Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Niewyspanaaa

Najgorsza noc ever

Polecane posty

Gość Niewyspanaaa

Nie wiem co sie stalo. Moj synek zawsze ladnie spal w nocy. Budzil sie tylko na jedzenie 2 razy a dzisiaj.. Masakra. Polozony jak zawsze o 19:30. Pobudka o polnocy. Potem o 2:00 i nie spal do 3:30 ( nie plakal). Potem znowu sie obudzil o 5. Nie spal do 6:30. Zasna ale plakal przez sen o 7. I teraz sie obudzil o 8 i gaworzy. Ma 4,5 msc. Padam :/

moze to zabki?moja corka okolo 5 miesiaca tez tak miala.czesto budzila sie w nocy i poplakiwala.trwalo to jakies 3 msc bo 1 zab pojawil sie na 8 mscy

Mój jak miał tak własnie, może miał juz 5 miesięcy to z dziecka śpiacego po 7 godzin zmienił się w małego noworodka, budzacego się co 3 godziny. Byłam zrozpaczona. Walczyliśmy ze 2 może więcej miesięcy. Prawdopodobnie miał skok rozwojowy i potrzebował wiecej kalorii. Zaczełam ściągać mleko i dodawac kaszk, potem wzmogłam w ogóle karmienie wieczorne, zeby szedł spać "zatankowany". Stopniowo to wydłużał i jak tak odkad skonczył mniej wiecej 9 miesięcy została mu jedna pobudka ok 4 rano (szedeł spać o 20 - 20:30. A teraz ma półtora roku i przesypia 10, 11 godzin ciurkiem.

Gość Niewyspanaaa
Eh to nie jedzenie bo choc dawalam butle to tylko ciumkal :( ale jesli to zabki to chyba powinien plakac? A on sie bawil. Plakal tylko rano o 7. Mam nadzieje ze mu to przejdzie szybko..

Gość Jdzf
Hehehe to jeszcze nic.... Poczekaj aż dziecko bedzie chore.... Moj ostatnio był chory wogole nie chciał spać i do tego tak płakał ze mozna to nazwać krzykiem Moj tez miał tak niekiedy jak mail 5 miesiecy:-/ ale zaraz mu o przeszlo

Gość Może dopowiem
dzieci mają takie etapy, za dużo bodźców, zmiany w mózgu - skoki rozwojowe, może ząbki - nie bolą ale nie dają spać. My teraz mamy taki etap że płacze przez sen i widać jak przeżywa. Zrywam się a on smacznie śpi.

Gość niesmaczne
oj tam, dzieci czasem tak maja, zreszta skoro nie plakal to czemu nie poszlas spac dalej?

słuszna uwaga, jak nie płakał totrzeba było iść spać. Jeszcze dużo takich zmian w zachowaniu przed Wami.

Gość Może dopowiem
no właśnie najgorsze jest przewracanie na brzuszek jak jeszcze nie umie na plecki, a później wstawanie i gryzienie łóżeczka.

na przykład. Albo kopanie nogami, mój miał etap, że przez pół nocy, przez sen uderzał piętami w materac. czemu to słuzyło - pojęcia nie mam.

Gość zonaKraka
To i ja napiszę że autorka nie jest sama :) Mój w tym wieku miał to samo. Uporządkowałam mu wtedy plan dnia, bo wcześniej drzemki czy posiłki były bardziej przypadkowe i nawet pomogło, jeśli nie ma powodu żeby się budzić to generalnie śpi do rana.