Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oknars

Jasno-brązowe przebarwienie na skroni

Polecane posty

Gość oknars

Witam. Od dłuższego czasu mam takie jasno-brązowe przebarwienie na skroni. Tak naprawdę to od kilku lat, ale w miarę upływu czasu jakoś zaczęło mi to przeszkadzać. Nie przeszkadza mi to w życiu tylko jest to sprawa kosmetyczna. Czy znacie może jakieś preparaty, czy domowe sposoby, by to trochę rozjaśnić? :) Z góry dziękuję za pomoc :)

Gość olejowa :)
noo ja też miałam spore problemy z cerą, takie jak rozszerzone pory, wypryski, przebarwienia, a do tego piegi których było, co roku, po lecie coraz więcej :/ OCM stosuję codziennie od kilku miesięcy i już po około mięsiącu czasu, zwórciłam uwagę, że przebarwienia są jaśniejsze i tak z biegnącym czasem, są coraz mniej widoczne, aaa jak jeszcze do tego zaczęłam smarować twarz olejem araganowym to efekt jest dla mnie naprawdę zaskakujący. Jak nałożę podkład to przebarwień nie widać już wcale, a wcześniej nakładałam sporą ilość fluidu i nie mogłam ich zamaskować, szczególnie plamy na czole która była duża i bardzo widoczna. Do tego pory zwężone jak nigdy, zero wyprysków, jedynie przed okresem wysoczy mi jakiś typ, ale w porównianiu do tego co było to jest, nic ! Jestem mega zadowolona, bo nawet się nie spodziewałam, że za tak niewiele mogę mieć, aż tak wiele :] Czasami też ręczniczek (używany do OCM) namaczam w naparze z rumianku, może to też ma jakiś wpływ na rozjaśnanie przebarwień, ale nie robię tego codziennie, bo mi się nie chce Smile Tak jak już pisałam, to używałam wielu kremów ze sklepowych półek i nie było żadnego pozytywnego efektu, zeroo ! Już nawet myślałe, czy aby nie wybrać się na usunięcie tych plam, laserem. Czytałam też kiedyś, że w walce z przebarwnieniami warto zmienić dietę, zajadać się owocami i warzywami na surowo, a najwięcej w tym przypadku, jeść owoców cytrusowych. Osobiście polecam koktajl ananasowo, bananowy, prosty, sycący i pyszny Smile Miksuję ananasa z bananami, (można też do tego dorzucić inne owoce, ale ja zwykle ograniczam się tylko do tych dwóch w/w) najlepiej wybierać dojrzałe owoce, bo wtedy koktajl zyskuje na smaku, pychotka Smilewspomniane już Ten koktajl to też dobra rzecz dla osób ochudzających, bo potrafi nasycić na dość długo, a do tego świetnie oczyszcza z toksyn i pomaga pozbyć się nadmiaru wody z organizmu, dobrze też wspomaga wypróznianie się, więc jeśli ktoś cierpi na zaparcia to szczerze polecam.