Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mikkela

Test ciążowy

Polecane posty

Gość Mikkela

Podejrzewam że jestem w ciązy... poznieważ mam objawy jak: okres spozniajacy sie tydzien...(gdzie mi sie spoznial tylko 2-3 dni) sennosć w ciagu dnia...draznia mnie zapachy ostre... wydaje mocz czesciej... no i jem wiecej... i co zjem to zbiera mnie na wymioty... i albo zwymiotuje albo nie... i dlatego chce zrobic test ciazowy... ale nie wiem kiedy jest lepiej go zrobic... czy zrobic go z rana naczczo... ? czy zrobic go z pierwszego porannego moczu czy rano ale nie naczczo..?

Gość azu
Test ciążowy nie musi być robiony na czczo. Zaleca się robienie z porannego moczu gdyż wtedy jest największe stężenie hcg - o ile nie opiłaś się na wieczór i nie latałaś sikać.

Gość zonaKraka
AKurat to czy na czczo czy nie to nie ma znaczenia :) Możesz rano najpierw zjeść a potem test zrobić.,.. W porannym (czyli pierwszym po nocy) moczu stężenie hormonu jest największe, ale jak robiłam w obu ciążach testy po południu i też wychodziła druga kreska- a robiłam dzień po terminie miesiączki.

Gość Może styczeń, może grudzień
jak się tydzień spóźnia to nawet i teraz jak zrobisz to powinien wyjsć

Gość Mikkela
pierwszy poranny mocz.? czy nie musi byc pierwszy poranny...bo jesli tak to musze czekac do czwartku rana.. a tak bym jutro kupila i odrazu po zakupie bym go zrobila... czy jest jakas roznica.??

Gość zonaKraka
Tak, pierwszy poranny. Jak robisz przy kolejnym siusianiu nie ma dużej różnicy czy to będzie przed południem czy wieczorem. Możesz od razu po zakupie robić, a jakby nie wyszła druga kreska to wtedy upewniać się z tym pierwszym moczem.

Gość Mikkela
aha to czyli okres jak mi sie juz spoznia tydzien to nawet teraz w tej chwili powinien wyjsc pozytywny o ile jestem w ciazy.??

Gość Może styczeń, może grudzień
no tak, idź kup i daj znac

Gość azu
Powinien wyjśc o każdej porze ale różnie to bywało już więc poranny najpewniejszy.

Gość minimini79
Dokładnie, ja bym zrobiła nawet dzisiaj, bo ciekawość by mnie zżerała

Gość zonaKraka
Powinien- nie powinien, nikt nie przewidzi ile tak naprawdę czasu minęło od owulacji, dni płodne wyliczasz orientacyjnie :) ALe jak pisałam, mi dzień po terminie spodziewanej miesiączki testy robione po południu wyszły pozytywnie.

Gość Mikkela
Dzisiaj akurat nie mam jak bo jestem bez pieniedzy, dopiero jutro pieniadze wplyna mi na konto ; /// wiec dlatego bardoz bym chciala juz wiedziec jaki jest wynik...

Gość minimini79
Jak chcesz miec 100% pewność to zrób betaHCG z krwi, u mnie wynik jest tego samego dnia

Gość Mikkela
Mniejmy nadzieje ze jak jestem w ciazy to ni eporonie tym razem ... : ( a jak nie jestem w ciazy to tez dobrze ...