Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Fioleczka89

Co z tą ciążą???

Polecane posty

Cześć kobitki. Chciałabym opisać tu swoją sytuacje która nie daje mi spokoju. Nie wiem już sama co mam o tym wszystkim myśleć. Jeżeli miałyście podobną sytuacje bądz słyszałyście o takowej to prosze napiszcie co wiecie bądz słyszałyście. Ostatnią @ miałam 9 sierpnia, kochaliśmy się z m w dni płodne. Kolejną @ powinnam dostać 10.09 ale jak narazie nawet się na nią nie zapowiada. Powychodziły mi żyłki na piersiach, brzuch mnie pobolewał pod koniec sierpnia. Teraz tylko siusiu chodze często, kręci mi się czasami w głowie. Robiłam w sumie trzy testy i na każdym widać 2 kreseczki. Dzisiaj pojechałam na wizyte do gina i po zwykłym badaniu i USG ciąży nie stwierdził. Nie miewam żadnych dziwnych dolegliwości, nie plamie, nie mam torbieli ani nic takiego. Lekarz kazał mi przyjechać na kolejną wizyte za tydzień bo teraz albo ciąża jest wczesna albo pozamaciczna bądz wogóle nie zaszłam w ciąże.

Gość taka jedna mala wredna ;)))
idz do pierwszego lepszego laboratorium, zrob test z krwi beta hcg i bedziesz wiedziala, czy jestes w ciazy czy nie

I co my Ci mozemy napisac? Badz cierpliwa do kolejnej wizyty. Ja trzymam kciuki ;-).

na moje jestes w ciazy skoro 3 testy powiedzialy tak, to chyba cos nie tak z ginem ze nie widzial... choc sama juz nie wiem. ja robilam test 9 dni po dniu spodziewanej miesiaczki i 11 dnia pojechalam do lekarza i potwierdzil pozytywny winik testu to byl 4 tydz. wiec u cb juz tym bardziej powinien widziec

dokładnie tak jak piszą dziewczyny. zrób badanie krwi jak się nie możesz doczekać kolejnej wizyty albo po prostu czekaj. nic dziwnego że lekarz kazał wrócić później. on może stwierdzić ciążę po obecnym pęcherzyku, jeśli takiego nie ma to znaczy, że nie może potwierdzić. na 99,9 % jesteś w ciąży i wszystko będzie ok :)

Gość azu
Zrób beta hcg to wyjaśni kwestię ciąży.

keysy2121- no właśnie powinien ale nie stwierdził, za głupia chyba jestem na to wszystko, nie ogarniam już tego.

może pęcherzyk jeszcze nie urósł na tyle by go wykryc, albo gin ma stary sprzęt i nie może jeszcze zobaczyć ;)

W zasadzie to bym się nie zdziwiła gdyby sprzęt był stary- nie byłam w dużym mieście tylko w małym miasteczku gdzie wiadomo przychodni nie stać na super sprzęt.

Gość ukejka
Jesli zrobisz bete i ona potwierdzi hormon hcg, czyli oznaczać to będzie ciążę...niestety pozamaciczną. Stąd możliwe że każdy test wykrywa ten hormon, ale na usg nic nie widac,bo nic nie ma :( Jest jeszcze opcja fatalnego sprzetu gina, ale raczej aż taki zły być nie może. Ja życzę Ci powodzenia. Aha, zapomniałam o innej opcji, może masz tak rozwaloną gospodarkę hormonalną, że stąd wzieły się te pozytywne testy, ale też w to raczej wątpię.

Gość azu
No to beta dwa razy w odstępie 48godz. i już. :) Cykle masz regularne?

W lipcu odstawiłam tabletki anty i tak jak sobie wyliczyłam to @ w sierpniu dostałam planowo ale ciężko jest mi powiedzieć, mówiłam o tym wszystkim ginowi ale nic nie wspomniał o hormonach które mogą być rozregulowane.

Nie stresuj się :) ja byłam w 5 tyg u gina na wizycie i też nie znalazł pęcherzyka, (teraz jestem już w 6 miesiącu ciąży) może po prostu jajeczko się jeszcze nie zagnieździło :) czasem to trwa dłużej :)najlepiej zbadać poziom bHCG i powtórzyć po 48 godzinach, żeby stwierdzić czy przyrost jest odpowiedni i ciąża nie jest poza maciczna :)

Gość yyyhmyyy
Rozumiem, że dr nie tylko nie widzi zarodka, ale w ogóle pęcherzyka? Przygotuj się na ciążę pozamaciczną, nie chcę Cię straszyć i obym się myliła, ale tak mi to wygląda... Lepiej na to się przygotować niż potem cierpieć.

Gość yyyhmyyy
A może miałaś bardzo późno owulację, jakoś tak nietypowo, zdarza się tak czasem, to mogłoby oznaczać bardzo wczesną ciążę - OBY!

Macie racje dziewczyny, pójde w czwartek na betke to się wtedy okaże co i jak bo do następnego piątku to chyba zwariuje

Gość azu
idź jutro na beta hcg to zdążysz w piatek zrobić powtórkę i będzie wiadomo czy jest właściwy przyrost.

Teoretycznie dni płodne powinnam mieć od 22 do 29 ale dopiero pod koniec sierpnia bolał mnie brzuch i temperatura mi podskoczyła i utrzymyje się do tej pory (37,3)

Gość Gwiazdor***ka
Fioleczka - jak to powiedział mój gin - "ciąża to nie matematyka" :D Tam nigdy do końca nie wiadomo. Życzę powodzenia.

Gwiazdor***ka- coś w tym jest co powiedział twój gin. W sumie to nie da się wszystkiego dokładnie wyliczyć ani zaplanować a każdy organizm jest inny.