Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pianka_na_kolankach

Zaręczyny

Polecane posty

Gość Pianka_na_kolankach

Witam. Czy pasuje się oświadczać, żeby być zaręczonym, ale w zamyśle nie planować ślubu? Chciałbym, żeby związek był poważniejszy, żeby partnerka wiedziała że traktuję to na poważnie. Ale ślubu nie chcę, bo i po co.

Gość Renkaaa
Ale nie chcesz teraz, czy nie chcesz w ogóle?

Gość Pianka_na_kolankach
Powiedzmy, że teraz. Zresztą nawet jeśli to chodziłoby o ślub cywilny i to w przypadku, kiedy byłyby z tego jakieś korzyści (np. wspólne rozliczanie pitów czy kredyt hipoteczny).

Gość SamaJa2
A partnerka wie, że nie chcesz ślubu?

Gość najmadrzejsza Anna 24
"po co slub, przeciez sie nie opłaca..." do koorwy nedzy! czy wam wszystko musi sie oplacac, kalkulowac? czy wy juz nawet milosc musicie przeliczac na złotowki?!

Gość Pianka_na_kolankach
Ale ja nie ukrywam! Partnerka zna moje poglądy.

Gość klaudia1617
mysle ze w waszym przypadku pierscionek zareczyny nic nie zmienia... nie chcecsz sie wiazac na powaznie

Gość ma i nima
zaręczyny są po to, żeby kiedyś w końcu wziąć ślub, Ty go nie chcesz w ogóle więc po co

Gość ja jestem zwolenniczką ślubów
Bez sensu jest oświadczanie się i pytanie kobiety o to czy zostanie twoją żoną, skoro nie zostanie:) Lepiej np jeżeli partnerka zgadza sie na układ bez ślubu kupić pierścionek i ofiarować jej na znak miłości i zakladajac na palec powiedzieć ze ślubujesz jej miłośc i wierność, że jest najważniejsza itd:) ale nie nazywać tego oświadczynami, skoro takowymi nie są i nie prowadzą do slubu:) To by było troszę sprzeczne, ale wg mnie pierścionek na znak przywiązania i chęci spedzenia życia razem - jak najbardziej:)

Gość Pianka_na_kolankach
Dziękuję wszystkim za odpowiedzi. Pozdrawiam. :)

Gość kilka_klik
bez sensu - traktujesz ja powaznie a nie chcesz z nia ślubu. to chyba nie jest poważnie. nie myslisz jak bedzie wygladalo wasze malzenstwo? jesli nie to wcale to nie na powaznie. ja bym sie nie zareczala. bo Twoja sie ucieszy bedzie juz wybierac obraczki, suknie i sale a Ty wtedy osiwiejesz i co? powiesz ze te zareczyny tylko dla picu??

Gość kilka_klik
ja jestem zwolenniczką ślubów, weselniczka -- mysle tak jak Wy w tej sprawie