Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

drzoana

jak wyczyścic kozaki zamszowe

Polecane posty

Witam, rok temu kupałam se kozaki zamszowe za 369 zł. Tak wiem, cena nie mała, ale bogacze tak mają (dziś dostałam podwyżkie). Chodziłam w nich cało jesień, zime, wiosne i tera znowu bym chciała pochodzić, ale są brudne. Nie od błota czy innych tego typu syfów, ale od pianki do czyszczenia zamszu i nubuku. Tak, wiem, dziwne, ale to nie jest sajens fiksion. Zna ktoś jakąś metodę, żeby pozbyć się tego dziadostwa i żeby te buty wyglądały jak dawniej??

ahca i zapomniałam powiedzieć, że ten brud to najzwyczajniej we świecie zacieki od tej pianki. Pomóżcie, bo przecie nie przechodze boso kolejnej zimy.

Gość brałnajs
gumką do mazania, potem przetrzyj szczoteczka do butów i daj nad parę wodną, zeby się włosie podniosło :)

sarepska ty jesteś taka mondra, dorać mi co zrobić. Wiesz buty za taką cene powinny starczeć przynajmniej na kilka lat, a nie na jeden sezon. musze je odzyskać, kochałam je jak siebie samą.

taką zwykłą gumką do ścierania ołówka we szkole? A może być szczoteczka do zębów? Bo od butów mam, ale w czarnej paście, jak sobie adidasy czyściłam latemn.

czemu nikt mi nie doradza. jesteście jak te psy ogrodnika. sami nie macie i innym nie poradzicie.

Gość brałnajs
tak gumką do mazania szczoteczka do zebów raczej nie bo zniszczysz, jakieś miękkie włosie najlepiej

Gość ja jeszcze od siebie dorzucę
Ja ostatnio załatwiłam piękne beżowe zamszowe szpilki na weselu szwagra. Zadeptał mi je mąż na amen. Wyczytałam w necie o gumce do ścierania i skórce do chleba. Niby coś schodziło ale efekt był taki, że byty nie były już kremowo beżowe a jakieś takie brudno szare. Stwierdziłam, że w takim stanie i tak już ich nie założę więc wóz albo przewóz. Umyłam je miękką szczoteczką i szamponem i ciepłą wodą. Odstawiłam do wyschnięcia na całą noc. A rano dokładnie wyszczotkowałam szczotka z włosiem. I znów są czyściutkie i zamsz mięciutki.

Gość qqqqqqqqqqqqqqqqqq
Drzoanko, bogacze mają na zmianę kozaczki i w pluchę i niepogodę zakładają te nieprzemakalne ze skóry licowej :D

okiej ja też zrobie wóz albo przewóz i wytaplam w szamponie i we chlebie. Ja mam inne buty, na kazdą pore roku inną. teraz chodze w balerinach skórzanych z laserową kokardą- i co zatkało kakało? Mało tego, latem chodziłam we klapkach i to miałam kilka par!!

Gość qqqqqqqqqqqqqqqqqq
tak, aż popiłem piwem

Gość qqqqqqqqqqqqqqqqqq
zdrowe, oczyszcza nerki i dzięki :D

a musze sie wam pochwalić nowym kolekoterm pod oczy. Otóż dzisiej zakupiłam nowy z sefory, zółty, posmyrałam nim po twarzy, a różowym po oczach i boże zjawisko. Moja cera wyglądała jak po ekskluzywnych zabiegach, dzisiaj to aż rzucało się w oczy, że mam kasę. Polecam wszystkim paniom.

Gość qqqqqqqqqqqqqqqqqq
w tej chwili piję jedno, smaczne i zimne mniam

A ja już nie piję. Za bardzo wciągające. Zakończyłam z tym raz na zawsze. z resztą bogaci nie piją.

Gość qqqqqqqqqqqqqqqqqq
kolektor- jesteś pewna ? czy kobiety uzywają kolektorów :D ?

Gość qqqqqqqqqqqqqqqqqq
ha, korektor taką tapetę na twarz, tylko czemu żóltą, będziesz wygladać na zmęczoną

a i tu cię zaskocze. To nie jest na całą twarz tylko na niedoskonałosci, typu popękane naczynka, since pod oczy. Ten kolektor mnie odmłodził, rozpromienił.

Gość qqqqqqqqqqqqqqqqqq
z czego tłumaczyć ?

Gość qqqqqqqqqqqqqqqqqq
co Ty tam kombinujesz Fielko ? znowu się ze mnie nabijasz, ładnie to tak ?