Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość huyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy

czy przyślą mi telefon?

Polecane posty

Gość huyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy

założyłem niedawno konto na allegro i jest aktywne tylko że formę płatności jaką wykonałem to płatność przy odbiorze i nie wiem czy mi przyślą tego fona ,słyszałem że najpierw trzeba wpłacić pieniądze na konto

Gość the4outh
Tez zamowilam telefon chinski i pisze ze przysylka trwa od 10 do 31 dni roboczych i we wtorek mija te 31 dni roboczych a telefonu brak

Gość ixyyyyyyyyyyy
platnosc przy odbiorze to platnosc przy odbiorze a nie wczesniejsze robienie przelewu :o

Jeśli wybrałeś płatność przy odbiorze nie musisz nić płacić. Płacisz listonoszowi bądź kurierowi pieniądze za towar. Natomiast nie wiem czy Ci go wyślą z racji tego, że dopiero masz od niedawna konto i jak się domyślam nie masz komentarzy, a często sprzedawcy zastrzegają sobie wysyłkę za pobraniem do osób, które nie mają iluś tam pozytywnych komentarzy

Gość the4outh
Platnosc przy odbiorze to platnosc wtedy kiedy przyjdzie przesylka. Placisz jak ja juz otrzymasz , warto wtedy sprawdzic czy przysylka zgadza sie z zamowionym produktem.

the4outh' Jeśli wysyłka trwa już taki czas to być może telefon został zatrzymany na izbie celnej. Jeśli telefon jest podróbą, a ma znaczek np. Noki to możesz mieć przechlapane. Wzywają specjalistę z danej firmy na sprawdzenie oryginalności produktu. Następnie jeśli nie jest oryginalny wysyłają Ci pismo, że masz zapłacić za to, że zamawiasz nie oryginalny produkt i wpuszczenie podrób na rynek .

napisz do sprzedawcy o numer nadania i sprawdź gdzie jest Twoja przesyłka na stronie poczty polskiej

Gość the4outh
Własnie napisalam i nie odpisal. Wczesniej dpisywal normalnie. Co ja mam teraz zrobic??

Ma trochę tych negatywów. I to w zasadzie większość o nie wysłanie towaru. Na izbie celnej mogli go zatrzymać, ale Ty raczej nie będziesz miał/ała z tym problemu. W związku z tym, że nie jest jakiejś firmy przepuszczą go i prześlą do Ciebie. Moim zdaniem zadzwoń do sprzedawcy i poproś o numer nadania. Jeśli nie odbiera lub Ci go nie wyśle zgłoś to na allegro, a w ostateczności na policję. Zazwyczaj skuteczne jest już zgłoszenie do all...

Jeśli będzie numer nadania, będzie wiadomo gdzie jest telefon i co dalej robić ...

Gość the4outh
ok dziekuje slicznie, jeszcze dran napisal ze w regulaminie napisane jest ze od 10 do 41 dni roboczych bedzie szlo a wyraznie jest napisane do 31. Ja nie zamierzam tyle czekac i w razie czego bede pisala do allegro. Jeszcze raz dzięki

napisz także do pierwszej osoby z komentarzy pozytywnych monika1m1 ile szedł jej telefon i jaki był kontakt ze sprzedającym - zamówiła taki sam tel jak Ty. i widzę że pozytyw wystawiony jest po ponad miesiącu