Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

appo2992

Okulary,soczewki..

Polecane posty

Hej Wam. mam pytanie odnoscie soczewek, mam dosc duza wade mam na jedno i na drugie oko prawie minus 3 nosze okulary od kilku lat chcialabym sprobowac chodzic w soczewkach ale, czy przy takiej wadzie mozliwe jest stosowanie soczewek? Jaki jest mniej wiecej koszt wszystkiego?

Gość tetetete
ja ci chetnie doradze napisz na gg 19381122

Gość ŁysiejeMam24lat
Ja płaciłam 37zł za 3tygodniowe soczewki

Gość ŁysiejeMam24lat
No i nie masz wcale dużej wady:)

ekhm po pierwsze masz co najwyżej średnią wadę. po drugie możesz nosić soczewki ale okulary są o wiele wygodniejsze

duża wada zaczyna się od -8 idziesz do okulisty, żeby Ci dobrał, cena około 200 zł w stolicy, a potem kupujesz już takie soczewki jakie masz przypisane. Koszt około 120 zł/3 miesiace

mam 19 lat i minus trzy na jedno i drugie oko to jest duza wada :/ to jak to placi sie na miesiac i trzeba zmienic? Myslalam ze sie je tak jak okulary. nie chce nosic soczewek caly czasami chce nalozyc okulary.

to co ile miesiecy trzeba wymieniac te soczewki? czyli z taka wada mozna nosic soczewki? z jednej strony jestem zadowolona od malego nosze okulary i chcialabym poprostu sprobowac czegos innego

zjadlam jedno slowo powyzej myslalam ze sie je wyrabia tak jak okulary, okularow nie musisz non stop zmieniac

zazwyczaj dają soczewki miesięczne, przez okres 1 miesiąca możesz je nosić cały dzień, zdejmujesz na noc. Jeśli po nocy nie chcesz zakładać, nie ma problemu, lepiej dla oczu nawet. Wszystkiego dowiesz się u okulisty

w sumie moze i racja ale jakos chcialam zapytac dziekuje za odpowiedzi ;) pozdrawiam i mielgo wieczoru zycze.

Gość webjkav
Są też soczewki jednodniowe, moja siostra ma podobną wadę i właśnie takie posiada. ;-)