Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Calluna79

Jakie dajecie ziola do dyni?

Polecane posty

Robie bez przepisu, bo z przepisem nigdy mi nie wychodzi. Nie na slodko, bo nie lubie. Moze byc slodkawo, ale nie slodko. Chce dodac mieszanke curry, pieprz, czosnek, lisc laurowy. Oprocz dyni sa warzywa typu por, pietruszka, marchewka. Co jeszcze byscie dodaly? I czy pasuje do tego avocado? (Taka rozgnieciona paste polozyc na wierzch zmiksowanej zupy)

Gość to media tak
curry do dyni?? Boże...

Gość to media tak
ale mnie curry do dyni nie pasuje, chyba ze komus tak smakuje, tak jak ktos kiedys chciał dodac sosu sojowego do typowej włoskiej sałatki...morderstwo! ja bym curry nigdy do słotkich warzyw nie dodała a dynia jest smaczna sama w sobie wiec dodaje tylko sól :)

Gość all about...
ja tez daje curry do dyni

Gość to media tak
hehe nie robie zupy z dyni :P w ogole rzadko jem zupy a dynie zjadam w ciescie lub normalnie, oczywiscie mam na mysli dynię hokkaido

Doczytaj, napisalam w 1szym poscie, ze chodzi o zupe. Robie tez w ciescie, na slodko - ale to co innego :)

Gość to media tak
no wiem ze robisz zupe :P mam na mysli ogolne przyprawianie dyni, a podstawowe przyprawy i to curry nie mogą byc? co za duzo przypraw tez nie fajnie

Gość to media tak
kazdy lubi co innego, ja bym za duzo nie dawała przypraw bo wg. mnie jest to profanacja głownego składnika

Gość arcykucharz
brakuje chili

Gość to media tak
moze wiec ostrzejszych przypraw jak pieprz? nie dodałas moze soli bo nie wymieniłas :) ale pewnie ją dałaś

Gość gość
Moje kubki smakowe ostatnio to podbijają przyprawy jakie mają w sklepie na stronie nmr.com.pl. Najlepsze mieszanki do mięsa drobiowego ever – polecam! Poza tym można też jednorodne rzeczy dostać i tutaj też mnie pozytywnie zaskoczyli. Często gotujemy rzeczy z kuchni włoskiej w domu więc bazylia i oregano idą w ruch. Te zioła co tutaj zamawiam to niebo a ziemia, zupełnie inny bardziej głęboki smak.

Gość jolcia03
curry do dyni jest bosko uwielbiam do zupy dynoowej dodac jabłko jest naprawde super