam takie fajne włoski clip on ale teraz lipa i grzebyki widać

Gość Gwiazdor***ka
Nie martw się kochana, najważniejsze że nie jesteś pustą lalą, a włosy, pfi, wiem że dodają urody, ale nie ona jest najważniejsza. Moja ciocia ma całe życie mega słabe włosy, ma sporo prześwitów, których teraz nie widać, bo ma kolorek taki blond szarawy, nie wiem jak to określić. Ona ma jasną cerę i nie rzucają się w oczy te włoski. Ciotka włosy ma słabe, za to zęby śliczne i pomimo 50 lat - własne.

Gość zostaw sredni blond ale
tapirowani ci zniszczy, lepsze sa pianki ew doby lakier. Dobra jest odzywka wax , po nich wlosow wydje sie wiecej. Myj jak njrzadziej, bo to tez niszczu. czesc deliknie. Dlatego lepsze sa krotsze, mniej sie ciagnie przy czeseniu.

Gość jasne i kótkie zrób
Obetnij, niech Ci nie będzie szkoda, bo długie i rzadkie włosy dają koszmarny efekt, jak u topielca, a krótkie jak się dobrze fryzurę dobierze, to będziesz na bank dużo lepiej wyglądać. Może myj wywarem z pokrzywy, rumianku czy skrzypu, sama zbieraj zioła. Właściwie to nie zioła, a chwasty, ale jakie pomocne. płucz wodą z octem, włosy ładniej błyszczą. Szukaj naturalnych sposobów. Pewna jesteś, że nie będziesz miała włosów? Nie kupuj szamponów pełnych chemii. Może jeszcze nafta z cytryną coś pomóc.

Gość mam podobny problem
od kilku lat bardzo wypadają mi włosy niestety sama się do tego prztczyniłam rozjaśniając je rady dla Ciebie: obetnij włosy na krótko, będą wyglądały na gęstsze jeśli już koniecznie chcesz używać preparatów do stylizaji szukaj tych naturalnych, jest taki lakier do włosów z wyciągiem lnu oraz płyn Loton do układania włosów, z białkiem nie używaj farb ani szamponów koloryzujących, często uczulają i wtedy włosy wypadają jeszcze bardziej z naturalnych preparatów mogę Ci polecić zestaw : szampon i maseczka koloryzująca Natur Vital, kupisz ją w drogerii Natura te kosmetyki są w 3 odcieniach: do blondu, brązu i rudego zawierają naturalne ekstrakty z roślin, między innymi hennę, ona wzmacnia i odżywia cebulki włosów, saszetka kosztuje 5 zł Natur Vital ma też specjalny szampon do wypadających włosów oraz balsam i maseczkę, zawierają wyciąg z żeńszenia, witaminy, olejek z kiełków pszenicy dobra jest też maseczka Wax, ja dodatkowo robię napar ze skrzypu, rumianku, pokrzywy i rozmarynu, mieszam z tą maseczką i nakładam na skórę głowy, mam nadzieję że to trochę pomoże

Gość ŁysiejeMam24lat
Dziękuję dziewczyny:* skorzystam z Waszych rad. Nie ukrywam ze cieżko mi i korzystam nawet z wizyt u pschyloga:( nie ogladam zdjec z przed 4 lat bo tam miałam jeszcze bujne włosy ;(... Nie ukrywajmy, włosy są symbolem kobiecości i dodają uroku :( Co do mycia teraz jak są takie rzadkie muszę je myć codziennie a zdarza mi się nawet umyć je 2 razy dziennie, teraz bardzo szybko się przetłuszczają

Gość Jest taki spray na przeswity
Tam sa tez jakies pudry pokazane, osadzaja sie na wlosach i powoduja wrazenie ze jest tych wlosow troche wiecej. Wiadomo, nie jest to perfect rozwiazanie ale jak nie ma nic innego...

Gość pantherr
nie susz ich po myciu, niech same schną, a lekko podsuszone zwiąż gumką w taki ciasny koczek na noc, rano będziesz mieć ładne naturalne fale, a będzie to wyglądać, jakbyś miała bardzo dużo włosów, naprawdę :) sprawdziłam to- robię tak od dwóch lat, też strasznie mi wypadają, chociaż nie są tak bardzo rzadkie, to jednak to mnie irytuje bo kiedyś były ze cztery razy gęstsze i staram się ukryć straty. narazie mi wychodzi :P może też nie farbuj ich już, nie tapiruj ani nic, nie musisz także cieniować, spróbuj po prostu kręcić takie loczki, myślę że możesz też papilotami :) i spróbuj zapuścic dłuższe, na pewno będzie Ci ładnie ;) mam nadzieję że to pomoże :D

Gość gość
po kilkumiesięcznym jedzeniu grejfrutów (ok. 1 dziennie) ma się dużo odrostów. Oprócz tego dużo snu i białka mlecznego.

Gość gość
znajdz przyczyne wypadania, moze masz chora tarczyce albo cos nie tak z hormonami np testosteronem?

ale rozjasnianie ( pasemka na folie ) nie mają wpływu przy łysieniu, wypadaniu, ono działą na włosy a nie cebulke, chyba ze ma sie uczulenie na skład rozjaśniacza i on podraznia skórę wycieniowane długie włosy sa nie korzystne w takim przypadku ( rzadkich wosów ) bo wydaje sie ich jeszcze mniej i raczej nie prostować włosów unosić często też nie ma jak bo widac "luki" ale przy blondzie mniej widać ubytki niż przy ciemnych... i aby miec spokoj duszy mozna zakupic nanogen i sypac na wlosy, efekt swietny, czlowiek czuje sie lepiej, latwiej dobrac fryzure, ale nie zalatwia problemu - nie leczy tapirowanie odradzam niszczy włosy i wyrywa, bez sensu zabieg przy rzadkich tym bradziej duższych włosach

Gość gość
Znam ten problem... Mi koleżanka poleciła zagęszczacz do włosów DrHair - http://drhair.pl/ Wypróbowałam i faktycznie jest świetny. Ma konsystencje takiej zasypki, którą aplikujesz na włosy. Kilka chwil i mam zupełnie inne włosy - gęstsze i mam ich po prostu więcej. To wszystko dzięki nanowłóknom, które są w kosmetyku i wczepiają się nasze włosy. Wypróbuj sobie!

Gość Marianila
Ja do zagęszczania stosuję kosmetyki Luciano z serii Kmax, a konkretnie ten http://lucianohair.pl/kmax-zageszczanie-wlosow/9-kmax-25g-zageszczanie-wlosow-mikrowlokna.html. Poleciła mi go koleżanka, któa miała podobny problem z rzadkimi włosami i okazało się to strzałem w dziesiątke. Mikrowłókna idealnie przylegają do włosów i sprawiają wrażenie, że jest ich o wiele więcej i są gęstsze :)

Gość gość
Dobrze robi wciela z kawy. Zaparzyć kawę mocną w kubeczku. Niech trochę ostygnie i opłukać włosy z tymi fusami. Fusy wcielać w skórę. Zostawić na 15 minut pod ręcznikiem a później opłukać wodą i wytrzeć. Nie myć włosów w bardzo ciepłej wodzie bo to osłabia cebulki. Co 3 dni robić olejowanie olejkiem kokosowym albo arganowym. Olejek wytrzeć w wilgotne włosy i skórę. Zmyć dopiero rano. Szampon najlepszy taki dla dzieci bo zawiera najmniej chemii np. Johnson's baby. Co dwa dni wcierać przed snem ampułkę Placenty. Można kupić na allegro. Pobudza mieszki włosowe do wzrostu nowych włosów. Powodzenia