Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zielona pszczoła

zespół suchego oka

Polecane posty

Gość zielona pszczoła

chetnie nawiaze kontakt z osobami,ktore lecza zespol suchego oka.i nie chodzi mi o osoby,ktore czasami odczuwaja suchosc oczu,ale osoby,ktore w teście okulistycznym miały zdiagnozowany zespól suchego oka.w Polsce niewiele miejsc oferuje jakiekolwiek leczenie tej dolegliwosci,a jest bardzo przykra.Wymienmy sie doswiadczeniami i kontaktami do lekarzy.

Gość zielona pszczoła
up

Gość hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
a nie wiąże się to z zespołem sjogrena?

Gość Milennnnnna
ja miałam sjogrena. jedyna rada na to to krople. ja stosuję i mi to pomaga. nie wiem czy są jakieś zabiegi na to, nie orientowałam się, bo i tak boję się wszelkich zabiegów, więc ograniczam się do kropli, które mi wystarczają. używam ocutears, jakby ktoś był zainteresowany :)

Gość kaaamilaaa
ja mam suche oko, słyszałam o sjogrenie, ale badan na to nie robiłam, bo po co. wystarczają mi krople to po co robić jakieś dodatkowe badania, jeszcze mi coś wykryją. krople jak najbardziej mi wystarczają. stosuję cationorm. silnie nawilża i przynosi ogromną ulgę oczom, ja go naprawdę polecam

Gość Julalala
mnie przy komputerze bardzo pomagają krople. stosuję cationorm, natychmiast niweluje zmęczenie i pieczenie oczu, ja go bardzo lubię, sprawdza się

Gość Edytaedytka
szukałam cationormu. w jednej aptece nie mieli, ale poszłam do innej i tam był. chyba nie jest to dość popularny lek w takim razie? no ale zdobyłam go i już kilka razy użyłam. rzeczywiście jest całkiem dobry

Gość edyyyta
ja dotychczas używałam tylko kropli, ale ostatnio dużo cztałam o suplementach na oczy. cationorm jest naprawdę super, jeśli chodzi o krople, silnie nawilża i przynosi ulgę. ale czy ktoś może używał jakiegoś suplementu? najlepiej byłoby stosować dietę, ale żadna dieta nigdy mi nie wychodziła, dlatego wolę suplementy

Gość gość
Ten cationorm kosztuje w necie 42 zł za 10 ml - chyba kogoś zdrowo pogięło :P Krople które sie często zapuszcza do oczu nie powinny zawierac konserwantów, bo mozna sobie narobic kłopotów. Więc lepiej stosowac np. Hyal Drop Multi - ok. 18 zł w necie, zawiera aż 0,24% kwasu hialuronowego A do "natluszczania" suchych oczu mozna stosować maść Vita-pos za 12,50 zł :)

Gość gość
I jeszcze warto sobie zrobic badania na obecnośc nużeńca w rzęsach, bo to może być przyczyną dolegliwości

Gość gość
Nalej sobie kwasu siarkowego do oczu i przestań narzekać, półprodukcie.

Gość Kamiii_lla
suche oko to nieprzyjemna sprawa. w walce z nim mnie bardzo przydają się krople cationorm. bardzo je lubię. przynoszą super ulgę oczom, dobrze działają również na zmęczenie. ja sobie bardzo chwalę ten preparat, jak ktoś narzeka na cenę to trudno, jego strata czy nie strata, ja używam tych kropli i dobrze się z tym czuję :)