Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lk

Zatrucie tydzień temu i do dzisiaj niestrawność

Polecane posty

Gość lk

Hej ! Tydzień temu zatrułem się sałatką. Coś mi siadło na żołądek. Do dzisiaj boli mnie brzuch - tak ciągły ucisk i jest napuchnięty. Mam wrażenie, że bardzo ciężko idzie mu trawienie. Trzymam dietę lekkostrawną, ale ileż można jechać na sucharach, ryżach i herbatkach. Wcinam rapaholin+krople żołądkowe + herbatki ziołowe. Coś możecie jeszcze polecić ? pozdrówka ! ps. wrzody wykluczam raczej, bo w lutym robiłem gastroskopię i nic nie było, również nie było Helico.

Gość I tak
Kwaśnie mleczko robione samemu

Gość zbadać się zawsze warto żeby
musisz odtworzyć prawidłową florę bakteryjną w jelitach. Po zatruciu warto co najmniej dwa tygodnie zażywać tzw bakterie osłonowe (te same co po antybiotykach)

Gość lk
a no wlasnie - zapomnialem wspomniec - biorę probiotyk od 2 dni. No i w sumie nie wiele póki co pomaga. Możliwe, że przez to wszystko dostałem zapalenia błony żołądka ? Pamiętam, że kiedyś miałem coś takiego po antybiotykach i potem polprazol brałem przez 2 tyg, żeby pomóc sie jej zregenerować.

Gość I tak
No to włąśnie napisałem,ze kwasne mleko,kiszone ogórki,kiszona kapusta ,zadnej chemiii bo to tylko pogorszy

Gość lk
oj niestety. Mój organizm nie toleruje kwaśnych rzeczy nawet gdy jestem całkiem zdrowy :) Po kapuście kiszonej 2 dni miałbym wyjęte z życiorysu.

Gość I tak
No to kwsne mleczko polecam i kiszone ogóreczki

Gość lk
Może zbyt ogólnie napisałem: po tym to samo by było. Nie toleruję kwaśnych rzeczy.

Gość I tak
Nie wiesz tego,napisałas prawdopodobnie,a ja sie nie zgodze z Toba

Gość lk
yyyy... ale gdzie napisałem "prawdopodobnie" :) ? To pewnik: od kilku lat nie jem nic kwaśnego bo kończy sie to dla mnie przesiadywaniem w łazience.

Gość ottaviani
polecam jogurty naturalne probiotyczne na sniadanie :) no i te probiotyki w kapsułkach

Gość I tak
O prosze,tutaj napisałaś "po tym to samo by było"

Gość lk
Ok. Ale możliwe, że od zaburzenia flory jelitowej boli mnie brzuch ? Nie powinno mi raczej "jeździć" trochę niżej ?

Gość I tak
Jezeli sie to konczy w toalecie to raczej dobrze,bo organizm sie oczyszcza,nie zawsze chwilowo gorzej oznacza zle,najczesciej to włąsnie dobrze

Gość lk
No dokładnie: "po tym to samo by było" - co oznacza przecież stwierdzenie faktu, że było by tak samo - czyli źle :)

Gość I tak
Oczywiście ze mozliwe

Gość I tak
ale co jest w tym złego ze sidzisz na kibelku????Twój organizm sie oczyszcza,znaczy ze to dobrze,tylko trzeba to przetrwac

Gość lk
No tak, tylko że do tego dochodzi jeszcze wzdęci i "jeżdżenie" po kiszkach. To niezbyt przyjemne jest :/

Gość I tak
Spokojnie,jak robit porzadki w domu to miło i ładnie jest???

kup sobie jakiś probiotyk, np. lactoral, dobrze wpływa na pracę jelit, uzupełnia ich mikroflorę i chroni przewód pokarmowy